Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Europa

In Europa hebben we een groeiend aanbod wandelreizen. Vaak zijn deze reizen wat korter, maximaal 2 weken, en een groot voordeel is natuurlijk dat je wat sneller op je bestemming bent. Een wandelvakantie Europa leent zich heel goed als voorbereiding op het wat ‘grotere werk’ in bijvoorbeeld de Himalaya of de Andes, maar we kunnen ons ook voorstellen dat je focus voorlopig op ons eigen continent ligt, want daar valt nog heel veel te ontdekken.

Met name in Oost- en Zuid-Europa liggen heel veel gebieden die voor ons nog relatief onbekend zijn of waar je misschien in eerste instantie niet aan denkt als bestemming voor een wandelvakantie, bijvoorbeeld Sardinië, Umbrië of Toscane. In de Balkan liggen nog een aantal onbekende berggebieden waar je je op korte afstand van Nederland in een compleet andere wereld waant. Denk bijvoorbeeld eens aan een wandelreis naar Slovenië, Macedonië/Kosovo of Bulgarije. Nieuw zijn drie wandelreizen naar Spanje: Andalusië, de Pyreneeën en Centraal-Spanje. Dichterbij vinden we prachtige wandelgebieden in Groot Brittannië: Wales, the Cataran Trail en West Highland Way in Schotland en The North Pennine Way in Engeland.

In de periferie van Europa bieden we wandelreizen naar Marokko, Turkije, Jordanië en de Armenië en Georgië.

Onze wandelreizen Europa

sorteer op

Montenegro

Wandelreis Montenegro

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens; in 2 weken zien we Mediterraan kustgebergte, kale Alpiene pieken, afgeronde toppen vol kruidige weiden, dichte oerbossen, stille bergmeren en maken we kennis met een keur aan lokale stammen. We doorkruisen het land zoveel mogelijk te voet en verblijven op unieke plekken (herdershutten, pensionnetjes, hotelletjes), veelal aan de wandelroutes. 15 dagen en 6 prominente toppen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!
15-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1295 4 zwaarte 
Montenegro kort

Wandelreis Montenegro kort

11-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 935 4 zwaarte 

Wandelreis

Na een verkennende reis in augustus 2017 zijn we begonnen met het opzetten van 2 reizen in RoemeniŽ. Onderstaande reis is de variant waarbij we veel gebieden in RoemeniŽ aaneenrijgen en op zoveel mogelijk plaatsen mooie wandelingen maken.
18-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1935 2 zwaarte 
Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Wandelreis Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Geniet van de mooiste en meest uitdagende berggebieden van dit verrassende Balkanland. We brengen het Pirin- en Rilagebergte samen in een compacte reis waarin je ook nog wat cultuur van Bulgarije kunt opsnuiven. Onze route doorkruist nationale parken met brede alpenweiden en grillige bergtoppen, gletsjermeren, steenrivieren en zeldzame flora en fauna. We beklimmen de hoogste toppen van de Balkan, de Musala (2925 m) in het Rila Gebergte en de Vihren (2914m) in de Pirin, waarbij je fantastische uitzichten hebt op een groot deel van de Bulgaarse bergketens. We overnachten in hotelletjes en pensions van waaruit we de wandelingen ondernemen. We lopen elke dag met alleen een dagrugzak. Tussen beide gebergten bezoeken we het Rila klooster, door UNESCO erkend als werelderfgoed en ťťn van de bekendste bezienswaardigheden van Bulgarije.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 935 3 zwaarte 
Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Wandelreis Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Tijdens deze reis gaan we het Zuid-Spaanse hooggebergte van AndalusiŽ in. Onder begeleiding van een gediplomeerde trekkinggids maken we een tocht van de Alpujarras via de Sierra Nevada naar het schilderachtige GŁejar Sierra aan de noordwestkant van het gebergte. We nemen twee toppen mee in onze tocht, de Mulhacen Ė met 3482 meter de hoogste van het Spaanse vasteland Ė en de Pico del Veleta (3395 meter), garantie voor fantastische uitzichten. We slapen in kleinschalige hotels/hostels en pensions en eenmaal in een berghut. Aan het eind van de reis bezoeken we Granada met als hoogtepunt natuurlijk het Alhambra, het beroemde Moorse paleizencomplex. Kortom, een perfecte reis voor wie een weekje in Zuid-Spaanse sferen wil verkeren en graag een meerdaagse trektocht maakt.
8-daagse reis 5 dagen lopen reissom vanaf € 1150 4 zwaarte 
Oekraine | Lviv en de Karpaten

Wandelreis Oekraine | Lviv en de Karpaten

Deze 15-daagse wandelreis in de Karpaten van Oekraine biedt een mooie mix van cultuur, authentieke bergdorpjes en wandelingen, die de mooiste plekken van de Karpaten met elkaar verbinden. Natuurlijk doen we ons ook te goed aan de lokale gerechten, we genieten van de op hout gestookte banjaís en we hebben ontroerende ontmoetingen met de lokale bevolking. L`viv behoort cultuur-historisch tot de belangrijkste steden van Midden-Europa en het heeft een zeer bewogen geschiedenis. De stad ligt in het westen van Oekraine. Van oudsher waren er sterke Poolse, Oostenrijks-Hongaarse, Duitse, Russische, Joodse en Armeense invloeden, die nog overal herkenbaar zijn in het straatbeeld van de prachtige historische binnenstad. Mede om die reden is die binnenstad in 1998 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Verder zijn er verbindingen met de oude Roetheense volkscultuur van het omringende bergland. Sinds de Tweede Wereldoorlog bestaat de bevolking van Lviv vrijwel geheel uit Oekrainers. De stad telt ruim 700.000 inwoners. De Karpaten is een boogvormig gebergte in Midden-Europa dat door de zuidwesthoek van Oekraine loopt. In dit gebergte Ė met een hoogste top van 2061 m Ė overnachten we veelal in sfeervolle afgelegen bergdorpjes, waar het leven lijkt stil te staan. We wandelen we door dichte bossen van beuken en vooral sparren via hoge bergweiden naar toppen met prachtige uitzichten. De regio ligt op grote afstand van het roerige oosten van het land. Vanwege de grote aantrekkingskracht van L`viv en het omliggende berggebied van de Oekraiense Karpaten is sinds kort het toerisme flink in opkomst, maar het is qua omvang naar West-Europese maatstaven nog heel bescheiden.
15-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 2295 3 zwaarte 

Wandelreis

RoemeniŽ is een super interessant land, zowel qua geschiedenis, cultuur als natuur. Op dat laatste zal bij deze reis de nadruk liggen. Het centrale deel van RoemeniŽ heet TranssylvaniŽ, van oudsher het vlakke deel aan de overkant van de ďbossenĒ (Silva). Het wordt omringd door een flink aantal te onderscheiden berggebieden waarvan de hoogste toppen in de zuidelijke ketens liggen. Op deze reis doen we de mooiste tochten in 4 bergketens: «iukas, om even prettig in te lopen, Een oversteek over een steile route van de spitse Piatra Craiului om te wennen aan de ongepolijste paden, een doorgaande 4-daagse ruige tocht door de Fagaraö Mountains en last but not least 3 ruige dagen in de Retezat Mountians. Tussendoor verblijf je in sfeervolle hotels in de prachtige middeleeuwse binnensteden Braöov en Sibiu en we hebben aan het eind van de reis een volle dag om in Boekarest rond te neuzen. Dus ook tijd en aandacht voor de lange en turbulente geschiedenis van dit relatief ďnieuweĒ land.
14-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 1795 5 zwaarte 
Zweden | Dalsland

Wandelreis Zweden | Dalsland

De streek Dalsland ligt in het zuidwesten van Zweden niet ver van de Noorse grens. Je vliegt naar de luchthaven van GŲtheborg waar je wordt opgehaald. Dalsland wordt ook wel "klein Zweden" genoemd omdat veel van de landschappen je hier kunt terugvinden. Het is een bos en waterrijk gebied, schilderachtig en het biedt voor de fervente wandelaar in elk seizoen prachtige routes. De Nederlandse eigenaar van de mooie accomodatie gaat je op deze herfst- of winterreis begeleiden op de mooiste wandelingen in het gebied.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 995 3 zwaarte 

Wandelreis

De Triglav is een begrip in SloveniŽ. De hoogste berg van het land torent uit boven zijn indrukwekkende koninkrijk; de Julische Alpen. Dit paradijs van zonnige kalksteen pieken wordt omzoomd door de kraakheldere rivier Soca aan de west- en zuidkant, terwijl de meren van Bohinj en Bled de oostgrens markeren. Op deze trektocht nemen we je mee over de fraaiste paadjes en langs de gezelligste hutten van dit massief. De wandelingen zijn dusdanig geselecteerd dat deze geen bijzonder lastige of onveilige passages bevatten en bovenal, dat ze je langs de fraaiste panorama`s voeren. Aan het begin & einde van de reis verblijven we voor het nodige comfort in gezellige pensions en maken we kennis met het authentieke Sloveense boerenland.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1195 3 zwaarte 

Wandelreis

11-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 1195 4 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord