Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Korte wandelreizen

Steeds meer mensen willen `tussendoor` er voor een korte periode even helemaal uit. Op niet te lange afstanden van Nederland liggen tamelijk makkelijk te bereiken bijzondere gebieden waarin je in korte periode relatief weinig hoeft te reizen en veel van de tijd kunt wandelen.

In Europa en in Marokko, Armenië, Turkije en Jordanië hebben we prachtige korte routes bedacht voor zwaardere en lichtere wandelreizen. In Ethiopië kun je in 15 dagen het hele `noordelijke circuit` doen met een 8 daagse trek inclusief beklimming van de hoogste berg de 4600 meter hoge Ras Dashen. Voor een verantwoorde beklimming van de Kilimanjaro in Tanzania trekken we ook 15 dagen uit. Daardoor kunnen we voorafgaand aan de beklimming wandelen met de Masaï in de Crater highlands zodat we daar al vast wat beter aan de hoogte kunnen wennen en kunnen genieten van de wildparken in de buurt.

Onze korte wandelreizen

sorteer op

Montenegro kort

Wandelreis Montenegro kort

Montenegro is Europaís nieuwe hotspot voor avonturiers. In dit kleine Balkan-land ontmoeten de Dinarische Alpen de Adriatische zee elkaar. Meer dan de helft van Montenegro ligt boven de 1000 meter hoogte en de bergen worden doorkliefd door spectaculaire rivierkloven. De diversiteit in het land ter omvang van onze 3 noordelijke provincies, is immens! 11 dagen en 9 wandeldagen verder kun je zeggen dat je dit prachtige land intensief hebt leren kennen!
11-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 995 4 zwaarte 
Nederland | Brabant

Individuele wandelreis Nederland | Brabant

Wandel 4-daagse in Brabant De ongekende schoonheid van de Loonse en Drunense Duinen, Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen Vanuit de prachtig gelegen accommodatie Meneer van Eijck, midden in de bossen van Oisterwijk, wandel je door verschillende natuurgebieden met een grote variatie aan landschappen. Ontdek de schoonheid van de spiegelende vennen, ontmoet de grote grazers op de Kampina en verwonder je in de uitgestrekte Brabantse Sahara. Pure Brabantse gezelligheid midden in Het Groene Woud! Een bijzondere, rustgevende en inspirerende ervaring.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 370 1 zwaarte 
Nederland | Zuid-Limburg

Individuele wandelreis Nederland | Zuid-Limburg

Je bent op wandelvakantie in Nederland, maar waant jezelf elke dag in het buitenland. Dat is de beleving met deze wandel 4 Ė daagse vanuit Hotel Herberg ĎDe Smidseí in Epen. De wandeldagen worden gekenmerkt door adembenemende uitzichten, waarvan we normaal gesproken alleen in het buitenland genieten. Maar in Zuid-Limburg kan dat dus ook. Veel idyllische dorpen met vakwerkhuizen en afwisselende landschappen vormen het dagelijkse decor van deze reis. De tijd lijkt soms te hebben stilgestaan. Je maakt elke dag wťl een paar honderd hoogtemeters. Dus neem je wandelstokken mee. Vanuit ĎDe Smidseí wandel je iedere dag een andere windrichting op. Daarmee krijg je een goede indruk van de prachtige omgeving van het Geuldal. Je komt onder meer door de sfeervolle dorpen Mechelen, Gulpen, Slenaken, het Ďbergdorpí Vijlen en over het drielandenpunt bij Vaals. Ook wandel jee enkele dagen een stukje door BelgiŽ. De omgeving is betoverend, met veel natuurschoon, typische Limburgse cultuur en gezellige terrasjes.
4-daagse reis 4 dagen lopen reissom vanaf € 360 1 zwaarte 
Marokko  | Tafraoute

Wandelreis Marokko | Tafraoute

Het Anti-Atlas gebergte strekt zich uit ten zuidoosten van Agadir. Je vindt er zinsbegoochelende landschappen met vreemdsoortige rotsformaties in bruinrood graniet en groene palmentuinen. Middelpunt is het aangename marktplaatsje Tafraoute, dat aan alle kanten door bergen ingesloten lijkt. De vele amandelbomen verspreiden in januari/februari een witroze sluier over de hellingen. Ook de oleanders, olijfbomen en de bij geiten zo geliefde argania`s vormen een sierlijk contrast met de ruige kloven.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 850 1 zwaarte 
Tanzania | Kilimanjaro

Wandelreis Tanzania | Kilimanjaro

In Noord Tanzania liggen enkele van de mooiste wildparken ťn de hoogste berg van Afrika. Voor diegene die de wildparken al bezocht hebben of hiervoor nu geen tijd hebben bieden we de beklimming van de Kilimanjaro alleen aan. Voor deze beklimming gebruiken we de 7-daagse Machame route. Andere en/of langere routes zijn mogelijk in overleg.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 2435 4 zwaarte 
Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Wandelreis Bulgarije | het Pirin- en Rilagebergte

Geniet van de mooiste en meest uitdagende berggebieden van dit verrassende Balkanland. We brengen het Pirin- en Rilagebergte samen in een compacte reis waarin je ook nog wat cultuur van Bulgarije kunt opsnuiven. Onze route doorkruist nationale parken met brede alpenweiden en grillige bergtoppen, gletsjermeren, steenrivieren en zeldzame flora en fauna. We beklimmen de hoogste toppen van de Balkan, de Musala (2925 m) in het Rila Gebergte en de Vihren (2914m) in de Pirin, waarbij je fantastische uitzichten hebt op een groot deel van de Bulgaarse bergketens. We overnachten in hotelletjes en pensions van waaruit we de wandelingen ondernemen. We lopen elke dag met alleen een dagrugzak. Tussen beide gebergten bezoeken we het Rila klooster, door UNESCO erkend als werelderfgoed en ťťn van de bekendste bezienswaardigheden van Bulgarije.
8-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 950 3 zwaarte 
Tanzania | Safari, 4-daagse verlenging na de Kili

Wandelreis Tanzania | Safari, 4-daagse verlenging na de Kili

5-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 1495 1 zwaarte 
Tanzania | Zanzibar, 5-daagse verlenging na de Kili

Wandelreis Tanzania | Zanzibar, 5-daagse verlenging na de Kili

5-daagse reis 0 dagen lopen reissom vanaf € 895 1 zwaarte 
Marokko  | Jebel Saghro

Wandelreis Marokko | Jebel Saghro

De Jebel Saghro is een bergrug in het zuidoosten van Marokko, gelegen achter de Hoge Atlas en tegen de Sahara. In de zomer is het er droog en heet. In de wintermaanden tref je er de AŪt Itta nomaden aan met hun donkere kameelharen tenten. Het is een nog weinig bezocht gebied waar grillige, door wind en zand geŽrodeerde rotsformaties, het landschap steeds weer een ander uiterlijk geven. Tussen ezels en kamelen heb je het gevoel rond te dwalen in het oude testament.
10-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 750 2 zwaarte 
Azoren

Individuele wandelreis Azoren

Dit is een reisprogramma voor natuurliefhebbers en reizigers die de Azoren willen ervaren door lekker te wandelen en van de prachtige omgeving te genieten. Onder begeleiding van een gids krijgen we heel veel mee van de natuur, de flora en fauna, alsmede de geschiedenis en achtergronden van de Azoren. We maken dagwandelingen van 3 tot 4 uur, we beklimmen de vulkaan Pico en we kunnen zelfs walvissen spotten.
12-daagse reis 7 dagen lopen reissom vanaf € 1475 3 zwaarte 

Wandelreis

In de winter wordt het koud op het plateau en soms valt er sneeuw. De zuidelijke en veel warmere Wadi Araba is dan een ideale plek om een trek te maken. Deze trek verbindt de hoogtepunten van JordaniŽ qua cultuur en landschap: Petra en de Wadi Rum.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 1850 2 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord