Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuws van de Vietnam groep

woensdag 20 november 2013
Berichten van Jan Midde, reisbegeleider van de Vietnam groep

19 november
Vanmorgen om 05:15 uur met de trein in Ha Noi aangekomen. We hebben een enerverende en en grensverleggende tocht achter de rug. Het weer was door, naar men hier zegt, de typhoon danig in de war en we hebben meer regen en mist gehad dan in jaren voorgekomen is in deze periode. We hebben mooie bossen, prachtige valleien, schitterende rijstvelden, vertederende huisjes, schattige kinderen, vriendelijke mensen maar vooral ook veel modder en gladde paden gezien en gevoeld. Ondanks al het niet te stuiten vocht was het een erg leuke reis. Mede, of misschien wel vooral, door de grote veerkracht van deze groep. We hebben alles genomen zoals het kwam en gewoon geaccepteerd dat het was zoals het was. Niettemin jammer dat we niet meer zon en zicht gehad hebben maar we hebben toch wel kunnen ervaren wat een bijzonder stukje van de wereld dit is. Mooie oerbossen met een enorme variatie aan vegetatie, soms ook hele stukken met huizenhoog bamboe. De honderden rijstveldjes waar dikke waterbuffels rondscharrelen en daar tussendoor de kleine huisjes met kippen, varkens, eenden en gastvrije vriendelijke mensen. Hopelijk heeft de groep die zaterdag aan komt beter weer dan wij. Wij gaan vandaag en morgen nog wat leuke dingen doen in een droog maar bewolkt Ha Noi en morgenavond via Hong Kong terug naar, volgens het weerbericht, koud Nederland.
Deze reis heeft voor mij weer opnieuw bevestigd hoe sterk een reis beïnvloed kan worden door de plaatselijke omstandigheden. Hoe goed je het ook voorbereidt, door het weer, lokale ambtenarij, snel veranderende infrastructuur etc. kan je reis een heel andere wending nemen. Het is inherent aan de meeste landen waarin wij reizen. Maar met de goede globetrotters mentaliteit, zoals in deze groep, valt geen enkele reis in het water, zelfs al zit de modder tot je liezen en ben je tot over je enkels in het rijstveld weggezakt. Vietnam groep 2013 bedankt en mijn complimenten voor jullie onverwoestbare positieve mentaliteit.

Jan

13 november
Het weer was de afgelopen dagen niet zo goed, helaas kon hierdoor de Fan Si Pan niet beklommen worden. De weervoorspellingen voor de komende dagen zijn goed, zonnig.

9 november
Leuke wandeling gemaakt in de directe omgeving van Sapa. Door de rijstveldjes naar wat kleine gehuchtjes waar stammen wonen die allemaal nog hun eigen klederdracht hebben. De "minority people" zoals al deze verschillende stammen worden samengevat hebben deels nog hun eigen cultuur en zijn de belangrijkste drijfveer voor het toerisme in deze omgeving. Voor ons is dat deels ook zo maar daarnaast is de Fanci Pan, de hoogste berg van zuid-oost Azië ook een hoogtepunt. We vertrekken morgen naar een kamp dat 400 meter onder de top ligt en hopen overmorgen over de top naar het volgende kamp te gaan. Dan nog twee dagen heftig afdalen en daarna ontspannen wandelen langs de verschillende minority dorpen met Black H` Mong, Blue H`Mong, Red Dao en anderen. Voorlopig dus even geen internet verbinding denk ik dus waarschchijnlijk de komende dagen even geen berichten. Misschien als we een sms kunnen versturen maar dat zien we dan wel. Bij ons is de stemming uitstekend en we staan te popelen om de Fanci Pan aan te pakken.

8 november
Gisteren de hele dag vrij te besteden in Hanoi. Niets moet dus ieder vult het op z`n eigen manier in. Ik heb nog het een en ander te doen maar daarna lekker door de stad slenteren. Even naar het Ho Chi Min museum waar je wat meer te weten komt over de geschiedenis van Vietnam en de ontwikkeling naar de oprichting van de communistische partij. Natuurlijk ook alles over de Vietnamese vader des vaderlands Ho Chi Min. Allemaal natuurlijk wel belicht vanuit de aanbidding van het Vietnamese volk. Maar toch interessant om een keertje zien. Verder gaan er mensen naar het army museum, het volkenkunde museum en natuurlijk is de route langs de honderden winkeltjes in de smalle straatjes van het Old Quarter ook in trek. Om19:15 naar het treinstation en in ruim 10 uur schommelen en schudden we in de warme trein naar Lao Cai. De meesten hebben niet veel geslapen maar we konden in ieder geval liggen. In Sapa schijnt de zon als we daar aankomen. Vandaag hoeft er verder ook niets maar In het kleurrijke dorp vermaken we ons wel. Verschillende klederdrachten in de straten, tientallen restaurants en terrasjes en de, ook hier, drukke markt waar de locals uit omringende dorpen hun waren aan de man proberen te brengen. Morgen een dagwandeling in de omgeving van Sapa en daarna begint de 9 daagse trek door de bergen ten zuiden en zuid-oosten van de stad.

6 november
Zondag eerst naar het Ho Chi Min complex. Van hier uit leidde hij het leger en de Viet Cong in de oorlog met Amerika. De Vietnamezen aanbidden " uncle Ho", zoals zij hem noemen en deze plek is een soort bedevaartsoord voor de Vietnamezen geworden en als Hanoi bezoeker wordt je toch wel geacht hier even te gaan kijken. Het mausoleum waar hij ligt opgebaard is gesloten omdat het lichaam opnieuw gebalsemd wordt. We gaan verder naar de Temple of literatuur en daarna naar de grote pagode aan het meer. Na de lunch gewoon een beetje de stad verkennen.

Maandag per bus naar Ha Long waar we op een traditioneel gebouwde Vietnamese boot stappen die ons naar Cat Ba Island brengt. Het eiland ligt in werelderfgoed Ha Long Bay en bevat ruim 2000 eilandjes die meestal steil omhoog uit het water opreizen. Onderweg een uitgebreide lunch en we stoppen bij de grote druipsteengrot die eind vorig eeuw bij toeval ontdekt is. Er ligt een wandelroute door de grot die door allerlei kleuren licht wordt beschenen. Daarna verder naar de noordkant van Cat Ba Island. Per bus naar het hotel aan de boulevard van Cat Ba. Een wirwar van sampans, vissersbootjes en drijvende restaurants in de baai die feestelijk verlicht zijn als het donker wordt.

Gisteren onze eerste wandeldag. Een dagtocht door het National Park naar de oostkant van het eiland. Mooie route door prachtig bos. Met een lokale boot varen we terug naar Cat Ba. Onderweg nog een korte stop om het wandelzweet af te spoelen in het water van de baai. Vlak voor Cat Ba een groot drijvend dorp van platforms met huisjes en aangemeerde vissersboten. De mensen leven op het water en komen alleen op het land als daar de noodzaak toe is. Vandaag gaan we met de draagvleugelboot naar Hai Pong en dan per bus terug naar Hanoi. Morgen nog een dag in Hanoi en dan met de nachttrein naar Sapa voor de trekking in het bergland van het noorden. Met onze groep gaat alles goed en als het lukt vanuit Sapa een volgend bericht.

3 november
Gisteren aangekomen in een warm Hanoi. Eerst in 11 uur van Amsterdam naar Hongkong en daarna in 2 uur naar Hanoi. Lange vlucht maar met een nieuwe Airbus 340 toch wel comfortabel. Een zak met tenten ontbrak bij aankomst maar deze lag vanmorgen bij de receptie dus geen probleem. De stad is druk met zijn duizenden scooters en bromfietsen. De vele, doorgaans kleine, winkeltjes stallen hun koopwaar uit langs de straat, met daarnaast de straatventers met hun volgeladen fietsen en manden is het een kleurrijk geheel. Zoals in veel Aziatische steden wordt alles omlijst door een wirwar van electiciteitsdraden waarvan wij ons afvragen hoe iemand daar nog uit wijs kan worden. Overal is wel iets te zien en het is heel leuk om in deze vriendelijke ogende chaos rond te wandelen. Iedereen is ok en vandaag staan de highlights van Hanoi op het programma. Jan.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord