Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Korte wandelreizen

Steeds meer mensen willen `tussendoor` er voor een korte periode even helemaal uit. Op niet te lange afstanden van Nederland liggen tamelijk makkelijk te bereiken bijzondere gebieden waarin je in korte periode relatief weinig hoeft te reizen en veel van de tijd kunt wandelen.

In Europa en in Marokko, Armenië, Turkije en Jordanië hebben we prachtige korte routes bedacht voor zwaardere en lichtere wandelreizen. In Ethiopië kun je in 15 dagen het hele `noordelijke circuit` doen met een 8 daagse trek inclusief beklimming van de hoogste berg de 4600 meter hoge Ras Dashen. Voor een verantwoorde beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania trekken we ook 15 dagen uit. Daardoor kunnen we voorafgaand aan de beklimming wandelen met de Masaï in de Crater highlands zodat we daar al vast wat beter aan de hoogte kunnen wennen en kunnen genieten van de wildparken in de buurt.

Onze korte wandelreizen

sorteer op

Montenegro

Wandelreis Montenegro

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens; in 2 weken zien we Mediterraan kustgebergte, kale Alpiene pieken, afgeronde toppen vol kruidige weiden, dichte oerbossen, stille bergmeren en maken we kennis met een keur aan lokale stammen. We doorkruisen het land zoveel mogelijk te voet en verblijven op unieke plekken (herdershutten, pensionnetjes, hotelletjes), veelal aan de wandelroutes. 15 dagen en 6 prominente toppen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!
15-daagse reis 12 dagen lopen reissom vanaf € 1195 4 zwaarte 
Marokko  | Tafraoute

Wandelreis Marokko | Tafraoute

Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er zinsbegoochelende landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. Middelpunt is het aangename marktplaatsje Tafraoute, dat aan alle kanten door bergen ingesloten lijkt. De vele amandelbomen verspreiden in januari/februari een witroze sluier over de hellingen. Ook de oleanders, olijfbomen en de bij geiten zo geliefde argania`s vormen een sierlijk contrast met de ruige kloven.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 660 3 zwaarte 
Tanzania | Kilimanjaro

Wandelreis Tanzania | Kilimanjaro

In Noord Tanzania liggen enkele van de mooiste wildparken ťn de hoogste berg van Afrika. Voor diegene die de wildparken al bezocht hebben of hiervoor nu geen tijd hebben bieden we de beklimming van de Kilimanjaro alleen aan. Voor deze beklimming gebruiken we de 7-daagse Machame route. Andere en/of langere routes zijn mogelijk in overleg.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1895 4 zwaarte 
Bulgarije  | 11 dagen

Wandelreis Bulgarije | 11 dagen

Bulgarije is voor trekkers een verrassend land. De verschillende bergketens herbergen mooie wandelpaden door oerbossen en topjes met schitterende uitzichten. Op deze langere versie brengen we ook nog een bezoek aan de vallei van Devin, dat heel landelijk gelegen is in de Rodopi Mountains, vol met spa`s, kloven en grotten. Aan het eind van de reis bezoeken we de tweede stad van het land: Plovdiv. Slenterend door de mooie winkelstraten en de schaduwrijke parken is het hier heerlijk toeven en er is veel te zien aan oudheden uit de Tracische en Romeinse tijd en uit de Middeleeuwen.
11-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 845 3 zwaarte 
Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Wandelreis Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Geniet van de mooiste en meest uitdagende berggebieden van dit verrassende Balkanland. We brengen het Pirin- en Rilagebergte samen in een compacte reis waarin je ook nog wat cultuur van Bulgarije kunt opsnuiven. Onze route doorkruist nationale parken met brede alpenweiden en grillige bergtoppen, gletsjermeren, steenrivieren en zeldzame flora en fauna. We beklimmen de hoogste toppen van de Balkan, de Musala (2925 m) in het Rila Gebergte en de Vihren (2914m) in de Pirin, waarbij je fantastische uitzichten hebt op een groot deel van de Bulgaarse bergketens. We overnachten in hotelletjes en pensions van waaruit we de wandelingen ondernemen. We lopen elke dag met alleen een dagrugzak. Tussen beide gebergten bezoeken we het Rila klooster, door UNESCO erkend als werelderfgoed en ťťn van de bekendste bezienswaardigheden van Bulgarije.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 695 3 zwaarte 
Turkije | Taurus en Cappadocië

Wandelreis Turkije | Taurus en Cappadocië

Deze reis speelt zich af in het Taurus gebergte van Midden AnatoliŽ, het Aziatische deel van Turkije. De reis duurt 14 dagen waarbij je op 11 dagen flinke wandelingen kunt maken. Een aantal keer blijven we 2 of 3 nachten op een bepaalde plaats zodat er ook ťťn of meerdere rustdagen kunnen worden ingelast voor wie dat wil.
14-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 1095 3 zwaarte 
Tanzania | Safari, 4-daagse verlenging na de Kili

Wandelreis Tanzania | Safari, 4-daagse verlenging na de Kili

5-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 1250 1 zwaarte 
Tanzania | Zanzibar, 4-daagse verlenging na de Kili

Wandelreis Tanzania | Zanzibar, 4-daagse verlenging na de Kili

5-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 625 1 zwaarte 
Italië | Umbrië

Wandelreis Italië | Umbrië

In UmbriŽ bevind je je echt in het hart van het oude ItaliŽ. Het is nog veel minder toeristisch dan Toscane en in de verschillende schilderachtige stadjes zoals Perugia, Assisi en Spoleto is het heerlijk ronddwalen in de wirwar van smalle hoge straatjes. En wat is er heerlijker dan al die mooie plaatsen en stadjes al wandelend met elkaar te verbinden. Het eerste deel van deze reis is een tocht met het accent op de rijke geschiedenis, culturele plaatsen en daartussen mooie natuur. Het tweede deel is een echte bergtocht door de bijzondere Sibillini Mountains. Alles is geregeld dus je hoeft je geen zorgen te maken over overnachtingen en bagagevervoer. Een(engels sprekende) Italiaanse gids zal je op deze tocht vergezellen.
14-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 1495 3 zwaarte 
Marokko  | Jebel Saghro

Wandelreis Marokko | Jebel Saghro

De Jebel Saghro is een bergrug in het zuidoosten van Marokko, gelegen achter de Hoge Atlas en tegen de Sahara. In de zomer is het er droog en heet. In de wintermaanden tref je er de AŪt Itta nomaden aan met hun donkere kameelharen tenten. Het is een nog weinig bezocht gebied waar grillige, door wind en zand geŽrodeerde rotsformaties, het landschap steeds weer een ander uiterlijk geven. Tussen ezels en kamelen heb je het gevoel rond te dwalen in het oude testament.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 585 2 zwaarte 
Italië | Sardinië

Wandelreis Italië | Sardinië

SardiniŽ is ťťn van de dunst bevolkte gebieden in Europa en hťt dunst bevolkte gebied van ItaliŽ. Hoewel het al langer bij ItaliŽ hoort heeft het eiland toch ook heel goed zijn eigen aard met oorspronkelijke invloeden uit de prťhistorie, de moorse periode en de Catalaanse overheersing, kunnen bewaren. Het Supramonte gebergte waar de trekking zich afspeelt omvat ongeveer 350 km≤. Er is nagenoeg geen menselijke bewoning. De steensoort is kalksteen en je vindt er overal spectaculaire karstverschijnselen zoals grotten, ondergrondse watersystemen en bronnen. Het gebied is 180 miljoen jaar geleden ontstaan, waardoor het onder invloed van water een sterk geaccidenteerd terrein is geworden. De doorsnee hoogte is rond de 1000 meter en het hoogste punt is Punta Corrasi op 1463 meter.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 875 3 zwaarte 
Andorra

Wandelreis Andorra

Midden in de PyreneeŽn ligt dit kleine landje ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk. Elke dag trekken we er met een erkende berggids op uit om de mooiste valleien en pieken te bewonderen. Vanuit het gezellige hotelletje in het dal lopen we elke dag steeds in een andere richting de bergen in. ís Avonds keren we weer terug dus geen gesjouw met een zware rugzak, alleen een dagrugzakje met de benodigdheden voor die dag.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 745 3 zwaarte 
Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Wandelreis Spanje | Alpujarras / Sierra Nevada & Granada

Tijdens deze reis gaan we het Zuid-Spaanse hooggebergte van AndalusiŽ in. Onder begeleiding van een gediplomeerde trekkinggids maken we een tocht van de Alpujarras via de Sierra Nevada naar het schilderachtige GŁejar Sierra aan de noordwestkant van het gebergte. We nemen twee toppen mee in onze tocht, de Mulhacen Ė met 3482 meter de hoogste van het Spaanse vasteland Ė en de Pico del Veleta (3395 meter), garantie voor fantastische uitzichten. We slapen in kleinschalige hotels/hostels en pensions en eenmaal in een berghut. Aan het eind van de reis bezoeken we Granada met als hoogtepunt natuurlijk het Alhambra, het beroemde Moorse paleizencomplex. Kortom, een perfecte reis voor wie een weekje in Zuid-Spaanse sferen wil verkeren en graag een meerdaagse trektocht maakt.
8-daagse reis 5 dagen lopen reissom vanaf € 895 4 zwaarte 
Spanje | De verborgen wildernis van de Pyreneeën

Wandelreis Spanje | De verborgen wildernis van de Pyreneeën

Tijdens deze pittige wandelvakantie verkennen we een nog weinig bezocht gedeelte van de PyreneeŽn. Start- en eindpunt van de tocht is het Parc Natural del Alt Pirineu, het grootste natuurpark van CataloniŽ. Dit natuurpark heeft de meest complete samenstelling van fauna in CataloniŽ met onder andere de korhoen, de steenarend, gemzen, moeflons, wilde zwijnen en de bruine beer. Dit is een avontuurlijke trektocht waar we gebieden bezoeken die weinig infrastructuur hebben. Daarbij trekken we ons niets aan van grenzen, een gedeelte van de tocht is op Frans grondgebied. Overnachtingen in tenten, onbemande berghutten en zelfvoorziening zijn de uitdagende ingrediŽnten van deze verkenningstocht door het land van de bruine beer. De tocht is voor ervaren bergwandelaars met een goede conditie, die lopen met bepakking (rugzak met tent, slaapzak, eten voor een aantal dagen ) niet schuwen.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 775 4 zwaarte 
Spanje | Sierra de Guadarrama & Sierra de Gredos

Wandelreis Spanje | Sierra de Guadarrama & Sierra de Gredos

Ongeveer 40 kilometer ten noorden en ten westen van Madrid loopt het Castiliaans scheidingsgebergte met onder meer de Sierra de Guadarrama en de Sierra de Gredos. De reis beslaat een aantal pittige wandelingen door de mooiste delen van deze gebergten. De bergtoppen bereiken hier hoogtes tot ongeveer 2500 meter. De valleien en bergflanken zijn rijkelijk begroeid met eiken en naaldbomen; een perfecte combinatie van mediterrane en hooggebergte begroeiing met een heel rijk aanbod van flora en fauna. In de Sierra de Guadarrama maken we de mooist mogelijke wandelingen, we verkennen het graniet labyrint de Pedriza, we beklimmen de Yelmo en de hoogste berg van het Nationale Park, de PeŮalara. In de Sierra de Gredos verkennen we tijdens een 4 daagse trektocht ťťn van de meeste ruige berggebieden van Spanje en beklimmen we de beroemde pico Almanzor, de hoogste berg van midden Spanje. Na de reis bestaat de mogelijkheid om een paar dagen langer te blijven om de stad Madrid te bezoeken. Alles is bij deze reis inbegrepen dus je hebt, op wat persoonlijke uitgaven en verzekeringen na, geen extra kosten.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1295 4 zwaarte 
Ethiopië | Simiengebergte

Wandelreis Ethiopië | Simiengebergte

EthiopiŽ is ťťn van die landen die je als argeloze bezoeker op een ongelooflijke manier boeit. Niet alleen de mooie monumenten en de absurdistische landschappen maar zeker ook de mix in Afrikaanse, Europese en Aziatische cultuur, de verschillende religies en de mooie en boeiende mensen trekken onze volle aandacht.
17-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 1995 4 zwaarte 
Bhutan | Thimphu festival

Wandelreis Bhutan | Thimphu festival

Bhutan is beroemd vanwege de spectaculaire religieuze festivals die het hele jaar door in het land worden georganiseerd. In Thimphu staat de Tashichho Dzong, het klooster waar de koning in de jaren zestig woonde. Op de feestdagen komen de dzongs tot leven. Dansers met maskers en schitterende zijden kostuums dansen en springen tegen een achtergrond van hemel en bergen, vergezeld door schallende trompetten en roffelende drums; een aangrijpender introductie in het land van de Donderende Draak is nauwelijks voor te stellen!
15-daagse reis 2 dagen lopen reissom vanaf € 2235 1 zwaarte 
Armenië

Wandelreis Armenië

ArmeniŽ, een klein landje achter de hoge bergen van de Kaukasus, is als wandelbestemming nog grotendeels onbekend. Je vindt er een grote verscheidenheid aan natuur en landschappen: vochtige, groene loofbossen in de noordelijke valleien, droge plateauīs en diepe rotskloven in het zuiden, eeuwige sneeuw en alpenweiden in het centrale hoogland. Bovendien zijn overal de sporen te zien van de lange en bewogen geschiedenis van dit oudste christelijke land ter wereld. Al dit moois verkennen we op een tiental wandeldagen, waarbij we soms in hotels slapen, soms bij de mensen thuis en soms ook kamperen. De reis vindt zijn bekroning in de beklimming van de 4000-er Aragats.
13-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 1275 2 zwaarte 
Azoren

Individuele wandelreis Azoren

Dit is een reisprogramma voor natuurliefhebbers en reizigers die de Azoren willen ervaren door lekker te wandelen en van de prachtige omgeving te genieten. Onder begeleiding van een gids krijgen we heel veel mee van de natuur, de flora en fauna, alsmede de geschiedenis en achtergronden van de Azoren. We maken dagwandelingen van 3 tot 4 uur, we beklimmen de vulkaan Pico en we kunnen zelfs walvissen spotten.
12-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1475 3 zwaarte 
Jordanië | Woestijn

Wandelreis Jordanië | Woestijn

In de winter wordt het koud op het plateau en soms valt er sneeuw. De zuidelijke en veel warmere Wadi Araba is dan een ideale plek om een trek te maken. Deze trek verbindt de hoogtepunten van JordaniŽ qua cultuur en landschap: Petra en de Wadi Rum.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 1175 2 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacy & cookies
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord