Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Korte wandelreizen

Steeds meer mensen willen `tussendoor` er voor een korte periode even helemaal uit. Op niet te lange afstanden van Nederland liggen tamelijk makkelijk te bereiken bijzondere gebieden waarin je in korte periode relatief weinig hoeft te reizen en veel van de tijd kunt wandelen.

In Europa en in Marokko, Armenië, Turkije en Jordanië hebben we prachtige korte routes bedacht voor zwaardere en lichtere wandelreizen. In Ethiopië kun je in 15 dagen het hele `noordelijke circuit` doen met een 8 daagse trek inclusief beklimming van de hoogste berg de 4600 meter hoge Ras Dashen. Voor een verantwoorde beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania trekken we ook 15 dagen uit. Daardoor kunnen we voorafgaand aan de beklimming wandelen met de Masaï in de Crater highlands zodat we daar al vast wat beter aan de hoogte kunnen wennen en kunnen genieten van de wildparken in de buurt.

Onze korte wandelreizen

sorteer op

Montenegro

Wandelreis Montenegro

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens; in 2 weken zien we Mediterraan kustgebergte, kale Alpiene pieken, afgeronde toppen vol kruidige weiden, dichte oerbossen, stille bergmeren en maken we kennis met een keur aan lokale stammen. We doorkruisen het land zoveel mogelijk te voet en verblijven op unieke plekken (herdershutten, pensionnetjes, hotelletjes), veelal aan de wandelroutes. 15 dagen en 6 prominente toppen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!
15-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1245 4 zwaarte 
Montenegro kort

Wandelreis Montenegro kort

11-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 895 4 zwaarte 
Marokko  | Tafraoute

Wandelreis Marokko | Tafraoute

Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er zinsbegoochelende landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. Middelpunt is het aangename marktplaatsje Tafraoute, dat aan alle kanten door bergen ingesloten lijkt. De vele amandelbomen verspreiden in januari/februari een witroze sluier over de hellingen. Ook de oleanders, olijfbomen en de bij geiten zo geliefde argania`s vormen een sierlijk contrast met de ruige kloven.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 675 3 zwaarte 
Nederland | Diever Drenthe

Wandelreis Nederland | Diever Drenthe

Een wandel 4 Ė daagse door Drenthe. Nationale Parken en de koloniŽn van de Maatschappij van Weldadigheid Het Doldersummerveld ďIk bid niet veur brune bonenĒ, is de internationaal bekende uitroep van Bartje Bartels als zijn moeder bruine bonen opschept en vader oproept tot gebed. Bartje is in 1935 de hoofdfiguur uit de boeken van Anne de Vries. Hij groeit op in een arm Drents landarbeidersgezin en schikt zich steeds minder naar zijn lot. Drenthe is het Ďpauperparadijsí inmiddels ruimschoots ontstegen. Vanaf de jaren Ď70 kwamen er steeds meer mensen uit het Westen van ons land om in deze provincie veel rustiger te wonen en te werken ťn te genieten van de prachtige natuur. Rob Boogaard, mede-initiatiefnemer van Mooie Wandeling, heeft in Havelte (vlakbij Diever) gewoond tot eind jaren Ď70. Hij komt in Havelte, Diever, Ruinen, Dwingeloo nog steeds Ďthuisí en geniet van de rust, ruimte en gevarieerde natuur. Hij wil jullie daarin graag meenemen op een aantal afwisselende wandelingen door het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, het Holtingerveld en de koloniŽn van de Maatschappij van Weldadigheid rondom Fredriksoord / Wilhelminaoord.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 475 1 zwaarte 
Nederland, Westerwolde

Wandelreis Nederland, Westerwolde

Westerwol, Westerwol, veur gain gold wol ik die ruilen veur n stad mit minsen. Westerwol, Westerwol, doe bist t mooiste waík aal dij joaren kon winsen Aldus de Groningse troubadour Alex Vissering. Merkwaardig genoeg is het meest oostelijke stukje van de provincie Groningen veel mooier dan de meeste mensen weten. Laat je dus verrassen door adembenemend mooi Westerwolde, een absolute aanrader! Het is de geboortegrond van Gerjan Ananias, ťťn van de initiatiefnemers van Mooie Wandeling. De mooiste wandelingen en locaties zijn door hem persoonlijk geselecteerd om jou van het mooiste te laten genieten. In Westerwolde raak je nooit uitgewandeld. Het schitterende natuurgebied met haar prachtige beekdalen, verrassende landschappen, sfeervolle dorpen en historische gebouwen is ťťn grote ontdekkingsreis. Al wandelend maak je kennis met de veelzijdige landschappen van Westerwolde. Je beleeft de natuur en hoort de stilte. Deze wandelexpeditie laat je in alle rust genieten en ontdekken.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 475 1 zwaarte 
Nederland, Zuid-Limburg

Wandelreis Nederland, Zuid-Limburg

Je bent op wandelvakantie in Nederland, maar waant jezelf elke dag in het buitenland. Dat is de beleving met deze wandel 4 Ė daagse vanuit Hotel Herberg ĎDe Smidseí in Epen. De vier wandeldagen worden gekenmerkt door adembenemende uitzichten, waarvan we normaal gesproken alleen in het buitenland genieten. Maar in Zuid-Limburg kan dat dus ook. Veel idyllische dorpen met vakwerkhuizen en afwisselende landschappen vormen het dagelijkse decor van deze reis. De tijd lijkt soms te hebben stilgestaan. We maken elke dag wťl een paar honderd hoogtemeters. Dus neem je wandelstokken mee. Voor Gerjan en Rob, initiatiefnemers van Mooie Wandeling, heeft Zuid-Limburg in deze regio een speciaal plekje in hun hart. Vanuit ĎDe Smidseí wandelen we iedere dag een andere windrichting op. Daarmee krijgen we een goede indruk van de prachtige omgeving van het Geuldal. We komen onder meer door de sfeervolle dorpen Mechelen, Gulpen, Slenaken, het Ďbergdorpí Vijlen en over het drielandenpunt bij Vaals. Ook wandelen we enkele dagen een stukje door BelgiŽ. De omgeving is betoverend, met veel natuurschoon, typische Limburgse cultuur en gezellige terrasjes.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 465 1 zwaarte 
Tanzania | Kilimanjaro

Wandelreis Tanzania | Kilimanjaro

In Noord Tanzania liggen enkele van de mooiste wildparken ťn de hoogste berg van Afrika. Voor diegene die de wildparken al bezocht hebben of hiervoor nu geen tijd hebben bieden we de beklimming van de Kilimanjaro alleen aan. Voor deze beklimming gebruiken we de 7-daagse Machame route. Andere en/of langere routes zijn mogelijk in overleg.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 2075 4 zwaarte 
Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Wandelreis Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Geniet van de mooiste en meest uitdagende berggebieden van dit verrassende Balkanland. We brengen het Pirin- en Rilagebergte samen in een compacte reis waarin je ook nog wat cultuur van Bulgarije kunt opsnuiven. Onze route doorkruist nationale parken met brede alpenweiden en grillige bergtoppen, gletsjermeren, steenrivieren en zeldzame flora en fauna. We beklimmen de hoogste toppen van de Balkan, de Musala (2925 m) in het Rila Gebergte en de Vihren (2914m) in de Pirin, waarbij je fantastische uitzichten hebt op een groot deel van de Bulgaarse bergketens. We overnachten in hotelletjes en pensions van waaruit we de wandelingen ondernemen. We lopen elke dag met alleen een dagrugzak. Tussen beide gebergten bezoeken we het Rila klooster, door UNESCO erkend als werelderfgoed en ťťn van de bekendste bezienswaardigheden van Bulgarije.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 895 3 zwaarte 
Tanzania | Safari, 4-daagse verlenging na de Kili

Wandelreis Tanzania | Safari, 4-daagse verlenging na de Kili

5-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 1495 1 zwaarte 
Tanzania | Zanzibar, 5-daagse verlenging na de Kili

Wandelreis Tanzania | Zanzibar, 5-daagse verlenging na de Kili

5-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 795 1 zwaarte 
Marokko  | Jebel Saghro

Wandelreis Marokko | Jebel Saghro

De Jebel Saghro is een bergrug in het zuidoosten van Marokko, gelegen achter de Hoge Atlas en tegen de Sahara. In de zomer is het er droog en heet. In de wintermaanden tref je er de AŪt Itta nomaden aan met hun donkere kameelharen tenten. Het is een nog weinig bezocht gebied waar grillige, door wind en zand geŽrodeerde rotsformaties, het landschap steeds weer een ander uiterlijk geven. Tussen ezels en kamelen heb je het gevoel rond te dwalen in het oude testament.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 585 2 zwaarte 
Andorra

Wandelreis Andorra

Midden in de PyreneeŽn ligt dit kleine landje ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk. Elke dag trekken we er met een erkende berggids op uit om de mooiste valleien en pieken te bewonderen. Vanuit het gezellige hotelletje in het dal lopen we elke dag steeds in een andere richting de bergen in. ís Avonds keren we weer terug dus geen gesjouw met een zware rugzak, alleen een dagrugzakje met de benodigdheden voor die dag.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 745 3 zwaarte 
Nederland | Abdij Sion

Wandelreis Nederland | Abdij Sion

Zoek je een moment van rust en contemplatie? Wil je er even helemaal tussenuit in deze hectische tijden ťn van de natuur genieten? Dan is Abdij Sion in Diepenveen de ideale locatie. Al 125 jaar lang een uitvalsbasis om wandelend het mooiste van Salland te ontdekken. Niet ver bij jou vandaan en toch echt weg.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 460 1 zwaarte 
Nederland, Naarden Vesting

Wandelreis Nederland, Naarden Vesting

Houd je van ontspanning door inspanning in de natuur? En wil je ook gezelligheid en nieuwe energie opdoen? Een verblijf in het luxueuze NH Hotel Jan Tabak Bussum is dan de ideale uitvalsbasis om wandelend het mooiste van de omgeving te zien. Je zit midden in Nederland, maar je bent toch echt weg. We wandelen door het bos, over de heide en ook door waterrijke natuur, inclusief een rondleiding door Naarden-Vesting. Na afloop zijn er voor de liefhebber legio terrasjes en winkeltjes in deze enige stad van het Gooi. Rob Boogaard, ťťn van de initiatiefnemers van Mooie Wandeling, woont al bijna dertig jaar in Naarden en heeft vier afwisselende en kenmerkende wandelingen voor het landschap, de natuur en de cultuur in de omgeving geselecteerd.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 495 1 zwaarte 
Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Wandelreis Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Tijdens deze reis gaan we het Zuid-Spaanse hooggebergte van AndalusiŽ in. Onder begeleiding van een gediplomeerde trekkinggids maken we een tocht van de Alpujarras via de Sierra Nevada naar het schilderachtige GŁejar Sierra aan de noordwestkant van het gebergte. We nemen twee toppen mee in onze tocht, de Mulhacen Ė met 3482 meter de hoogste van het Spaanse vasteland Ė en de Pico del Veleta (3395 meter), garantie voor fantastische uitzichten. We slapen in kleinschalige hotels/hostels en pensions en eenmaal in een berghut. Aan het eind van de reis bezoeken we Granada met als hoogtepunt natuurlijk het Alhambra, het beroemde Moorse paleizencomplex. Kortom, een perfecte reis voor wie een weekje in Zuid-Spaanse sferen wil verkeren en graag een meerdaagse trektocht maakt.
8-daagse reis 5 dagen lopen reissom vanaf € 1095 4 zwaarte 

Wandelreis

EthiopiŽ is ťťn van die landen die je als argeloze bezoeker op een ongelooflijke manier boeit. Niet alleen de mooie monumenten en de absurdistische landschappen maar zeker ook de mix in Afrikaanse, Europese en Aziatische cultuur, de verschillende religies en de mooie en boeiende mensen trekken onze volle aandacht.
17-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 1995 4 zwaarte 

Wandelreis

Weinig landen in de wereld hebben een geschiedenis en cultuur, die zo oud en complex is als ArmeniŽ. De hoofdstad Jerevan vierde in 2018 zijn 2800-jarige jubileum en is daarmee ouder dan Rome. In het jaar 301 na Chr. nam het toenmalige koninkrijk als eerste ter wereld het Christendom aan als staatsreligie. De vele middeleeuwse kloosters, forten, grotwoningen en dorpjes liggen verspreid over het land en vaak op Ďdramatischí mooie plekken. Landschappelijke hoogtepunten zijn verder kliffen met prachtig gepolijste basaltkolommen, oeroude rotstekeningen op de flanken van twee bergen, de beklimming van een subtop van Mount Aragats, de hoogste berg van ArmeniŽ, enz. Heel karakteristiek ook zijn de chatsjkars: rijk gedecoreerde staande gedenkstenen met een kruisafbeelding die we op veel plekken tegenkomen.
11-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 1150 2 zwaarte 
Azoren

Individuele wandelreis Azoren

Dit is een reisprogramma voor natuurliefhebbers en reizigers die de Azoren willen ervaren door lekker te wandelen en van de prachtige omgeving te genieten. Onder begeleiding van een gids krijgen we heel veel mee van de natuur, de flora en fauna, alsmede de geschiedenis en achtergronden van de Azoren. We maken dagwandelingen van 3 tot 4 uur, we beklimmen de vulkaan Pico en we kunnen zelfs walvissen spotten.
12-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1475 3 zwaarte 

Wandelreis

In de winter wordt het koud op het plateau en soms valt er sneeuw. De zuidelijke en veel warmere Wadi Araba is dan een ideale plek om een trek te maken. Deze trek verbindt de hoogtepunten van JordaniŽ qua cultuur en landschap: Petra en de Wadi Rum.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 1575 2 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord