Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Maximale flexibiliteit bij boeking groepsreis sneeuwschoenwandelen!

20-11-2020
Afwijkende reisvoorwaarden sneeuwschoenwandelen winter 2021. Onzekerheid is het grootste probleem dat momenteel o.a. de reiswereld parten speelt. Wat kan wel, wat kan niet, wat als…. Veel vragen en heel weinig antwoorden

Lees meer »
Nepal: Kathmandu lockdown versoepeld, eerste internationale vluchten, per 17-okt toeristen.

18-08-2020
(laatste update 16-sep) Update situatie Covid-19 Nepal De maatregelen in Kathmandu worden voorzichtig weer versoepeld, nadat de recente lockdown (tot 9-sep) was ingesteld om het recente stijgend aantal besmettingen te doorbreken.

Lees meer »
Reizen na Corona

12-08-2020
(laatste update: 12 augustus)

Lees meer »
Tijdspad en procedure boekingen COVID-19

06-08-2020
Laatste update 29-september 2020

Lees meer »
Zorgeloos reis boeken reisadvies code oranje? Dat kan!

15-06-2020
laatste update 17-juni 2020 Zorgeloos aanmelden ondanks code oranje!

Lees meer »

Nieuws: Nepal: Kathmandu lockdown versoepeld, eerste internationale vluchten, per 17-okt toeristen.

dinsdag 18 augustus 2020
(laatste update 16-sep) Update situatie Covid-19 Nepal De maatregelen in Kathmandu worden voorzichtig weer versoepeld, nadat de recente lockdown (tot 9-sep) was ingesteld om het recente stijgend aantal besmettingen te doorbreken.

Door het stijgende aantal besmettingen werd eerder al besloten geen verkeer meer in/uit de Kathmandu vallei te laten. Eerder werd ook bekend gemaakt dat Pokhara in elk geval 1 week volledig in lockdown gaat om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Bepaald geen positieve ontwikkelingen nadat Nepal op 22-juli uit de volledige maandenlange lockdown kwam.

Het aantal besmettingen (57.000) en sterfgevallen (371) neemt gestaag toe. Tegelijkertijd zorgt het aantal besmettingen in buurland India (wat constant en hard blijft stijgen) niet voor een positief perspectief.
In de zuidelijke grensgebieden van Nepal neemt het aantal besmettingen toe en Kathmandu is een brandhaard geworden.

Status vluchten Nepal
Vanaf 17 augustus zou er weer worden gevlogen, zowel internationaal als domestic. Deze datum is nu twee weken naar achteren geschoven voor internationaal. De eerste schema`s en airlines (reguliere vluchten en charters) voor de periode van 2-30 september zijn gepubliceerd, maar vooralsnog betreft het een zeer gelimiteerde dienstregeling, mede omdat Nepal een max van 500 reiziger arrivals per dag heeft ingesteld in Kathmandu. Een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur is een vereiste. De kans is daarnaast heel groot dat er een vorm van quarantaine vereist is bij aankomst, maar daar is officieel nog niets over besloten. Momenteel zijn de reguliere internationale vluchten alleen voor terugkerende Nepali en diplomaten. Er worden vooralsnog geen toeristen toegelaten.
Domestic zal er weer vanaf 17-sep gevlogen gaan worden.

Status Nepal reizen najaar

Ons Nepal hoogseizoen zou over een paar weken aanvangen. Gezien de huidige situatie in Nepal en het feit dat er geen enkele ontwikkeling / perspectief is op versoepeling van de reisadviezen voor bestemmingen buiten de EU (momenteel gaan de grenzen zelfs binnen Europa eerder weer dicht, dan verder open), annuleren we nu alle reizen ong 6wkn voor vertrek. Alle reizigers die dat betreft zijn daar uiteraard reeds over geïnformeerd.
De combinatie van stijgend aantal besmettingen in Nepal en waarschijnlijke vereiste quarantaine bij aankomst maken voor een combinatie waarbij het aanpassen van oranje naar geel reisadvies op korte termijn onrealistisch is.Het behoeft geen betoog dat deze Covid19 crisis onze lokale partner in Nepal ook in alle heftigheid treft. Namens ons en ook namens onze lokale agent: dank voor iedereen die voornemens is komend jaar Nepal alsnog te bezoeken. Het volstrekt wegvallen van het voorjaar vwb trekking- alsmede klimseizoen voor o.a. Everest was al een enorme klap, nu volgt helaas ook nog het hele najaar. Het behoeft geen betoog dat toerisme in Nepal een hele belangrijke bron van inkomsten is, niet alleen voor onze lokale collega`s, maar ook voor hun hele families die veelal afgelegen in de bergen wonen. We begrijpen iedereen volkomen die momenteel er voor kiest om de reis uit te stellen, tegelijkertijd waarderen we het ook enorm dat reizigers aangeven wel te willen gaan als dat kan/mag om vooral de mensen daar weer van werk en inkomsten te kunnen voorzien.Van deelnemers kregen we ook het sympathieke idee om iets van steun te regelen voor onze mensen daar. Dat meedenken waarderen we zeer. In Nepal worden we momenteel wel geconfronteerd met een situatie waarbij (vanwege de lockdown) niemand direct zicht en/of controle heeft op de rekeningen. En wanneer wij een actieve rol spelen om iets te betekenen, dan moeten we wel kunnen waarborgen dat het op de juiste plek en bij de juiste mensen terecht komt.Hotels, binnenlandse vluchten, restaurants en bussen mogen vanaf 17-sep weer in bedrijf.Nepal geeft verder aan dat vanaf 17-okt weer klim- en trekkingorganisaties weer de bergen in kunnen met groepen buitenlandse reizigers. Dat is positief nieuws.
De vraag is uiteraard in hoeverre er in de praktijk een uitvoerbare realiteit ontstaat. Momenteel zijn de reisadviezen een blokkade en die zijn weer nauw verweven met opgelegde inreisbeperkingen.
Bij oranje reisadvies kan je niet reizen, maar dat reisadvies zal naar alle waarschijnlijkheid alleen worden versoepeld als er sprake is van wederkerigheid, dus alleen wanneer beide landen geen inreisbeperkingen opleggen aan elkaar (mits dezelfde regels zullen worden gehanteerd als tussen landen/bestemmingen binnen de EU). Met een stijgend aantal besmettingen in zowel NL als Nepal (en bijbehorend risico op weer beperkende maatregelen) is de kans hierop helaas verwaarloosbaar klein. Desalniettemin geeft dit op lange termijn een beter perspectief dan een land wat de grenzen simpelweg gesloten laat.


De toekomst
Hoe de wereld er over en paar weken uitziet is onmogelijk aan te geven. We hebben HIER een algemeen tijdpad staan, dat geeft iedereen hopelijk een beetje houvast. Ook is het nog ongewis wanneer de wereld  van de verre reizen weer voorzichtig opgestart kan gaan worden en hoe reizen er post Corona uit zal zien. Er is hard gewerkt aan protocollen hoe de reizen lokaal verantwoord kunnen worden uitgevoerd, hopelijk kunnen we deze spoedig in de praktijk brengen.

Het zal de komende periode een interessant avontuur blijven. Hoe groter de uitdaging, hoe groter de voldoening achteraf. Blijf gezond.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord