Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

NIEUWE reizen in Nederland

15-04-2021
Omdat het nog steeds onwaarschijnlijk is dat we binnenkort weer mogen reizen naar verre bestemmingen, hebben we nu ook dichter bij huis wat korte wandelreizen in ons reisaanbod opgenomen.

Lees meer »
Tijdspad en procedure boekingen COVID-19

11-03-2021
Laatste update 11-maart 2021

Lees meer »
Zorgeloos reis boeken en bij annulering door covid-19 geld terug!

11-03-2021
laatste update 1-maart 2021 Zorgeloos aanmelden ondanks code oranje!

Lees meer »
Nepal 2021 (update 25-jan)

25-01-2021
Zolang er een oranje reisadvies geldt voor Nepal, kunnen we hoe dan ook geen reizen uitvoeren. Gezien het dringende advies van onze overheid om tot eind maart niet naar het buitenland te reizen, zal het reisadvies voor april niet worden versoepeld.

Lees meer »
Maximale flexibiliteit bij boeking groepsreis sneeuwschoenwandelen!

20-11-2020
Afwijkende reisvoorwaarden sneeuwschoenwandelen winter 2021. Onzekerheid is het grootste probleem dat momenteel o.a. de reiswereld parten speelt. Wat kan wel, wat kan niet, wat als…. Veel vragen en heel weinig antwoorden

Lees meer »

Nieuws: Nepal 2021 (update 25-jan)

maandag 25 januari 2021
Zolang er een oranje reisadvies geldt voor Nepal, kunnen we hoe dan ook geen reizen uitvoeren. Gezien het dringende advies van onze overheid om tot eind maart niet naar het buitenland te reizen, zal het reisadvies voor april niet worden versoepeld.

Update situatie Covid-19 Nepal
Het aantal besmettingen ligt momenteel op zo’n 250-350 per dag.

Status vluchten Nepal
Er wordt gevlogen van/naar Nepal en ook worden er visa uitgegeven. Qatar Airways vliegt dagelijks op Kathmandu, Etihad Airways heeft Nepal vooralsnog niet opgenomen in de dienstregeling voor 2021. Ook andere airlines vliegen weer geregeld, zoals bijv Turkish Airlines en FlyDubai.Een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur is een vereiste.

Status Nepal reizen
Reizen in het voorjaar van 2021 lijkt zeer onwaarschijnlijk. Naast de reisadviezen gelden er in Nepal ook inreisbeperkingen. Momenteel betekent dit dat elke reiziger bij aankomst 7dgn in quarantaine moet blijven. Op dag 5 wordt dan een PCR test afgenomen en als deze negatief is, dan kan je op pad.Het behoeft geen betoog dat toerisme in Nepal een hele belangrijke bron van inkomsten is, niet alleen voor onze lokale collega`s, maar ook voor hun hele families die veelal afgelegen in de bergen wonen. We begrijpen iedereen volkomen die momenteel er voor kiest om de reis te annuleren of uit te stellen, tegelijkertijd waarderen we het ook enorm dat reizigers aangeven wel te willen gaan als dat kan/mag om vooral de mensen daar weer van werk en inkomsten te kunnen voorzien.

Zoals nu bekend zijn dit de inreisbeperkingen voor alle toeristen:
- Verplichting Nepal visum vooraf in Nederland te regelen.
- Negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur bij aankomst.
- Boekingsbevestiging van hotel voor 7dgn quarantaine.
- Op 5e dag van de quarantaine periode nog een PCR-test (eigen kosten). Is deze test positief, dan blijf je in op eigen kosten in quarantaine tot je negatief bent getest.
- Je moet een papier kunnen overleggen dat je voldoende verzekerd bent (tenminste voor USD 5.000).
- Een trekking/klimgids is verplicht voor elke trek- of klimtocht en dient te worden verzekerd voor corona twv NPR 100.000 (ong €700) voordat de trekking- of klimpermit aanvraag kan worden ingediend.
- Alle regels en maatregelen van het Nepalese Ministerie van Volksgezondheid moeten worden nageleefd.


De toekomst
Hoe de wereld er over en paar weken uitziet is onmogelijk aan te geven. We hebben HIER een algemeen tijdpad staan, dat geeft iedereen hopelijk een beetje houvast. Ook is het nog ongewis wanneer de wereld  van de verre reizen weer voorzichtig opgestart kan gaan worden en hoe reizen er post Corona uit zal zien. Er is hard gewerkt aan protocollen hoe de reizen lokaal verantwoord kunnen worden uitgevoerd, hopelijk kunnen we deze spoedig in de praktijk brengen.Laten we hopen dat er met de start van vaccinaties in elk geval weer een perspectief ontstaat om te kunnen en mogen reizen. Blijf gezond.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord