Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Inreisbeperking Nepal t/m 2 juni

13-03-2020
De lockdown in Nepal is verlengd tot 2-juni.

Lees meer »
Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Aardbeving Sikkim

vrijdag 23 september 2011
bericht uit Kathmandu n.a.v. de aardbeving

23 september bericht uit Kathmandu n.a.v. de aardbeving:

Perry (reisleider Kanchenjunga) was tijdens de aardbeving ook in Kathmandu. Hij heeft navraag gedaan over de situatie na de aardbeving in Nepal onder andere i.v.m. de Kanchenjunga trekking van HT. Hij heeft gebeld met o.a. busorganisaties, reis agenten in Nepal en verschillende hotels in de buurt van Ilam. Het is geen probleem om over de weg naar Gopetar te gaan. In het  Kanchenjunga gebied zijn wel wat landslides geweest, maar of deze op onze route liggen, is niet duidelijk. Organisaties die daar al aanwezig zijn, gaan gewoon verder met de trekking.

----------------------------------------------------------------------------------------

Eergisteravond, zondag 18 september, heeft zich een aardbeving voorgedaan in Sikkim met de kracht van 6,8 op de Richterschaal. De schokken waren goed voelbaar in Kathmandu. Het was donker, hier en daar viel de elektriciteit uit, wat op zich niet ongewoon is in Kathmandu, maar in combinatie met het schudden van de gebouwen leverde dat wat paniek op. Paul (Boslooper) was op dat moment op z’n kamer in Amar hotel. De muren bewogen naar schatting 5 cm heen en weer en de lampen zwaaiden. Hij besloot dan ook maar snel naar buiten te gaan. Veel mensen op straat maar weinig tot geen schade. Amar Hotel is een relatief nieuw en degelijk gebouw, dus geen probleem, maar wel even schrikken dus.
Langzaam aan komen er berichten uit de meer afgelegen gebieden, er zijn behoorlijk wat huizen beschadigd en er wordt gesproken over een totaal aantal doden van ongeveer 60.
Op dit moment krijgen we telefoontjes en e-mail van aanstaande reizigers met de vraag of en in hoeverre de gevolgen van deze aardbeving onze komende reisprogramma’s kunnen beïnvloeden. Voor zover we nu kunnen inschatten, ook na consultatie met onze agent in Darjeeling (dat vlakbij Sikkim ligt), is dat niet het geval. Wellicht zou er enige vertraging kunnen ontstaan wanneer er, in het oosten van Nepal, een aardverschuiving een weg heeft geblokkeerd. We weten op dit moment niet of dat zo is, maar ook dat zou normaal gesproken al opgelost moeten zijn als we er komen. We gaan ervan uit dat we alle reizen kunnen uitvoeren in Sikkim, Bhutan en in Nepal van Kanchenjunga tot en met Inner Dolpo.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord