Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Inreisbeperking Nepal t/m 30 april

13-03-2020
Helaas bereikte ons vandaag het bericht dat er een inreisbeperking geldt voor Nepal vanaf 14-maart t/m 30-april

Lees meer »
Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »

Nieuws: Problemen Jet Airways

woensdag 17 april 2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

De afgelopen weken zijn we geconfronteerd met een enorme hoeveelheid schemawijzigingen van Jet Airways. Deze wijzigingen zijn later allemaal annuleringen geworden.
Derhalve was en is het een enorme puzzel om mensen de komende weken nog naar Nepal te krijgen en tegelijkertijd moeten er ook veel reizigers die nu in de bergen aan het genieten zijn straks weer met andere routes/airlines terugvliegen naar Nederland.

Voor komend najaar hadden we voor vrijwel alle reizigers vluchten met KLM/Jet vrijblijvend in optie staan.
KLM biedt ons namelijk een lange optietermijn en tariefgarantie gedurende de optie.

Wanneer er komend najaar (als Jet Airways dat zou halen, want de financiële problemen zijn enorm groot) zich eenzelfde scenario zou voordoen, dan is de kans reëel dat er een situatie ontstaat waarbij mensen echt niet meer heen en/of terug kunnen vliegen (of alleen dagen eerder/later, en/of met dramatische aansluitingen). Gezien het feit dat oktober-november topdrukte betekent in Nepal, zitten de vluchten dan ook erg vol en zijn de gevolgen enorm en de mogelijkheden die wij hebben om dan nog een oplossing te vinden beperkt.

Dat risico zijn wij niet bereid te nemen. Wat ons betreft is dit een kwestie van ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’.
We zullen alle vluchtopties opnieuw inboeken, zonder Jet Airways vluchten. Nu kunnen we de vluchten nog onderbrengen/omboeken bij andere airlines en/of routes.
Wat betekent dit voor jouw vlucht dit najaar?

Vluchten in optie – nog geen gegarandeerd vertrek
Opties met KLM/Jet komen te vervallen en we zullen vluchten omboeken naar Qatar Airways, of eventueel Etihad Airways, of KLM/FlyDubai.
Nadeel bij Etihad is dat er geen tariefgarantie is en je altijd moet betalen voor een stoelreservering, en bij vluchten met FlyDubai is een optie veelal slechts een paar dagen geldig. Dat betekent dat we pas op het moment van een vertrekgarantie daadwerkelijk weten wat de kosten van de tickets zijn. Qatar Airways heeft de beste aansluitingen en voorwaarden. Je ontvangt bericht van ons voor wat betreft de nieuwe optie, het vluchtschema en de kosten. We kijken bij vluchtopties allereerst hoelang we een optie vast mogen houden, wat essentieel is bij reizen die nog geen vertrekgarantie hebben. Daarnaast kijken we uiteraard naar de overstaptijden en tarieven. Op het moment dat er een gegarandeerd vertrek is voor een tocht, kunnen we altijd nog kijken wat er op dat moment beschikbaar is en aangeboden wordt.

Tickets al geboekt – vertrekgarantie
Op het moment dat de tickets uitgegeven zijn geldt er een vervoersverplichting van de airline. Voor reizigers die met KLM/Jet vliegen en voor wie de tickets al uitgegeven zijn (omdat er al een vertrekgarantie is voor de trektocht) geldt dus dat je ook zal vliegen met KLM/Jet Airways. Wanneer er vluchten worden geannuleerd, dan moet de airline een alternatief schema boeken (op basis van vluchten binnen netwerk en partners zoals op dat moment beschikbaar). Als klant merk je hoe dan ook niets van omboekings- en of meerkosten.
Wel belangrijk om te weten: kosteloos omboeken van tickets kan pas op het moment dat een airline een vlucht heeft geannuleerd! Dus je kan niet nu zomaar besluiten de tickets te willen omboeken omdat er vermoedelijk te zijner tijd een vlucht zou kunnen worden geannuleerd. Het kan/mag nu alleen als de ticketvoorwaarden wijzigingen toestaan, maar dan worden ook de kosten in rekening gebracht voor wat betreft het wijzigen en mogelijke meerkosten van het gewenste alternatief.
Dat betekent dus dat we voor uitgegeven tickets inclusief vluchten van Jet Airways pas in actie mogen komen op het moment dat er een wijziging/annulering in de boeking wordt doorgevoerd.
Ook voor deze klanten zullen we een back-up reservering maken die de komende tijd kan blijven staan.

Tickets ZELF geboekt – vertrekgarantie
Heb je voor een trektocht met vertrekgarantie zelf je tickets al geboekt die geheel of gedeeltelijk door Jet Airways worden uitgevoerd, dan kan je momenteel niets meer doen dan afwachten. Op het moment dat de airline (of ticketingorganisatie) een melding krijgt in de boeking van een annulering, dan zullen zij een alternatief aan je voorleggen. Zodra er een nieuw vluchtschema bekend is ontvangen wij dat graag. Wordt er na vertrek nog een wijziging en/of annulering doorgevoerd, dan zul je wel zelf alert moeten zijn, want je kan/mag alleen zelf een aangepast schema akkoord geven of weigeren.
Wijzigingen/annuleringen van vluchten is helaas van alle tijden en iets wat elke airline gerechtigd is te doen. Wij begrijpen goed dat dit vervelend is, maar tegelijkertijd ligt het volkomen buiten onze invloedssfeer en kunnen we niet meer doen dan zo goed mogelijke service verlenen op het moment dat er wijzigingen/annuleringen worden doorgevoerd.
Wij doen er samen met onze ticketleverancier alles aan om eventuele overlast waar mogelijk tot een minimum te beperken. Maar uiteindelijk zijn het de airlines die de regels bepalen en aangeven wat wel niet kan/mag voor wat betreft alternatieven.

Neem gerust contact op met ons kantoor wanneer je vragen hebt over jouw boeking. Het lukt ons momenteel niet om alle reizigers voor het najaar persoonlijk te berichten. De prioriteit ligt bij de vertrekkende klanten en reizigers die weer terugvliegen. We rekenen op je begrip.

We hebben in ieder geval al voor alle reizigers voor wie een KLM/Jet Airways geboekt is of in optie stond al een alternatieve vlucht in optie gezet.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord