Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Inreisbeperking Nepal t/m 2 juni

13-03-2020
De lockdown in Nepal is verlengd tot 2-juni.

Lees meer »
Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Stand van zaken Noodfonds SkS/HT

woensdag 06 mei 2015
Op zaterdag 25 april 2015 trof een aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter Nepal.

Sathiko Sath en HT Wandelreizen hebben direct een Noodfonds ingesteld om de families en dorpsgenoten van de Sathiko Sath-kinderen en van de gidsen, koks en dragers van HT Wandelreizen te helpen bij de wederopbouw van hun huizen, akkers en basisvoorzieningen.
Daar is geld voor nodig, heel veel geld!    
Op 5 mei om 20.00 uur was de stand van het Noodfonds bijna 100.000 euro!
Wij kennen het land en veel getroffenen persoonlijk en kunnen daardoor goed nagaan waar onze hulp het hardste nodig is. We garanderen dan ook dat iedere aan ons Noodfonds gedoneerde euro in Nepal goed terechtkomt.  
We zijn heel blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen onder de kinderen van Sathiko Sath en ook niet onder onze SkS-staf en adviseurs. Ook van de meeste ouders, gidsen, koks en dragers weten we inmiddels dat ze ongedeerd zijn.  
De materiële schade in de bergdorpen van midden-Nepal is echter immens. Een aanzienlijk deel van de huizen daar is geheel ingestort of zozeer beschadigd dat ze onbewoonbaar zijn geworden. Scholen, gezondheidscentra en andere algemene voorzieningen zijn verwoest.  
Ons streven om te werken aan de toekomst van Nepal heeft opeens een andere lading gekregen. Het ziet ernaar uit dat er heel veel van de grond af opnieuw moet worden opgebouwd. Dat is een zware en complexe taak, maar het biedt ook kansen voor modernisering van de basisvoorzieningen.   
In nauw overleg met onze adviseur in Nepal, Basu Dev Neupane, heeft het bestuur van Sathiko Sath een conceptplan opgesteld voor een doordachte en eerlijke besteding van de verzamelde gelden.  Dit plan zal de komende weken nader worden uitgewerkt en de uitvoerbaarheid ervan getoetst.  
Het Noodfonds blijft tot 25 mei open voor donaties. Rekeningnummer NL12RABO 0110 4606 26 ten name van Sathiko Sath, onder vermelding van Noodfonds HT-SkS. De Bic-code is RABONL2U. Zie voor meer informatie: www.sathikosath.nl

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord