Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuws van de Zanskar HW trekking

zondag 16 september 2012
Bericht van reisbegeleidster Yvon Wijnen.

16 september
Uiteindelijk zijn we vanuit Padum het klovenlandschap van Zanskar ingedoken. Dit leverde een prachtige kleurenrijk landschap op met mooie rotsformaties. En niet te vergeten een heleboel schrammen en blaren van dagenlang op sandalen door rivieren waden, over puinhellingen klauteren en door struiken worstelen. Gelukkig stond het water niet heel hoog waardoor de doorwading zonder al te veel problemen zijn verlopen.
Na de kloven en vele passen kwam de slagroom op de toch al zeer smakelijke taart: de beklimming van de Kang Yatze. Na 8 1/2 uur omhoog ploeteren door de soms kniediepe sneeuw stonden we met de hele groep op de 6251 meter hoge top. Geweldig moment.
Nu zit de trekking er helaas weer op en zijn we weer terug in de bewoonde wereld van Leh. Morgen naar Delhi en dan alweer naar Amsterdam.

9 september
Het eerste deel van onze trek zit er alweer op en is uitstekend verlopen. Vanaf Tigrit zijn we langzaam aan richting de Kang La pas geklommen. Het eerste deel door groene weides waar we de ene na de andere schapen- en geitenkudde tegenkwamen die voor de winter terugkeren naar lager gelegen oorden. Daarna twee dagen over eindeloze rotsblokkenvelden springen. En tenslotte de gletsjer. De pasovergang was spectaculair. Strakblauwe lucht, prachtig uitzicht, weinig sneeuw en dus heel veel spleten waar we overheen moesten springen. De afdaling terug naar de bewoonde wereld werd wat avontuurlijker dan verwacht omdat we met een aantal mensen ingesloten raakten door niet te doorwaden rivieren. De dragers en 4 deelnemers konden er nog net doorheen. Maar omdat het water met de minuut hoger kwam werd het onverantwoord om door te gaan. Uiteindelijk hebben we nog wel tenten, wat eten en de persoonlijke bagage terug de rivier over kunnen takelen zodat het uiteindelijk een stuk comfortabeler werd dan dat het zich in eerste instantie deed voordoen. Niet in het minst door het lekker warme kampvuur van takken en koeienpoep.
Gisterochtend was het water weer flink gezakt zodat we ook met de laatste groep verder konden afdalen. Inmiddels zijn we weer compleet en aan het bijkomen in Padum. Iedereen is weer schoongeboend en uitgerust. Vanmiddag vertrekken we naar Zangla voor het tweede deel van onze trek. De waterstand in de rivieren lijkt vrij laag te zijn, dus de voortekenen voor het vervolg zijn gunstig.
groet,
Yvon« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord