Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nepal

vrijdag 01 mei 2015
HT groepen langzaam op weg naar huis

De grote Everest groep die al op de terugweg was toen de aardbeving plaatsvond is gisteren van Lukla via Biratnagar naar Kathmandu gevlogen. Zij zitten in het onbeschadigde hotel in Thamel waar de toestand langzamerhand weer normaliseert. Er is voldoende eten en schoon drinkwater.

Vandaag hebben ze rondgelopen in de stad. Indruk van reisleider Stefan: Durbar Sqaire: veel vrijwilligers zijn bezig het puin van de tempels steen voor steen te ordenen, mogelijk om alles weer in oude luister te herstellen. Bij de grote Stupa van Bodnath is alles weer vrij normaal. Er zijn stukken pleisterwerk van de grote koepel losgeraakt. De wijk er omheen, waar veel Sherpa`s wonen (o.a. Nuri, Gombu, de familie van Kaji) is in vrij goede staat, er is weinig schade. Een bezoek aan Bhaktapur werd snel beëindigd omdat men toch hier wel het idee had in de weg te lopen tussen van de reddingswerkers. Morgen vliegt het grootste deel van deze groep weer naar huis. 

Het kleine groepje dat net was begonnen aan de Everest trek is nu aangekomen in Lukla. Zij hebben geen zin meer om verder te trekken door de beschadigde dorpen van de Khumbu. Sos International gaat ze assisteren bij de vervroegde terugkeer uit Nepal.

Dan loopt er nog een groepje in Sherpaland. We hebben geen direct contact met ze maar via via hebben de gids en de kok laten weten dat alles goed is en dat ze verder gaan met de trek. Mochten ze op enig moment toch eerder naar huis willen dan worden ook zij hierbij bijgestaan.

Morgen gaan we vergaderen met het Sathikosath-bestuur over de verantwoorde besteding van de gedoneerde gelden.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord