Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuws van de Annapurna HW groep

woensdag 03 november 2010
Nieuws uit Nepal van reisbegeleider Frans van Meerwijk


2 november: Vanmorgen voor het laatst de tenten vol met rijp afgebroken. Afdaling naar Jomosom een heerlijke tocht om uit te lopen met continu uitzicht op de Dhaulagiri. In de lodge genoten van de luxe van normaal sanitair, tafels en stoelen. Vanavond gezamenlijke feestelijke afsluiting met de dragers en Nepali staf. Bij goed weer morgen vlucht naar Pokhara en genieten van nog meer luxe. Wij sluiten de berichtgeving over Annapurna the Hard Way hiermee af. Dank voor jullie aandacht en namaste.


1 november: Na een heftige nachtelijke sneeuwstorm waarbij de eettent bijna wegwoei, vanochtend vroeg door diepe verse sneeuw geklommen naar de eerste pas van vandaag. Halverwege de klim brak de zon door en kon het strippen beginnen. We kregen alsnog een schitterend uitzicht op het meer. Tot aan de tweede "echte" pas, de Mesokanto pas op ruim 5300 meter hoogte, was het genieten van een ongerepte, onbetreden witte wereld. De kale tweede pas hebben we versierd met gebedsvlaggen en natuurlijk was er weer een "puja". Hier fantastisch uitzicht op de ijswand van Tilicho Peak, Dhaulagiri aan de overkant van het dal, de diepe vallei van de Kali Gandaki, Mustang en Tibet in de verte. Bij de zeer steile afdaling hakten de gidsen treetjes uit voor de in file wachtende dragers en groep. Daarna afgedaald door puin- gras- en modderhellingen en over verijsde paden. Deze dag was met recht de klap op de vuurpijl voor deze tocht. Allen in goede gezondheid klaar voor de laatste afdaling naar Jomosom, morgen.


31 oktober: Eindelijk sneeuwpret vandaag! Helaas zonder de zon en zonder uitzicht. Vooral voor de dragers was het een zware dag. Kamp inmiddels half ingesneeuwd aan het Tilicho-meer, het hoogste meer ter wereld. Vanavond even mooi licht toen de zon onder ging achter de wolken. Het wordt vast een steenkoude nacht.


30 oktober: weer een spectaculaire tocht door surrealistisch landschap. Steile puinhellingen langs diepe afgronden overgestoken. Vanuit ons kamp waar we al vroeg aankwamen hebben we mooi zicht op de gletsjertong en de ijswand van het Nilgiri-massief. Vanmiddag heerlijk geluierd in de zon.


29 oktober: Vandaag na sloten cappucino en lunch in de zon voor de bakery in Manang om 13.00 uur op weg naar Taru Gompa. Tijdens de lunch een spectaculaire sneeuwlawine op de Gangapurna gezien. Een tocht langs de meanderende Marsyangdi rivier. Het knusse kamp ligt op een helling direct onder het klooster (gompa). 


28 oktober: korte etappe door geerodeerd landschap langs de rivier naar Manang. 700 Jaar oud klooster-met-de-duizend-boeddha`s bij Braga bezocht. Eindelijk echte koffie -met gebak nog wel- in Manang.


27 oktober: 03.30 uur gewekt door dorsenden mannen. Adembenemende tocht naar pas van 5300 m. Mooie klim door uitgestrekt landschap met veel yaks. Weergaloze uitzichten op Manaslu en de Annapurna`s. Afdaling lang, steil en stoffig. Groep blauwschapen gezien. Slapen in een 10.000 sterren hotel. Namaste...


26 oktober: Heldere nacht dus koud ontbijt. Net als afgelopen dagen stralend weer. `s Ochtends "Nepali flat", maar na de lunch een flinke klim naar Nar met uitzichten op typisch Tibetaans berglandschap. Drager op zijn gat, tenten nat. Nar even authentiek als Phu maar hier zijn de inwoners bezig met het verwerken van de oogst, dus levendiger..


25 oktober: In Phu uitgenodigd bij een familie thuis om een puja (gebedsdienst door monniken) bij te wonen voor hun zieke kinderen. Yakthee drinkend hebben we muisstil zitten luisteren en kijken. Vele vlaggen wapperen rond het klooster buiten het dorp. Erg veel manimuren bijeen. Stevige wind op de terugtocht naar Kyang.


24 oktober: Wat een topdag! Door een indrukwekkende kloof omhoog gelopen naar Phu.Wonderbaarlijke rotsformaties en kleuren door erosie. Blauwschapen gezien en van het pad gejaagd door yaks. Phu bestaat uit gestapelde huizen tegen een steile bergwand. Je waant je in de middeleeuwen. Contact gemaakt met kinderen en oudjes. Roerend..


23 oktober: lekker uitgeslapen. Ontbeten in de zon en daarna ontspannen gewandeld naar Kyang. We komen steeds meer boeddhistische uitingen tegen zoals stupa`s, manimuren, chorten en gebedsvlaggen. Diep rode jeneverbes en vuurdoorn gaven kleur aan het landschap. `s Avonds fel maanlicht op de besneeuwde toppen. 


22 oktober: mooie herfstwandeling door steeds smaller wordende kloof. 1350 meter geklommen naar Meta 1. Dit kamp ligt verder dan was gepland. Op een hangbrug een Duitse groep de stuipen op het lijf gejaagd. Tijdens maaltijden eten de dragers ca 1kg rijst. Achter een waterval langsgelopen. Mooie ruime kampplaats met grazende muilezels rond de tenten.


21 oktober: Na een ballorig ontbijt een korte etappe over de "coca-cola" trail naar het dorp Koto. Gids Bil verloor het sprintduel van Arjan maar was eerder weer op adem. Bij lodge opgezet enmet z`n allen aan de was. `s Middags de winkelstraat van Koto van Chame verlost van WC-papier. Diner met versgeslachte scharrelkip op het menu. Morgen op weg naar Phu.


20 oktober: Vandaag na korte klim lange afdaling door prachtig bos in herfsttooi en mossen naar Temang. We maken kamp in de tuin van het "Royal Garden Hotel". Douche voor de dames. Morgen korte tocht naar Koto.


19 oktober Vanochtend bevroren tenten maar na zonsopkomst werd het snel warmer. Bij de rivieroversteek is er nog een Croc gered door een watervlugge drager. Fantastische dag. Aanloop naar de Namun Banyiang (pas) was hard werken maar de pas zelf adembenemend. Gebedsvlaggen, wierook, puja (boeddhistisch gebed) en tranen van emotie op de pas. Snelle afdaling over een nieuw aangelegd pad. Iedereen erg voldaan en gezond.


18 oktober: zonnig begin van de dag met prachtige uitzichten. Mooie route door mist, regen en hagel naar het kamp op 4171 meter. Winterse afsluiting met boerenkool. De weersvooruitzichten zijn goed dus morgen met goede moed op pad naar de Namunpas die bijna 5000 meter hoog is.


17 oktober: "Nepali flat" tot 4058 m met recital door Floor op een pasje. Af en toe zicht op het massief. Kamp bij meer: waterkoud. Verrast met heerlijke nasi met pindasaus.


16 oktober: Regen, regen, regen. Iedereen een waterbed. Vandaag een akklimatisatietocht gemaakt naar 400 meter hoger. Uitzicht: prachtige mist. Dasain gevierd met Tika, Rakshi en dans.


15 oktober: Tot het ontbijt regen. Overdag droog. Verlost van de treden. Kamp op 3500 meter bereikt in de mist. Het is al stukken frisser. Morgen rustdag en akklimatiseren.


14 oktober Het is weer heet, veel treden en creatief zweten. Geit gekocht & geslacht voor Dashain. Spreekuur dokter Frans druk bezocht door dragers. Kamp op veld met koeievlaaien, eerst boerengolf met vlaaien gespeeld.

11 oktober Voor donker op 1e kamp ondanks de files, lekke band, rookontwikkeling in de bus met bijbehorende evacuatie. We staan hier op een schitterende plek. Mooi uitzicht ook in het donker. Beneden zien we de twinkelende lichtjes van Pokhara. Zang en dans van locals met de dragers. De sfeer is opperbest.
« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord