Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Expedities

We zien dat reizigers steeds meer hun grenzen aan het verleggen zijn. Twintig jaar geleden was het nog heel wat om de Mera Peak te kunnen beklimmen. Nu zijn er jaarlijks behoorlijk wat groepen die zich aan deze 6500 meter hoge berg wagen. HT Wandelreizen heeft jarenlange ervaring met het beklimmen van deze berg. In 2017 staat het vertrek van de reis met deze beklimming gepland voor 7 april en 6 en 26 oktober.
De expeditie naar de 6328 meter hoge Saribung start op 29 september
In Noord-India beklimmen we de Stok Kangri (6123m). Het vertrek van deze reis is op 18 juli.

Onze expedities

sorteer op

Elbroes | 5642 meter

Expeditie Elbroes | 5642 meter

Op expeditie naar de hoogste berg van het Europese continent! Dat is niet de Mont Blanc (4810 m), zoals velen denken, maar de Elbroes in het Kaukasusgebergte in het uiterste zuiden van Rusland. Het hoogste punt van de karakteristieke dubbeltop van deze oude vulkaan ligt op 5642 m, dus ruim 800 m hoger dan de hoogste berg van de Alpen. Toch is het technisch gezien geen moeilijke berg om te beklimmen. De klassieke route naar de top loopt over een lange, glooiende ijskap, die nergens steiler is dan 35 graden. Wel is het essentieel om voorafgaand aan de klim goed te acclimatiseren aan de hoogte. Dat doen we in de vorm van een enerverende rugzaktrekking rond de vulkaan, die 15 km ten noorden van de eigenlijke Kaukasusketen ligt. Reisschema en wandelprogramma
15-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 2475 4 zwaarte 
Nepal | Makalu Everest Mera Peak

Expeditie Nepal | Makalu Everest Mera Peak

We vliegen van Kathmandu naar Tumlingtar, van waar we via de klassieke route over de Shipton La naar het Makalu basiskamp lopen. Alleen deze tocht naar het Makalu basiskamp is er al een van uitersten. De onvergetelijke route voert vanuit een van de laagste punten van Nepal over vochtige bospaden tot midden in een ijzige arena van achtduizenders met uitzicht op de Makalu (8481m), de Mount Everest (8848m) en de Lhotse (8511m). Volledig geacclimatiseerd, zal de beklimming van Mera Peak bij goede condities geen problemen opleveren. Weinig plekken leveren een beter uitzicht op op het ĎDak van de Wereldí dan de top van Mera Peak. Via het Hinku dal en de Ztrwa La komen we aan in Solo Khumbu, ook wel het Everestgebied genoemd. Van Lukla vliegen we terug naar Ramechhap en met de bus gaan we terug naar Kathmandu.
34-daagse reis 28 dagen lopen reissom vanaf € 3945 5 zwaarte 
Nepal | Mera Peak | 6466 meter

Expeditie Nepal | Mera Peak | 6466 meter

Mera Peak is de hoogste trekkingpeak in Nepal. De berg zelf heeft 3 hoofdtoppen, Mera South (6065 meter), Central (6466 meter) en North (6476 meter). Mera Central is ons doel op deze tocht. Tijdens de aanloop steek je een aantal passen over van 3000 en 4000 meter hoog zodat het acclimatisatieproces goed kan verlopen.
24-daagse reis 17 dagen lopen reissom vanaf € 2995 4 zwaarte 
Nepal | Saribung | 6328 meter

Expeditie Nepal | Saribung | 6328 meter

De eeuwenoude cultuur van Mustang in combinatie met een aantal pittige passen, een topbeklimming, de prachtige Saribung trekkingexpeditie heeft het allemaal. Tijdens de aanloop naar de berg nemen we de tijd om ťcht goed te acclimatiseren zodat een toppoging voor iedereen haalbaar is.
31-daagse reis 23 dagen lopen reissom vanaf € 4025 5 zwaarte 

Expeditie

Aconcagua is de hoogste berg van ArgentiniŽ, in de Andes, op het zuidelijk halfrond en de hoogste berg in de wereld buiten de Himalaya. De beklimming is technisch eenvoudig. Je hoeft bijvoorbeeld geen gletsjer over te steken, maar je moet dit avontuur zeker ook niet onderschatten. De kans op harde wind, de kou en het feit dat je zelf de hogere kampen moet inrichten, maken de beklimming tot een ware uitdaging.
21-daagse reis 16 dagen lopen reissom vanaf € 4095 4 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord