Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Montenegro kort
Zwaarte en risico's

zwaarte 4

Alle tochten zijn dagtochten. Wanneer je alles meeloopt dan is het best een zware reis. In die zin heb je dagelijks de mogelijkheid om aan het wandelprogramma mee te doen of niet. Op sommige dagen kan gekozen worden uit een moeilijke of een makkelijke route. Een en ander is afhankelijk van de groep en de weers- en/of sneeuwomstandigheden. Per dag wordt er tussen 700 en 1300 meter geklommen en gedaald, soms zelfs meer en soms zijn de paden niet erg goed of zelfs afwezig. Doe je aan alles mee en neem je de zwaarste varianten dan heeft je tocht 4 voetjes. Het aantal meters stijgen en dalen is op deze reis aanzienlijk en regelmatig loopt dat op tot ver boven de 1000 meter omhoog én omlaag. De paden zijn over het algemeen goed maar hier en daar ook steil en wat hoogtevrees gevoelig. Op dag 2 op de Subra en op dag 13 en 14 op de Terezin Bogaz en Bobotov Kuk, klim je door kleine passages die beveiligd zijn door dikke stalen kabels waar je je aan vast kunt houden.  Het is wel handig als je dan "trittsicher" bent.

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisleider. Wanneer de groep wat groter is moet er uit veiligheidsoverwegingen voor gezorgd worden dat niemand het pad kwijtraakt. De reisleider ziet er dan ook op toe dat er niet al te grote afstanden ontstaan tussen de eersten en de laatsten. Wie zich niet kan schikken naar een basistempo moet zich afvragen of dit wel de geschikte reis is voor hem of haar.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord