Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

NIEUWE reizen in Nederland

15-04-2021
Omdat het nog steeds onwaarschijnlijk is dat we binnenkort weer mogen reizen naar verre bestemmingen, hebben we nu ook dichter bij huis wat korte wandelreizen in ons reisaanbod opgenomen.

Lees meer »
Tijdspad en procedure boekingen COVID-19

11-03-2021
Laatste update 11-maart 2021

Lees meer »
Zorgeloos reis boeken en bij annulering door covid-19 geld terug!

11-03-2021
laatste update 1-maart 2021 Zorgeloos aanmelden ondanks code oranje!

Lees meer »
Nepal 2021 (update 25-jan)

25-01-2021
Zolang er een oranje reisadvies geldt voor Nepal, kunnen we hoe dan ook geen reizen uitvoeren. Gezien het dringende advies van onze overheid om tot eind maart niet naar het buitenland te reizen, zal het reisadvies voor april niet worden versoepeld.

Lees meer »
Maximale flexibiliteit bij boeking groepsreis sneeuwschoenwandelen!

20-11-2020
Afwijkende reisvoorwaarden sneeuwschoenwandelen winter 2021. Onzekerheid is het grootste probleem dat momenteel o.a. de reiswereld parten speelt. Wat kan wel, wat kan niet, wat als…. Veel vragen en heel weinig antwoorden

Lees meer »

Nieuws: Tijdspad en procedure boekingen COVID-19

donderdag 11 maart 2021
Laatste update 11-maart 2021

Ondanks de vaccinatiecampagnes in alle landen en uitgebreidere (snel)testmogelijkheden is er nog steeds sprake van gesloten grenzen, negatieve reisadviezen en inreisbeperkingen.De overheid adviseert tegen elke internationale reis tot half april. Dat impliceert dat de reisadviezen van landen ook niet eerder versoepeld zullen worden van code oranje naar geel/groen.We zien ook dat airlines meer eisen stellen, bijvoorbeeld (Qatar, Etihad en Emirates) dat je alleen aan boord mag wanneer je een negatieve pcr-test kunt overleggen die niet ouder is dan 72 uur, steeds vaker in combinatie met een sneltest voor vertrek. Iedereen vraagt zich natuurlijk hardop af wat de gevolgen van de pandemie zijn voor de geboekte wandelreizen komend voorjaar. We zouden niets liever willen dan iedereen duidelijkheid geven, maar ook nu nog zijn er veel variabele factoren die van invloed zijn op een groen licht, of een geannuleerde reis.

Betaling restant reissom?
Wacht maar met het betalen van het restant van de reissom tot er zekerheid kan worden gegeven dat de reis doorgaat.

Omboeken
Heb je een reis geboekt maar zie je het momenteel toch echt niet zitten om te vliegen / een verre reis te maken? Dan bieden we maximale flexibiliteit. Je kan tot 8wkn voor vertrek (of moment dat er tickets zijn uitgegeven) omboeken naar een andere vertrekdatum.
Boek je om naar een vertrek in 2021, dan hanteren we de reissom zoals deze in 2020 van toepassing is. Je betaalt ook geen omboekingskosten.
Vluchten omboeken kan op dit moment vaak ook, zonder dat je wijzigingskosten hoeft te betalen. Je betaalt veelal alleen een mogelijk tariefverschil als de nieuwe vlucht duurder uitvalt. Hoe eerder je omboekt, hoe kleiner de kans dat je meerkosten hebt voor de vlucht. Neem daarover alsjeblieft contact op, dan zoeken we de precieze regels en voorwaarden (deze verschillen per airline) voor je uit.

Om een grof tijdspad te schetsen, geven we hierbij wat meer informatie op basis van welke informatie wij beslissingen nemen en wanneer.
- Ongeveer 6wkn (binnen Europa 6-4wkn) voor vertrek zullen we kijken naar de situatie voor wat betreft de pandemie, dan hebben we het over onderstaande aspecten:
* Reisadvies Buitenlandse Zaken
* Eventuele updates kabinet (vwb vooruitzicht / termijnen versoepeling)
* Regels zoals inreisbeperkingen (bijv verplichte quarantaine) op bestemming en mogelijk bij terugkeer in Nederland.
* Kunnen airlines en lokale agenten/partners de reis veilig en verantwoord uitvoeren?
* Met welke hygiëne maatregelen moet je rekening houden?

Go of No Go?
Een definitief besluit nemen over doorgaan/annuleren van de reis nemen we 6-4wkn voor vertrek, of vanzelfsprekend eerder als er duidelijkheid is dat de reis wel/niet kan worden uitgevoerd. Wanneer iemand zelf eerder besluit te annuleren of na besluit doorgaan, dan gelden gewoon onze reis- en annuleringsvoorwaarden voor wat betreft de vlucht en het landarrangement.

Wat als wij de reis annuleren?
Mocht een reis geen doorgang kunnen vinden en wij de reis annuleren, dan zijn er momenteel deze 3 mogelijkheden:
* direct omboeken naar nieuwe vertrekdatum (of andere reis / bestemming) met SGR garantie, beste keuze.
* geheel afzien van de reis, je ontvangt dan de reeds (aan)betaalde reissom binnen 2wkn terug.

We wensen iedereen het beste toe de komende tijd en houden jullie op de hoogte van eventuele ontwikkelingen. We zullen de inhoud van dit bericht updaten wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is. De omstandigheden/regels kunnen wijzigen, er kunnen geen rechten aan dit tijdspad en procedure worden ontleend, neem contact op met ons met zorgen/vragen.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord