Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Inreisbeperking Nepal t/m 2 juni

13-03-2020
De lockdown in Nepal is verlengd tot 2-juni.

Lees meer »
Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuws uit Bolivia

maandag 05 augustus 2013
Berichten van Bea van Beurden, reisbegeleidster van de Bolivia groep.

3 augustus
Bolivia Zojuist aangekomen op het vliegveld van La Paz. Er was geen bereik in Uyuni. We hebben veel gezien ..... en veel gereden om alles gezien te krijgen. De enorme zoutvlakte, prachtige rotsformaties, een cactuseiland alwaar de gemiddelde leeftijd aan cactussen dicht bij de 100 jaar lag, een thermaal bad, geisers, vulkanen, lagunes met prachtige flamingo`s, vizcunas (soort lama), tot aan 25 km voor het 3-landenpunt Argentinië, Chili, Bolivia zijn we geweest om dit alles met eigen ogen te registreren; al met al zeer de moeite waard. Vandaag een dag naar Coroico, om ook te proeven van het lager gelegen (en dus ook warmere) landschap, met misschien wel een douche onder de waterval. En dan rest ons alleen nog de terugreis naar een (zo hebben wij begrepen) warm Nederland.
Groeten van de voltallige Bolivia groep

31 juli
We zijn onderweg naar La Paz na 12 dagen te hebben doorgebracht in de Cordillera Real. De trekking is goed verlopen, over het algemeen hebben we zonnige (maar wel winderige) dagen gehad, afgewisseld met koude avonden. We hebben veel mooie plekken ontdekt door steeds dieper het gebied in te gaan (bergmeertjes, besneeuwde bergtoppen ..... en heel veel lama`s). Iedere dag tenminste 1 pas, waarachter zich steeds nieuwe vergezichten en verrassingen openbaarden. De stemming zit er goed in. Gisteren hebben we de Austria Peak beklommen (5355 m); een ware kers op de slagroom zo aan het einde van de trek. Morgen (31.07) vertrekken we heel vroeg per vliegtuig naar Uyuni, de enorme zoutvlakte in het Zuiden van Bolivia..... of we daar bereik hebben, wie weet. En anders is het nog even wachten op een volgend bericht vanuit Bolivia.

16 juli
Vanochtend vertrokken uit La Paz. De hoofdstraat was een belevenis. Dronkelappen die niet meer wisten hoe te bewegen of eenvoudigweg een slaapplek hadden gevonden tegen een lantaarnpaal of tussen het afval in de goot. Anderen waren nog stevig aan het doordrinken terwijl er een veelheid aan schoonmaakploegen bezig was om de overgebleven rotzooi weg te werken voor een nieuwe feestdag. Even ...verderop al weer de eerste parade. Bizar geheel dat vooral onze lachspieren deed prikkelen. Vervolgens via een uitzichtpunt (vanaf deze plek konden wij onze trektocht door de Cordillera Real alvast van afstand bezien) naar Tiwanaku gereden. Hier het ruïnecomplex bezocht met als kers op de slagroom een bezoek aan het gelijknamige dorp, alwaar festival (parade). Daarna een flinke busrit naar Copacabana en tussendoor een kleine overtocht per boot. Nu hebben we het met eigen ogen gezien: het Titicacameer is echt immens. Niemand heeft last van de hoogte en de stemming zit er goed in. Ook het weer is goed: koude nachten, maar behoorlijk zonnige dagen.

15 juli
Bolivia Vandaag een korte city tour gedaan langs het presidentiele paleis (waar net een vlaggenceremonie plaatsvond), door het oudste straatje van de stad gewandeld en vanaf een mooi uitzichtpunt de gehele krater aanschouwd (waarin La Paz gelegen is). Daarna een acclimatiesatietocht door een prachtige kloof met mooie rotsformaties en prachtige kleurschakeringen op de hellingen. Een mooi uitzicht o...p de hoogste berg Illimani (6462 m) maakte het geheel compleet. Na een bezoek aan de "valley of the moon" teruggekeerd naar ons hotel om ons gereed te maken voor de avond (ja, we gaan ons in het feestgedruis storten..... tenslotte gaan we deze feestelijkheden rondom onafhankelijksdag maar een keer meemaken). We pakken dan meteen nog even de San Francisco kathedraal mee, waardoor de city tour een completere vorm aanneemt. Morgenvroeg vertrekken we naar Copacabana.

14 juli
Bolivia Inmiddels zijn we in La Paz aangekomen. De hoogte van 3600 meter verplicht ons om het rustig aan te doen en dat gaat ons goed af. Vandaag wat rondgekuierd bij een zonnig temperatuurtje. Tegenover het hotel ligt een klein parkje en o...ok daar is het goed vertoeven. De stad is volledig in voorbereiding op de nationale feestdag op 16 juli. Op de belangrijkste verkeersader is het nu al gezellig: overal eetkraampjes, terrasjes en muziek. Kortom, wij vermaken ons prima. Wordt vervolgd.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord