Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuws van de Cordillera Blanca groep

donderdag 22 september 2011
Nieuws uit Peru van reisleidster Bea van Beurden

donderdag 22 september

Op dit moment zijn wij al weer bijna aan het eind van onze reis. We hebben een trekking van 6 dagen achter de rug door het Auzengate gebied. Erg mooi, meertjes in allerlei kleuren en besneeuwde bergen om ons heen. Alle vormen van lama-achtigen gezien (lamas, alpacas, vizcuÑas) en dat in getalen waarvan we niet hadden durven dromen. De bevolking is kleurrijk en vooral de vrouwen zijn prachtig en kleurrijk gekleed met altijd weer een prachtig hoofddeksel. Helaas waren de weergoden ons deze trekking niet constant goed gezind. De laatste overnachting dan ook niet in een tent doorgebracht, maar in een paar onderkomens met een echt dak waardoor we in elk geval niet van de berg zijn afgedreven.
Ook al bracht de regen onze stemming wat op een lager peil, de hotspring waar we gebruik van hebben gemaakt heeft hier een positieve wending aan gegeven en ons tot het bot toe verwarmd. Zalig, en dan met een mandje drijvende popcorn op het water...... wat wil een mens nog meer.
Zeer gastvrije mensen en op en top verzorging door de keukenploeg (zoals alle andere dagen overigens).
Gisteren een dag doorgebracht op Machu Picchu, want de stelling blijft leven dat je niet in Peru bent geweest als je niet op Machu Picchu bent geweest. Gelukkig hadden we hier droog weer en goed zicht met af en toe wat zon. De bus- en treinreis naar Machu Picchu toe was geweldig mooi en heeft iedereen een goede indruk gegeven van het gebied rondom Cusco. Of we hier ook niet een trekking zouden kunnen organiseren!?!
Inmiddels de laatste dag in Cuzco alvorens we met een interne vlucht terugkeren naar Lima om vandaaruit op een rechtstreekse vlucht naar Nederland te stappen. Voor de meesten betekent dit vandaag een bezoek brengen aan de lokale markt, de vele historische bezienswaardigheden, wellicht een museum of gewoonweg een terrasje pikken en dan vanavond eten bij NiÑos; een project van een Nederlandse dame die jaren geleden een soort van weeshuis is begonnen hier in Cuzco. Inmiddels is dit project uitgegroeid tot een drietal hotels, eetgelegenheid en vooral veel kinderen die een beter leven geboden krijgen. Na een rondleiding over het project zullen we hier ons laatste diner samen nuttigen om daarmee tevens onze steun aan het project te geven.
Kortom nog voldoende vertier voor deze dag die begonnen is met regen, maar ondertussen lijkt de zon het te winnen. Snel op pad dus.


donderdag 15 september


Inmiddels in Lima aangekomen en na een goede maaltijd en nachtrust nu wachtende op de vlucht naar Cuzco. Vandaag twee jarigen in de groep, Hilde en Robert. Morgen klaar voor de tweede trek door de prachtige Auzengate area.


zondag 4 september


Aangekomen in Pomabamba na een mooie trek met redelijk weer. Alles prima in orde.


donderdag 1 september


Goed aangekomen, de stemming zit er goed in. De eerste acclimatisatietochten naar de puya raimondi en naar de lagos llanganuco zijn goed doorstaan. Vandaag naar cashapampa alwaar de trektocht begint ,we hebben er zin in.« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord