Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuwsupdate Noodfonds SkS/HT

woensdag 03 juni 2015


Op woensdag 27 mei zijn de voorzitter van Sathiko Sath, Frans van Meerwijk, en zijn vrouw Til naar Kathmandu vertrokken. Er wacht hen daar een bijzondere en complexe taak: het treffen van de eerste voorbereidingen voor de wederopbouw - na de moesson - van een aantal dorpen die (deels) werden verwoest door de aardbevingen. In die dorpen wonen de ouders van de Sathiko Sath-kinderen en ook tal van medewerkers van HT Wandelreizen.

HT-reisleider Jan Midde bezoekt momenteel met enkele bestuursleden van Sathiko Sath Nepal de dorpen van onze mensen, zowel om nog eerste hulp te bieden (want die heeft deze dorpen vaak nog onvoldoende bereikt), als om een indruk te krijgen van de schade. En om de verhalen van de bewoners zelf te horen over het moment waarop hun huizen en openbare voorzieningen in puin werden gelegd. Hoewel de werkelijke omvang van de schade pas na de moesson ten volle zichtbaar zal zijn, zal hun hulpvraag het uitgangspunt vormen van de plannen voor de wederopbouw.

Sathiko Sath en HT Wandelreizen willen niet alleen zo snel mogelijk aan de slag. Zij willen ook dat het bedrag dat door zoveel genereuze donateurs bij elkaar is gebracht, zo goed en zo rechtvaardig mogelijk wordt verdeeld en benut. Daarom hebben zij in de afgelopen weken een aantal richtlijnen opgesteld (Guidelines), die het kader vormen van de hele operatie.

  • Centraal in de Guidelines staat de opvatting dat het geld ten goede moet komen aan de hele gemeenschap. De aandacht zal dus in eerste instantie uitgaan naar het herstel van gemeenschappelijke voorzieningen in plaats van naar individuele nood.

  • Ook werd bepaald dat de overhead op 0% dient te blijven.

  • Mocht in een bepaald dorp al een andere NGO aan het werk zijn, dan moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt zodat er niets `dubbel` wordt gedaan.

  • Elke schijn van belangenverstrengeling moet worden vermeden. Daarom kunnen Nepalese medewerkers van HT of bestuursleden van Sathiko Sath Nepal alleen een adviserende rol spelen.

  • Wij zullen dorps- en districtshoofden op de hoogte brengen van onze activiteiten; we weten dat voorbijgaan aan deze instanties zich tegen ons kan keren.

  • Noch Sathiko Sath, noch HT Wandelreizen heeft verstand van bouwen. Er zal een beroep worden gedaan op deskundigen die gespecialiseerd zijn in aardbevingsbestendig bouwen, zowel in Nederland als in Nepal.

  • De leiding van de projectgroep voor de wederopbouw zal in handen zijn van Rotary Club Jawalakhel in Kathmandu en zal onder leiding staan van de adviseur van Sathiko Sath, Basu Dev Neupane. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van ontwikkelingswerk, zowel in grote als in kleine organisaties. Ook de projectgroep is gebonden aan de Guidelines.


Het volledige Guidelines-document (Engels) kunt u hier lezen. De komende tijd houden wij u graag via korte nieuwsbrieven op de hoogte van de voortgang van ons wederopbouwproject. Tot slot wensen we Frans en Jan veel succes tijdens hun verblijf in Nepal! 


Het Noodfonds blijft voorlopig open voor donaties.
Rekeningnummer NL12RABO 0110 4606 26, ten name van Sathiko Sath o.v.v. Noodfonds SkS-HT. BIC/SWIFT-code: RABONL2U

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord