Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
27 13 3
Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Mongolie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis MongoliŽ | Rond
Zwaarte en risico's

Categorie 2

Dit is een lichtere categorie reis. Van de 27 dagen dat je op reis bent, wandel je er 13. Je wandelt dus niet iedere dag, maar op deze reis zie je wel een flink stuk van Mongolië. De wandelingen spelen zich af tussen de 1000 en 3500 meter zodat hoogte niet echt een rol speelt. De opbouw van het wandelprogramma is als volgt: vanaf dag 6 van de reis is er een vijfdaagse trek die tot 3000 meter hoogte gaat; dan zijn er weer enkele reis- en bezichtigingdagen waarvan je er op 2 een dagwandeling kunt maken; ten slotte maken we een zesdaagse trek in een gebergte waarbij we tot 3500 meter hoogte komen. De gemiddelde looptijd per dag bedraagt ongeveer 5 uur.

Qua weer kan er af en toe een (sneeuw-)buitje vallen. Van half juli tot september is het regentijd in Mongolië, maar het zal niet hele dagen gieten. Mongolië wordt het land van de blauwe hemel genoemd en heeft 260 zondagen per jaar. ‘s Nachts kan het licht vriezen, zo tot – 10 graden Celsius. Het kan hard waaien.

In de zomer is er in sommige delen van Mongolië kans op muggen en gedurende een kort gedeelte van de eerste trek kan de ondergrond moerassig zijn. Een enkele keer kan het voorkomen dat we een rivier moeten oversteken.

Soms zijn er lange reisdagen per jeep.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord