Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Reisadviezen versoepeld! Vrijwel alle landen weer OPEN!

23-02-2022
Afgelopen week heeft BuZa de reisadvisering voor bestemmingen buiten de EU herzien.

Lees meer »
Update Coronabeleid

18-02-2022
We hebben ons Coronabeleid aangepast nu de reisadvisering niet meer bepaald wordt door Corona. We hanteren weer de gewone reisvoorwaarden.

Lees meer »
Nepal 2022: visum procedure! (update 2 feb)

02-02-2022
De verplichte quarantaine bij aankomst in Nepal is opgeheven voor volledig gevaccineerden.<br />Wel wordt een negatieve test voor vertrek naar Nepal en voor de terugreis vereist.

Lees meer »
Wat dekt mijn verzekering?

23-12-2021
Met alle onzekerheid in deze bizarre tijd met een ongekende pandemie en wijzigende reisadviezen is het natuurlijk belangrijk je goed in te lezen in wat jouw reis- en/of annuleringsverzekering wel/niet dekt. Wij werken samen met Allianz Global.

Lees meer »
EXTRA introductiedag sneeuwschoenwandelen zaterdag 11 december!

04-11-2021
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »

Nieuws: Nepal 2022: visum procedure! (update 2 feb)

woensdag 02 februari 2022
De verplichte quarantaine bij aankomst in Nepal is opgeheven voor volledig gevaccineerden.<br />Wel wordt een negatieve test voor vertrek naar Nepal en voor de terugreis vereist.

Daarnaast dient er een vaccinatiebewijs, een arrival formulier te worden ingevuld (en departure formulier bij terugreis). Trekking/Peak permits en hotel reserveringen dienen vooraf overlegd te worden. Ook voor de terugvlucht dient een negatieve test te worden overlegd.
Alhoewel dit een stap in de goede richting is, staat het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Nepal nog op oranje. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Bij terugkeer is thuisquarantaine gelukkig niet meer vereist. Wij hebben ons Corona beleid aangepast zodat reizen naar Nepal weer mogelijk is.

De visumprocedure is ingrijpend veranderd.
De reiziger moet nu eerst zelf een online pré aanvraag doen (zie afbeelding hieronder). Dit is omschreven in de bijlage. Met het hierdoor verkregen M-ID Submission nummer kan de reiziger bij het consulaat een afspraak maken. Op het consulaat plakken wij als vanouds de sticker én we doen een heleboel extra werk. Bekijk HIER de formulieren en procedure.

Bovendien! Let op bij vertrek uit Nepal: Bij vertrek uit Nepal hebt u een NEGATIEVE PCR test nodig, dat is een vereiste bij het inchecken. Een goede mogelijkheid: www.crystaldiagnosticlab.com Zie ook https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/nl/nepal/vliegtuig?tot=2021-12-08&stopoverShort=qatar

zie voor de meest recente inreisbeperkingen en regels:
https://nepal.nl/

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord