Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis RoemeniŽ | Transsylvanische Alpen
Zwaarte en risico's

zwaarte 5 en 1 rugzakje

Moeilijkheidsgraad
Op deze reis loop je door 4 verschillende bergketens die allen hun eigenaardige karakteriestiek hebben. In de Çiukas Mountains zijn de paden makkelijk maar in de andere bergketens is het echt wel voorwaarde dat je de nodige bergwandelervaring hebt. De paden zijn soms slecht (lees smal of afwezig), steil, af en toe langs richels met op een enkele plaats een kabel of ketting waar je je aan vast kunt houden. Het is nergens echt gevaarlijk, tenminste, als je je rustig door het terrein beweegt en niet bang bent. Dus "Trittsicher en Schwindelfrei" is wel fijn.

Rugzak
In de Făgăraș Mountains en deels in de Retezat draag je je eigen rugzak mee met minimale spullen. Je neemt je slaapzak en matje mee, extra kleren voor slechtweer-omstandigheden, lunchpakketje en drinken. Het restant van de bagage kun je in het busje achterlaten. Met 10 kg per persoon moet je zien uit te komen.

Zwaarte
De grootste stijging op één dag is 1700 meter en 1000 meter stijgen én dalen op een dag is niet ongewoon. In de Făgăraș Mountains heb je daarbij geen keus omdat je een doorgaande route loopt, in de Retezat wel omdat je een aantal dagen vanuit 1 accommodatie de wandelingen maakt. Een goede conditie is dan ook een "must".

Het weer
In de zomer is het over het algemeen fantastisch weer in de Roemeense bergen. Vooral in de namiddag kunnen wel buien ontstaan zowel met onweer als met regen. Gelukkig zijn er in de Făgăraș Mountains op gezette tijden schuilhutten waar je de bui dan kan uitzitten. En natuurlijk moeten we goed kijken naar de weersvoorspellingen zoals dat eigenlijk altijd moet wanneer je de bergen in gaat.

Gevaren
Het meest in het oog springende gevaar zou de aanwezigheid van vrij rond lopende beren zijn. Daarvan zijn er nog ongeveer 10.000 in heel Roemenië. In z`n algemeenheid kun je zeggen dat er bijzonder weinig "beerongelukken" voorkomen en als je met een groep bent dan is het risico zeer zeer klein om een beerontmoeting te hebben omdat deze beesten meestal de confrontatie met mensen uit de weg gaan.

Dan zijn er soms wilde herdershonden die de kudden schapen bewaken. In het zeldzame geval dat je die tegen zou komen is het zaak om de kalmte te bewaren want ze gaan nooit zomaar over tot de aanval. Meestal is ook de herder in de buurt om ze tot orde te roepen. Ter plaatse worden we ook nog wel goed geinstrueerd door de Roemeense berggids.


Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord