Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Bijzondere en spirituele reizen

In deze moderne tijd wordt de wereld steeds kleiner. Voor steeds grotere groepen mensen is het nu mogelijk zeer afgelegen gebieden op de wereld te bereizen. Een niet onbelangrijke bijkomstigheid is het dat sommigen zich niet meer bewust zijn waar de verre vakantie wordt genoten en wat het `zijn` in die andere cultuur of dat andere bijzondere landschap met je doet of kan doen.

De spirituele reizen van HT proberen de uiterlijke reis te laten samenvallen met een innerlijke reis. Bewustwording van wat je aan het doen bent, waar je bent en wie je bent zijn de uiteindelijke thema`s die als leidraad dienen bij deze reizen. Door aan het reizen en wandelen meditatieve en/of creatieve oefeningen toe te voegen proberen we met een nieuwe dimensie je leven te verrijken. Andersom proberen we de omgeving ondersteunend te laten zijn aan de zoektocht op innerlijk vlak.

Onze bijzondere en spirituele reizen

sorteer op

Nepal | Dolpo, introductie tot Bön

Spirituele wandelreis Nepal | Dolpo, introductie tot Bön

In het hart van Dolpo en Inner Dolpo, ver van alle westerse drukte, leeft deze meest oorspronkelijke van de Tibetaans Boeddhistische stromingen voort. Te midden van die ongelooflijke lege en verstilde berglandschappen zijn nog actieve gemeenschappen te vinden met hun kleine vaak eenvoudige kloosters. Door kloven en over passen leidt het pad je langs vele heilige en mystieke plekken. We zullen een aantal van de kloosters bezoeken en nemen er tijd om verder te kijken dan de mooie plaatjes alleen. Barle, Do, Phoksumdo en Pungmo liggen langs de onvoorstelbaar mooie route. De groep wordt begeleid door de engels sprekende BŲn-leraar Takla Tarwa en de ervaren HT-reisbegeleider Charles Halberstadt.
30-daagse reis 21 dagen lopen reissom vanaf € 3975 3 zwaarte 
Peru | Inca`s, Bergen en Sjamanen

Wandelreis Peru | Inca`s, Bergen en Sjamanen

Cusco is de oude en legendarische hoofdstad van het Incarijk. In de omgeving maken we 3 bergwandelingen met elk een eigen karakter. De trektocht tussen de spectaculaire IncaruÔnes van Choquiquerao en Macchu Picchu laat je goed aan de hoogte wennen. Het is zowel jungle als hooggebergte waar je doorheen loopt met flinke ups en downs. Tussen Qiqo en Qíollur Ritíi , op hoogtes rond 5000 meter wordt je begeleid door paqoís en zij leiden je een magische wereld binnen met oude rituelen en tradities. Na 4 dagen lopen in de stilte van de Andes kom je opeens op 4800 meter in een vallei waar duizenden mensen kleurig uitgedost zingen en dansen op het festival van de heer van Qíollur Ritíi. Tot slot lopen we, alles overdenkend, rondom het magnifieke Ausangate massief.
30-daagse reis 18 dagen lopen reissom vanaf € 4975 4 zwaarte 
Dalai Lama - Little Tibet

Wandelreis Dalai Lama - Little Tibet

Tijdens deze bijzondere reis in de Indiase deelstaat Himachal Pradesh brengen we maar liefst 6 dagen door in Dharamsala - Ďrustplaatsí in het Hindi - en verblijfplaats van HH de Dalai Lama, na zijn vlucht uit het door China bezette Tibet. Sinds het arriveren van HH de Dalai Lama en Zijn mensen in Dharamsala is de stad uitgegroeid tot een Tibetaanse nederzetting, beter bekend als ĎLittle Tibetí. Naast de residentie van HH de Dalai Lama zijn er o.a. Tibetaanse musea, kunst- en nijverheid instituten, de Tibetaanse regering in ballingschap, het Tibetaanse medische- en astrologische instituut, Boeddhistische kloosters, het Tibetaans kinderdorp met de Tibetaanse (Montessori) school en het Tibetan Institute of Performing Arts (TIPA). We maken kennis met de Tibetaanse mensen, hun cultuur en de schitterende omgeving van Himachal Pradesh.
17-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 2195 1 zwaarte 
Noord-India | Winter Chams in Ladakh

Festivalreis Noord-India | Winter Chams in Ladakh

Temidden van het Tibetaanse hoogplateau en de ruige toppen van de hoofdketens van de Himalaya ligt Ladakh. Het land van droge bergen, groene dalen en prachtige Boeddhistische kloosters. Ladakh heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen en is tijdens onze zomermaanden een populair reisdoel. Zijn ware gezicht toont deze Noord-Indiase provincie echter in de winter wanneer de meeste toeristen het er te koud vinden en de lokale monniken zich in alle rust voorbereiden op hun zeer authentieke winterfestivals. Tijdens deze reis, ontwikkeld door onze in Leh woonachtige reisorganisator Henk Thoma, maak je intensief kennis met het Tibetaanse Boeddhisme zoals dat in Ladakh wordt gepraktiseerd. Zo bezoek je de belangrijkste kloosters en heiligdommen van de Indus Vallei en krijg je een voordracht van een Geshe; een Ďhoogleraarí in het Boeddhisme. Het hoogtepunt van de reis is echter het bezoek aan de twee kloosterfestivals van Stok en Matho. Een hartverwarmend reisavontuur voor degenen die de kou van winters Ladakh durven te trotseren.
18-daagse reis 3 dagen lopen reissom vanaf € 1595 2 zwaarte 
Nepal | Sathiko Sath Sponsortocht Dolpo

Wandelreis Nepal | Sathiko Sath Sponsortocht Dolpo

Dit is een van de drie ďchallengeĒ reizen naar Nepal, waarbij de challenge enerzijds bestaat uit het verzamelen van donaties (min. 500 euro pp) voor de stichting Sathiko Sath, en anderzijds uit het maken van deze unieke reis. Sathiko Sath faciliteert onderwijs voor arme dorpskinderen uit afgelegen gebieden van Nepal en het viert in 2019 zijn 10 jarig bestaan. Meer info op www.sathikosath.nl. Voor mensen met beperkt tijd is het overigens mogelijk om de reis met 2 dagen in te korten. Je slaat dan dag 3 (verblijf in Kathmandu) over zodat je op zaterdag kunt vertrekken ťn je kunt er voor kiezen om in ťťn dag terug te vliegen van Kathmandu naar Amsterdam. De kern van deze reis is een tocht door een heel bijzonder deel van Dolpo. De tocht is zo ingedeeld dat het niet een heel zware variant is. Dolpo ligt grotendeels ten noorden van de Himalaya en daardoor is het een wat droger gebied. Van oudsher beÔnvloed door het Tibetaans Boeddhisme met name de oerstroming daarvan: het BŲn-boeddhisme. Tegen de achtergrond van steile Himalayakloven en kleurrijke bergen bezoek je dorpen en kloosters waar deze vorm van boeddhisme nog actief wordt beleden. Ongeveer halverwege de tocht steek je een nauwelijks door westerlingen begane pas over van ongeveer 5300 meter hoogte. Na terugkeer in Kathmandu is het mogelijk voor geÔnteresseerden het Sathiko Sath hostel en de nabij gelegen school te bezoeken.
26-daagse reis 18 dagen lopen reissom vanaf € 2745 3 zwaarte 
Nepal | Sathiko Sath Sponsortocht Ongewoon Nepal

Wandelreis Nepal | Sathiko Sath Sponsortocht Ongewoon Nepal

Dit is een van de drie ďchallengeĒ reizen naar Nepal, waarbij de challenge enerzijds bestaat uit het verzamelen van donaties (min. 500 euro pp) voor de stichting Sathiko Sath en anderzijds uit het maken van deze unieke reis. Sathiko Sath faciliteert onderwijs voor arme dorpskinderen uit afgelegen gebieden van Nepal en het viert in 2019 zijn 10 jarig bestaan. Meer info op www.sathikosath.nl. Als je Nepal bezoekt, wil je graag zoveel mogelijk zien van het land en de cultuur, en tegelijk het land echt beleven. Dit reisprogramma, met bezoeken aan Kathmandu en de vallei, Pokhara en omgeving, Lumbini en Bardia National Park biedt je dat perfecte mengsel. De tocht geeft je alle kansen om van de lokale cultuur te genieten, de verschillende landschappen te zien, te relaxen aan een bergmeer bij zonsondergang, te mediteren in het hart van Boeddhaís geboorteplaats, wilde beesten te observeren in een ongerepte tropische jungle en te genieten van adembenemende uitzichten op de met sneeuw bedekte pieken van de Himalaya.
21-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 1460 1 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord