Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Europa

In Europa hebben we een groeiend aanbod wandelreizen. Vaak zijn deze reizen wat korter, maximaal 2 weken, en een groot voordeel is natuurlijk dat je wat sneller op je bestemming bent. Een wandelvakantie Europa leent zich heel goed als voorbereiding op het wat ‘grotere werk’ in bijvoorbeeld de Himalaya of de Andes, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je focus voorlopig op ons eigen continent ligt, want daar valt nog heel veel te ontdekken.

Met name in Oost- en Zuid-Europa liggen heel veel gebieden die voor ons nog relatief onbekend zijn of waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt als bestemming voor een wandelvakantie, bijvoorbeeld Sardinië, Umbrië of Toscane. In de Balkan liggen nog een aantal onbekende berggebieden waar je je op korte afstand van Nederland in een compleet andere wereld waant. Denk bijvoorbeeld eens aan een wandelreis naar Slovenië, Macedonië/Kosovo of Bulgarije. Nieuw zijn drie wandelreizen naar Spanje: Andalusië, de Pyreneeën en Centraal-Spanje. Dichterbij vinden we prachtige wandelgebieden in Groot Brittannië: Wales, the Cataran Trail en West Highland Way in Schotland en The North Pennine Way in Engeland.

In de periferie van Europa bieden we wandelreizen naar Marokko, Turkije, Jordanië en de Armenië en Georgië.

Onze wandelreizen Europa

sorteer op

Montenegro kort

Wandelreis Montenegro kort

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens! 11 dagen en 9 wandeldagen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!
11-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 995 4 zwaarte 

Wandelreis

Na een verkennende reis in augustus 2017 zijn we begonnen met het opzetten van 2 reizen in RoemeniŽ. Onderstaande reis is de variant waarbij we veel gebieden in RoemeniŽ aaneenrijgen en op zoveel mogelijk plaatsen mooie wandelingen maken.
18-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 2195 2 zwaarte 
Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Wandelreis Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Geniet van de mooiste en meest uitdagende berggebieden van dit verrassende Balkanland. We brengen het Pirin- en Rilagebergte samen in een compacte reis waarin je ook nog wat cultuur van Bulgarije kunt opsnuiven. Onze route doorkruist nationale parken met brede alpenweiden en grillige bergtoppen, gletsjermeren, steenrivieren en zeldzame flora en fauna. We beklimmen de hoogste toppen van de Balkan, de Musala (2925 m) in het Rila Gebergte en de Vihren (2914m) in de Pirin, waarbij je fantastische uitzichten hebt op een groot deel van de Bulgaarse bergketens. We overnachten in hotelletjes en pensions van waaruit we de wandelingen ondernemen. We lopen elke dag met alleen een dagrugzak. Tussen beide gebergten bezoeken we het Rila klooster, door UNESCO erkend als werelderfgoed en ťťn van de bekendste bezienswaardigheden van Bulgarije.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 950 3 zwaarte 

Wandelreis

RoemeniŽ is een super interessant land, zowel qua geschiedenis, cultuur als natuur. Op dat laatste zal bij deze reis de nadruk liggen. Het centrale deel van RoemeniŽ heet TranssylvaniŽ, van oudsher het vlakke deel aan de overkant van de ďbossenĒ (Silva). Het wordt omringd door een flink aantal te onderscheiden berggebieden waarvan de hoogste toppen in de zuidelijke ketens liggen. Op deze reis doen we de mooiste tochten in 4 bergketens: «iukas, om even prettig in te lopen, Een oversteek over een steile route van de spitse Piatra Craiului om te wennen aan de ongepolijste paden, een doorgaande 4-daagse ruige tocht door de Fagaraö Mountains en last but not least 3 ruige dagen in de Retezat Mountians. Tussendoor verblijf je in sfeervolle hotels in de prachtige middeleeuwse binnensteden Braöov en Sibiu en we hebben aan het eind van de reis een volle dag om in Boekarest rond te neuzen. Dus ook tijd en aandacht voor de lange en turbulente geschiedenis van dit relatief ďnieuweĒ land.
14-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 1795 5 zwaarte 
Zweden | Dalsland

Wandelreis Zweden | Dalsland

De streek Dalsland ligt in het zuidwesten van Zweden niet ver van de Noorse grens. Je vliegt naar de luchthaven van GŲtheborg waar je wordt opgehaald. Dalsland wordt ook wel "klein Zweden" genoemd omdat veel van de landschappen je hier kunt terugvinden. Het is een bos en waterrijk gebied, schilderachtig en het biedt voor de fervente wandelaar in elk seizoen prachtige routes. De Nederlandse eigenaar van de mooie accomodatie gaat je op deze voorjaars-, herfst- of winterreis begeleiden op de mooiste wandelingen in het gebied.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 1195 2 zwaarte 

Wandelreis

De Triglav is een begrip in SloveniŽ. De hoogste berg van het land torent uit boven zijn indrukwekkende koninkrijk; de Julische Alpen. Dit paradijs van zonnige kalksteen pieken wordt omzoomd door de kraakheldere rivier Soca aan de west- en zuidkant, terwijl de meren van Bohinj en Bled de oostgrens markeren. Op deze trektocht nemen we je mee over de fraaiste paadjes en langs de gezelligste hutten van dit massief.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1150 3 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord