Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Expedities

We zien dat reizigers steeds meer hun grenzen aan het verleggen zijn. Twintig jaar geleden was het nog heel wat om de Mera Peak te kunnen beklimmen. Nu zijn er jaarlijks behoorlijk wat groepen die zich aan deze 6500 meter hoge berg wagen. HT Wandelreizen heeft jarenlange ervaring met het beklimmen van deze berg. In 2017 staat het vertrek van de reis met deze beklimming gepland voor 7 april en 6 en 26 oktober.
De expeditie naar de 6328 meter hoge Saribung start op 29 september
In Noord-India beklimmen we de Stok Kangri (6123m). Het vertrek van deze reis is op 18 juli.

Onze expedities

sorteer op

Noord-India | Kang Yatze II 6250m

Expeditie Noord-India | Kang Yatze II 6250m

De Kang Yatse II is een in het oog springende piek in de Zanskar-bergketen, die ten zuiden van Ladakh ligt. De relatief eenvoudige beklimming van deze meer dan 6000m hoge berg is een prachtige uitdaging voor hij of zij die op zoek is naar een eerste Himalaya top. Nu de makkelijke Stok Kangri gesloten is, kan deze berg als goed alternatief dienen. Ladakh wordt ook wel Klein Tibet genoemd vanwege de rijke cultuur en tradities, naast de ruige en gortdroge landschappen. Het is het hoogst gelegen en minst dichtbevolkte deel van India. De naam is afgeleid van `ladags` wat zoveel betekent als `land van de hoge passen`. De regio ligt gemiddeld tussen de 3000m en 6000m met dramatische landschappen, witte pieken, diepe gorges en sporadisch een groene oase in een dorre verlaten vallei. De oases komen door een ingenieus irrigatiesysteem wat gletsjerwater vervoert en zo de gerstvelden, abrikozen plantages, wilgenbosjes en winterharde gewassen van water voorziet.
19-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 2395 5 zwaarte 
Nepal | Makalu Everest Mera Peak

Expeditie Nepal | Makalu Everest Mera Peak

We vliegen van Kathmandu naar Tumlingtar, van waar we via de klassieke route over de Shipton La naar het Makalu basiskamp lopen. Alleen deze tocht naar het Makalu basiskamp is er al een van uitersten. De onvergetelijke route voert vanuit een van de laagste punten van Nepal over vochtige bospaden tot midden in een ijzige arena van achtduizenders met uitzicht op de Makalu (8481m), de Mount Everest (8848m) en de Lhotse (8511m). Volledig geacclimatiseerd, zal de beklimming van Mera Peak bij goede condities geen problemen opleveren. Weinig plekken leveren een beter uitzicht op op het ĎDak van de Wereldí dan de top van Mera Peak. Via het Hinku dal en de Ztrwa La komen we aan in Solo Khumbu, ook wel het Everestgebied genoemd. Van Lukla vliegen we terug naar Ramechhap en met de bus gaan we terug naar Kathmandu.
34-daagse reis 28 dagen lopen reissom vanaf € 4145 5 zwaarte 
Nepal | Mera Peak | 6466 meter

Expeditie Nepal | Mera Peak | 6466 meter

Mera Peak is de hoogste trekkingpeak in Nepal. De berg zelf heeft 3 hoofdtoppen, Mera South (6065 meter), Central (6466 meter) en North (6476 meter). Mera Central is ons doel op deze tocht. Tijdens de aanloop steek je een aantal passen over van 3000 en 4000 meter hoog zodat het acclimatisatieproces goed kan verlopen.
24-daagse reis 17 dagen lopen reissom vanaf € 2645 4 zwaarte 
Nepal | Saribung | 6328 meter

Expeditie Nepal | Saribung | 6328 meter

De eeuwenoude cultuur van Mustang in combinatie met een aantal pittige passen, een topbeklimming, de prachtige Saribung trekkingexpeditie heeft het allemaal. Tijdens de aanloop naar de berg nemen we de tijd om ťcht goed te acclimatiseren zodat een toppoging voor iedereen haalbaar is.
31-daagse reis 23 dagen lopen reissom vanaf € 4145 5 zwaarte 

Expeditie

Aconcagua is de hoogste berg van ArgentiniŽ, in de Andes, op het zuidelijk halfrond en de hoogste berg in de wereld buiten de Himalaya. De beklimming is technisch eenvoudig. Je hoeft bijvoorbeeld geen gletsjer over te steken, maar je moet dit avontuur zeker ook niet onderschatten. De kans op harde wind, de kou en het feit dat je zelf de hogere kampen moet inrichten, maken de beklimming tot een ware uitdaging.
22-daagse reis 15 dagen lopen reissom vanaf € 4100 5 zwaarte 

Expeditie

Sinds bijbelse tijden is de berg Ararat in Noordoost Turkije al beroemd als een hoge berg. Op deze tocht zullen we de 5137 meter hoge ijstop proberen te beklimmen.
8-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 1450 4 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord