Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuws van de Manaslu HW groep

vrijdag 19 november 2010
Nieuws uit Nepal van reisbegeleidster Maaike Braat

19 november Bhulbule! Laatste, maar mooie dag. De laatste meters zijn gelopen. Vanavond feest en morgen de bus terug naar Kathmandu. Groet Maaike.


18 november Vandaag veelal op en neer over pad dat hoog boven de rivier uit de steile rotswand is gehakt. Onderweg veel watervallen. Most amazing view of the day: dragers met 10 meter lange 100 kg zware stalen electriciteitspalen overdwars op hun rug!


17 november Tal: we zijn op de Annapurna trail aangekomen. Veel zwiepende hangbruggen, toeristen (nog fris geurend en zwaar hijgend) en nog meer ezels. Ook weer de luxe van Pringles, cola en een warme douche!


16 november Vandaag de gepalnde rustdag overgeslagen zodat de laatste lange dagen over 4 etappes verspreid worden. Ook wel lekker om weer de warmte in te gaan! De bossen en wilde rivieren, je moet het zien. Iedereen geniet. De Nepali zijn blij met de warmte en wassen alles (wij stinken rustig verder), de tocht naar Surki is niet in woord of beeld te vangen: de Manaslu met al de haar omringende witte toppen, gletsjers, immense morene randen, oerbossen.


15 november Afgelopen dagen werd duidelijk dat de winter nadert, weer werd slechter, de bevolking is bezig met de wintervoorraad (we kwamen een ezelkaravaan tegen met yakstront). Andere groepen toeristen slaan de rustdagen over om de pas over te zijn voor deze dichtsneeuwt. Al onze boterkaarsjes en gompa bezoeken hebben kennelijk geholpen want vanochtend scheen de zon! Een prachtige heldere vrieslucht om 3.30 uur bij de bedtea. Om 5.00 uur zijn we vertrokken, om 6.30 uur kwam de zon op die de bergen in een gouden gloed zette. De hele dag prachtig weer en 10 uur later iedereen in het kamp aan de overzijde van de pas.


14 november Het weer is inderdaad anders, de hele dag wolken met tussendoor de zon en harde koude wind. Met Alje en Bennie naar Samdo Peak, direct achter het kamp stijl omhoog. Ultieme kuitenbijter! Boven mystiek uitzicht: iedere opklaring een andere doorkijk richting Manaslu, Tibet of de Larkya La. De rest heeft zich prima vermaakt in Samdo, een traditioneel dorp vergeven van de yak stront wat ze werkelijk overal voor gebruiken: voor de kachels, als cement, om de vloer te egaliseren. Morgen naar Larkya La BC.


13 november Het weer is aan het veranderen, vannacht dikke mist en regen. Vanochtend echter weer blauwe lucht en alles stijf bevroren. We zijn nu in Samdo (3900 m), de wolken komen alweer opzetten. Morgen de beklimming van de Samdo peak (5200 m).


11 november Een dag met voor ieder wat wils: boekje lezen bij de tent, warme douche in Sama, een tochtje naar een azuurblauw gletsjermeer, een stuk wandelen in de richting van het Manaslu BC en rustig genieten van het spectaculaire uitzicht op het meer en afbrekende seracs. Voor de diehards een pittige tocht naar het BC op 4850 meter hoogte waar de vlaggen nog wapperen maar de tenten al weg zijn. Morgen weer opbreken en naar Samdo.


10 november Gouden zonsopgang op Manaslu en jonge monniken die oefenen op hun toeters. Relax dagje voor het merendeel van de groep in de zon voor de tent in Sama op 3350 meter. Ik ben met klein groepje naar de oude gompa gegaan, prachtig gelegen op 4000 meter aan de oostvoet van Manaslu aan de rand van de Punggyen gletsjer.


9 november We komen dichterbij de Tibetaanse grens: manimuren, yaks en tashi deley ipv namaste. We kamperen aan de voet van de Manaslu.


8 november Vandaag ruim 1300 hoogtemeters gestegen tot Namrung (2675 m), al 5 dagen mooi weer en het lijkt zo te blijven. Vanochtend een kolonie langur apen gezien!


7 november Na 2 lange mooie dagen afdalen zijn we op 1900 meter weer in bewoond gebied. Vanochtend geweldige `Good Luck` ceremonie gehad van het dorpje Ngyak.


5 november Na een hele nacht gerommel van vallende seracs om ons heen weer een heldere dag. Door alle vegatatielagen afgedaald: berken met baardmossen tot bamboe. De oversteek van de Chuling gletsjer was spectaculair!


4 november Vanochtend om 0500 uur op. Droge tenten, heldere hemel, windstil en geen vorst! Beter kan niet! Om half 11 iedereen op de pas, gebedsvlaggen en prachtig uitzicht. De afdaling was steil en goed voor veel glijpartijen, kapotte doko`s en overal tomaten maar geen letsel. Kamp gemaakt op prachtige plek in een arena van bergtoppen. Morgen verder afdalen richting warmte. Het weer ziet er stabiel goed uit.


3 november Vandaag inderdaad zon. Mooie dagtocht naar uitkijkpunt op 4415 meter gemaakt. Morgen om 0500 uur op, zal wel koud zijn! Ik verwacht sneeuw aan de andere kant van de pas.


2 november Geen sneeuw, we zitten in de wolken dus geen idee hoe het op de pas is. Morgen een acclimatisatie tochtje en ik reken op zon!


1 november Vanochtend op 3100 meter alle tenten stijf bevroren, blauwe lucht en zon op de toppen. Mooie dag, de zwaarste tot nu toe. Nu op 4000 meter in Rupina La BC.


31 oktober Vanochtend zon en prachtig zicht op de bergen met een vers laagje sneeuw! Mooie tocht door het oerbos (vandaag geen apen). Ons kamp stond net voor de hagelbui begon, nu is het weer droog en ik verwacht morgen weer zon. Een geitenhoeder vertelde ons dat er op de Rupina La veel sneeuw ligt, we gaan het zien.


30 oktober Gisteren taart en ballonnen voor Bennie! Vandaag de bewoonde wereld verlaten. Het weer is omgeslagen van zon naar hoge bewolking met vanmiddag een beetje motregen. Van de Manaslu groep kregen we bericht dat het allemaal goed gaat.

27 oktober Vandaag vertrokken uit Kathmandu, nu mooi kamp bij Gorkha met prachtig uitzicht over de Manaslu.« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord