Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuws van de Nubra Changtang groep

vrijdag 12 augustus 2011
Nieuws uit India van reisleider Udo Greuter

vrijdag 12 augustus
 
De trekkers van Nubra Changtang zijn weer terug in Leh. Iedereen is gezond en het was een zeer gevarieerde trekking. Naast veel hoogtepunten werd er de eerste dag al veel gevraagd van het incasseringsvermogen van de groep. Tijdens de inloopdag kwam de groep op een verkeerd en moeilijk pad. Veel later dan gepland bereikte de groep het eerste kamp.
Na deze zware valse start ging het lopen een stuk makkelijker en iedereen groeide in de trekking. In de eerste week was het weer erg goed. Zo zonning en heet dat `s middags een schaduwrijk plekje moest worden gezocht. In de tweede week regende het regelmatig, meestal in de nacht. In het basecamp voor de Shera La pas (5600m) hadden we `s nachts hagel en lichte sneeuw.
Op de passen en in de dorpen beleefden we veel bijzondere momenten. Op alle passen hebben we prayerflaggs opgehangen. En het contact met de mensen onderweg was een verrijking van de trek.
 
Vrijdagavond gaan we eten met alle gidsen, de kok en helpers om de mooie trekking op een feestelijke manier met elkaar af te ronden.


donderdag 28 juli


Nubra Changtang verloopt volgens plan! De vlucht van Amsterdam naar Delhi en Leh verliep vlekkeloos. Dinsdagochtend om 7 uur landden we al in Leh. Na een ontbijtje en ontvangst in het Maryul guesthouse zijn we eerst gaan slapen. `s Middags hebben we een wandeling door Leh gemaakt waarbij reisbegeleider Udo alle belangrijke plekjes heeft laten zien zodat iedereen daarna zelf zijn gang kon gaan.
Woensdagochtend zijn we naar Hemis Gompa gereden. Daar zijn we eerst naar het Gotsang Klooster gelopen op bijna 4000m. Dit is een plek waar yogi`s mediteren in grotten. Onze gids was tot 2 jaar geleden zelf monnik in het Matho Klooster. We kregen van hem erg goede uitleg en introductie in het Tibetaan Boeddhisme. Na een heerlijke lunch zijn we uitgebreid rondgeleid door Hemis Klooster. Het was een prachtige en relaxte dag. En op de normale aanpassingsverschijnselen aan de hoogte na voelt iederen zich behoorlijk goed.
Voor donderdag staat een bezoek aan het kloosterfestival van Phyang en het Stok Palace op het programma.« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord