Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Individuele wandelreis Schotland | West Highland Way
Zwaarte en risico's

categorie 2 tot 4

Wanneer je op de gewone West Highland Way blijft is het in principe een vrij makkelijke tocht. Gemiddeld loop je per dag ongeveer 5 tot 6 uur, soms een uitschieter naar 3 uur maar ook naar 7 uur. Het pad is altijd goed. Het enige probleem kan het weer zijn. In het voorjaar kan het nog best spoken. Dat kan in Schotland trouwens het hele jaar door wel.  Wanneer je je goed voorbereid op de mogelijke regen en wind (=goede kleding) dan ga je enorm van deze tocht genieten. De temperaturen zijn over het algemeen koel (10 - 15 graden) en de dagen zijn al lang.

Wanneer je de alternatieven naast de WHW neemt kun je voor aanzienlijk grotere uitdagingen komen te staan. Qua weer, qua trailfinding, het aantal uren lopen en het aantal meters stijgen en dalen is veel meer dan op de normale route. Soms ontbreekt het pad zelfs helemaal en ga je cross country! Je kunt wel per dag kiezen, eventueel op basis van de weersverwachting of je de moeilijker of makkelijker route kiest.
Op deze individuele reis is het bij de hoge varianten een must dat je goed kunt navigeren op kaart, kompas en/of gps. Je moet ook je ook goed bewust zijn van de weersomstandigheden die je kunt verwachten. Op 1000 meter hoger kan een zacht windje dat je op 0 meter voelde ontaarden in een ware orkaan. Je krijgt van ons een voorgeladen gps mee zodaat je ook in moeilijk omstandigheden goed de route zal kunnen vinden.

LET OP:
Op een aantal plaatsen op de route is de beschikbaarheid van overnachtingsplekken nogal beperkt dus we raden je zeer aan om vroeg te boeken. Er is nog wel vaak een oplossing te vinden maar daar komt dan extra vervoer bij kijken, hetzij per bus of trein, hetzij met een taxi.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord