Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Korte wandelreizen

Steeds meer mensen willen `tussendoor` er voor een korte periode even helemaal uit. Op niet te lange afstanden van Nederland liggen tamelijk makkelijk te bereiken bijzondere gebieden waarin je in korte periode relatief weinig hoeft te reizen en veel van de tijd kunt wandelen.

In Europa en in Marokko, Armenië, Turkije en Jordanië hebben we prachtige korte routes bedacht voor zwaardere en lichtere wandelreizen. In Ethiopië kun je in 15 dagen het hele `noordelijke circuit` doen met een 8 daagse trek inclusief beklimming van de hoogste berg de 4600 meter hoge Ras Dashen. Voor een verantwoorde beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania trekken we ook 15 dagen uit. Daardoor kunnen we voorafgaand aan de beklimming wandelen met de Masaï in de Crater highlands zodat we daar al vast wat beter aan de hoogte kunnen wennen en kunnen genieten van de wildparken in de buurt.

Onze korte wandelreizen

sorteer op

Montenegro

Wandelreis Montenegro

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens; in 2 weken zien we Mediterraan kustgebergte, kale Alpiene pieken, afgeronde toppen vol kruidige weiden, dichte oerbossen, stille bergmeren en maken we kennis met een keur aan lokale stammen. We doorkruisen het land zoveel mogelijk te voet en verblijven op unieke plekken (herdershutten, pensionnetjes, hotelletjes), veelal aan de wandelroutes. 15 dagen en 6 prominente toppen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!
15-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1245 4 zwaarte 
Marokko  | Tafraoute

Wandelreis Marokko | Tafraoute

Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er zinsbegoochelende landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. Middelpunt is het aangename marktplaatsje Tafraoute, dat aan alle kanten door bergen ingesloten lijkt. De vele amandelbomen verspreiden in januari/februari een witroze sluier over de hellingen. Ook de oleanders, olijfbomen en de bij geiten zo geliefde argania`s vormen een sierlijk contrast met de ruige kloven.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 660 3 zwaarte 
Tanzania | Kilimanjaro

Wandelreis Tanzania | Kilimanjaro

In Noord Tanzania liggen enkele van de mooiste wildparken ťn de hoogste berg van Afrika. Voor diegene die de wildparken al bezocht hebben of hiervoor nu geen tijd hebben bieden we de beklimming van de Kilimanjaro alleen aan. Voor deze beklimming gebruiken we de 7-daagse Machame route. Andere en/of langere routes zijn mogelijk in overleg.
10-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 1950 4 zwaarte 
Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Wandelreis Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Geniet van de mooiste en meest uitdagende berggebieden van dit verrassende Balkanland. We brengen het Pirin- en Rilagebergte samen in een compacte reis waarin je ook nog wat cultuur van Bulgarije kunt opsnuiven. Onze route doorkruist nationale parken met brede alpenweiden en grillige bergtoppen, gletsjermeren, steenrivieren en zeldzame flora en fauna. We beklimmen de hoogste toppen van de Balkan, de Musala (2925 m) in het Rila Gebergte en de Vihren (2914m) in de Pirin, waarbij je fantastische uitzichten hebt op een groot deel van de Bulgaarse bergketens. We overnachten in hotelletjes en pensions van waaruit we de wandelingen ondernemen. We lopen elke dag met alleen een dagrugzak. Tussen beide gebergten bezoeken we het Rila klooster, door UNESCO erkend als werelderfgoed en ťťn van de bekendste bezienswaardigheden van Bulgarije.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 695 3 zwaarte 
Tanzania | Safari, 4-daagse verlenging na de Kili

Wandelreis Tanzania | Safari, 4-daagse verlenging na de Kili

5-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 1250 1 zwaarte 
Tanzania | Zanzibar, 4-daagse verlenging na de Kili

Wandelreis Tanzania | Zanzibar, 4-daagse verlenging na de Kili

5-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 650 1 zwaarte 
Marokko  | Jebel Saghro

Wandelreis Marokko | Jebel Saghro

De Jebel Saghro is een bergrug in het zuidoosten van Marokko, gelegen achter de Hoge Atlas en tegen de Sahara. In de zomer is het er droog en heet. In de wintermaanden tref je er de AŪt Itta nomaden aan met hun donkere kameelharen tenten. Het is een nog weinig bezocht gebied waar grillige, door wind en zand geŽrodeerde rotsformaties, het landschap steeds weer een ander uiterlijk geven. Tussen ezels en kamelen heb je het gevoel rond te dwalen in het oude testament.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 585 2 zwaarte 
Andorra

Wandelreis Andorra

Midden in de PyreneeŽn ligt dit kleine landje ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk. Elke dag trekken we er met een erkende berggids op uit om de mooiste valleien en pieken te bewonderen. Vanuit het gezellige hotelletje in het dal lopen we elke dag steeds in een andere richting de bergen in. ís Avonds keren we weer terug dus geen gesjouw met een zware rugzak, alleen een dagrugzakje met de benodigdheden voor die dag.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 745 3 zwaarte 
Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Wandelreis Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Tijdens deze reis gaan we het Zuid-Spaanse hooggebergte van AndalusiŽ in. Onder begeleiding van een gediplomeerde trekkinggids maken we een tocht van de Alpujarras via de Sierra Nevada naar het schilderachtige GŁejar Sierra aan de noordwestkant van het gebergte. We nemen twee toppen mee in onze tocht, de Mulhacen Ė met 3482 meter de hoogste van het Spaanse vasteland Ė en de Pico del Veleta (3395 meter), garantie voor fantastische uitzichten. We slapen in kleinschalige hotels/hostels en pensions en eenmaal in een berghut. Aan het eind van de reis bezoeken we Granada met als hoogtepunt natuurlijk het Alhambra, het beroemde Moorse paleizencomplex. Kortom, een perfecte reis voor wie een weekje in Zuid-Spaanse sferen wil verkeren en graag een meerdaagse trektocht maakt.
8-daagse reis 5 dagen lopen reissom vanaf € 1095 4 zwaarte 

Wandelreis

EthiopiŽ is ťťn van die landen die je als argeloze bezoeker op een ongelooflijke manier boeit. Niet alleen de mooie monumenten en de absurdistische landschappen maar zeker ook de mix in Afrikaanse, Europese en Aziatische cultuur, de verschillende religies en de mooie en boeiende mensen trekken onze volle aandacht.
17-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 1995 4 zwaarte 

Wandelreis

Weinig landen in de wereld hebben een geschiedenis en cultuur, die zo oud en complex is als ArmeniŽ. De hoofdstad Jerevan vierde in 2018 zijn 2800-jarige jubileum en is daarmee ouder dan Rome. In het jaar 301 na Chr. nam het toenmalige koninkrijk als eerste ter wereld het Christendom aan als staatsreligie. De vele middeleeuwse kloosters, forten, grotwoningen en dorpjes liggen verspreid over het land en vaak op Ďdramatischí mooie plekken. Landschappelijke hoogtepunten zijn verder kliffen met prachtig gepolijste basaltkolommen, oeroude rotstekeningen op de flanken van twee bergen, de beklimming van een subtop van Mount Aragats, de hoogste berg van ArmeniŽ, enz. Heel karakteristiek ook zijn de chatsjkars: rijk gedecoreerde staande gedenkstenen met een kruisafbeelding die we op veel plekken tegenkomen.
11-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 1075 2 zwaarte 
Azoren

Individuele wandelreis Azoren

Dit is een reisprogramma voor natuurliefhebbers en reizigers die de Azoren willen ervaren door lekker te wandelen en van de prachtige omgeving te genieten. Onder begeleiding van een gids krijgen we heel veel mee van de natuur, de flora en fauna, alsmede de geschiedenis en achtergronden van de Azoren. We maken dagwandelingen van 3 tot 4 uur, we beklimmen de vulkaan Pico en we kunnen zelfs walvissen spotten.
12-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1475 3 zwaarte 

Wandelreis

In de winter wordt het koud op het plateau en soms valt er sneeuw. De zuidelijke en veel warmere Wadi Araba is dan een ideale plek om een trek te maken. Deze trek verbindt de hoogtepunten van JordaniŽ qua cultuur en landschap: Petra en de Wadi Rum.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1525 2 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord