Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuws uit Pakistan

woensdag 15 september 2010Nieuws vanuit Pakistan van reisbegeleider Paul Boslooper


15 sep Klik hier om de foto`s van deze reis te bekijken.

11 sep Aangekomen in Islamabad waar we rusten in onze Airco kamer. Straks uit eten en dan komende nacht vliegen naar Amsterdam.

10 sep Laat aangekomen in Naran na prachtige rit over de 4180 m hoge Babusar Pas.


 9 sep Vanochtend om 05.45 uur de eerste zonnestralen op de volledig onbewolkte Nanga Parbat. Vanaf de veranda van onze chalets zie je de 8120 meter hoge berg.

8 sep  Net voor het donker aangekomen op de Fairy Meadows aan de voet van de Nanga Parbat na een spannende jeeprit en flinke wandeling.

7 sep Aangekomen in Gilgit na een extreme hobbel- en schudrit over de restanten van de KKH.

5 sept Na mooie ochtendwandeling en spectaculaire jeeprit aangekomen in Karimabad. Tijd voor de douche! De zon schijnt en het is warn, ook op 5 september in Karimabad. We zijn zo goed als de enige toeristen hier, terwijl de Hunza vallei een van de attracties van Pakistan is. De weg naar het zuiden, de KKH ( Kara Korum Highway) is door de overstromingen al 4 weken afgesloten. De weg naar het noorden is afgesloeten door een enorme landverschuiving die de Hunzarivier volledig heeft afgesloten. Er is een natuurlijk stuwmeer ontstaan, de weg is verdwenen. Volgende week zondag vliegen we terug naar Nederland en in overleg met onze lokale agent hebben we gekozen voor dit programma:

6 september verblijf Karimabad
7 september transfer Gilgit, hotel
8 september transfer Fairy Meadows Nanga Parbat
9 september verblijf Fairy Meadows
10 september transfer Nagar Babusar pas
11 september transfer Islamabad
12 september vlucht Islamabad - Amsterdam

4 sept Wat op papier een korte dag was, werd de langste van de trek. De bocht om over de gletsjer duurde bijna 7 uur!. Na 11 uur lopen in Hispar

3 sept Bij een rustdag hoort regen en zo is dat ook vandaag. Onze tenten staan op een grote en vlakke yakweide tussen ons kamp en Hispar waar de weg begint ligt nog een barriere. De Khunyang gletsjer. Deze geltsjer voert de sneeuw af van een aantal van de hoogste bergen ter wereld. De 7885 m hoge Disteghil Sar. De 7852 m hoge Khinyang Chhish en de 7728 m hoge Trivor. De normale korte route dwars over de gletsjer is niet mogelijk. Het ijs is totaal verwrongen. Scherpe punten worden afgewisseld met diepe spleten. Morgen moeten we eerst de Hispa gletsjer op en dan buitenom de andere gletsjer weer terug zien te komen op het normale pad. Vandaag vullen we de dag met lezen, luieren, lopen,  eten en spelletjes Take 5


2 sept Na 2 moeilijke zij gletsjers te zijn overgestoken, gebruikmakend van het touw, zijn we nu bij Bitanmal op 3830 meter. Morgen een rustdag.

1 sept Bitanmal hebben we vandaag niet gehaald, de oversteek van de 2km brede Yutmara gletsjer nam al 3 uur in beslag. Onze tenten staan nu op de weide van Shiqam Baris op 4150 meter. Er grazen ook werkelijk yaks, de bewoonde wereld nadert. Vandaag zijn er eindelijk weer eens wolken.

31 aug  We zijn in Yutmara na een dagje op en neer langs de gletsjer. Morgen naar Bitanwal waar we een rustdag houden. Vanuit mijn tent kijk ik uit op de Hispar gletsjer en de met gletsjers behangen Balchish groep met toppen van rond de 6000 meter.

30 aug Vanochtend om 07.00 uur op de Hispar La. Omgeven door een witte bergwereld.Windstil en alleen maar zon.

29 aug Afgelopen nacht samen met Andries, Henk en Nisar, de Pakistaanse klimgids die alle achtduizenders van Pakistan beklommen heeft, een verkenningstocht naar de voet van de Lupke La gemaakt een mooie en lange tocht bij het licht van de maan. De anderen hebben genoten van weer een dag met onafgebroken zonneschijn. Komende nacht-ochtend steken we de Hispar La 5150 meter hoog over naar de Hispar vallei.

28 aug We kamperen in werkelijk perfecte omstandigheden met uitzicht op het Snowlake aan de voet van de Hispar La op 4840 meter

27 aug Aangekomen in Karpogoro op 4500 meter hoogte. Na zigzag tocht tussen de vele spleten. Vandaag schijnt de zon weer uitbundig. We kamperen boven op een rotskam waar maar nauwelijks plaats voor onze tenten. Om ons heen alleen maar hoge scherpe pieken.
Morgen naar het Snowlake!

26 aug Precies op tijd aangekomen bij Nagpogoro. Een fantastische gesitueerde kampeerplek onder aan de voet van granieten berg

25 aug Na al het mooie weer nu regen. Vanochtend nog droog kunnen oefenen met stijgijzers en touw. Morgen naar Nakpogoro.

24 aug Een korte dag van 2 uur naar Banta op 4000m waar we 2 dagen blijven.
Vandaag is het licht bewolkt.

23 aug Na 15 km alleen maar Ijs onder onze voeten nu in Shafon. Stralend blauwe lucht en hoge granieten toppen.

22 aug Na lange loopdag aangekomen bij Namla, de eerste kampeerplek naast de Biafo Gletsjer. Ook vandaag alleen maar zon.

21 aug Vanmiddag aangekomen in Thongol Askole na prachtige rit door de brede Shegar vallei.
Een keer van jeep gewissled vanwege landslide.

20 aug Heerlijk ontspannen dag beetje sightseeing en shoppen. Morgen naar Askole
en op trek.

19 aug Na voorspoedige vlucht meteen dezelfde dag doorgevlogen naar Skardu
Alle bagage is meegekomen en de zon schijnt in de vallei.
« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord