Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Nieuw Coronabeleid

01-01-2022
We hebben ons Coronabeleid aangepast. In 2022 willen we ook weer veilig en verantwoord reizen gaan uitvoeren naar bestemmingen waar het reisadvies door Corona nog steeds op oranje staat.

Lees meer »
Wat dekt mijn verzekering?

23-12-2021
Met alle onzekerheid in deze bizarre tijd met een ongekende pandemie en wijzigende reisadviezen is het natuurlijk belangrijk je goed in te lezen in wat jouw reis- en/of annuleringsverzekering wel/niet dekt. Wij werken samen met Allianz Global.

Lees meer »
EXTRA introductiedag sneeuwschoenwandelen zaterdag 11 december!

04-11-2021
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Zorgeloos reis boeken en bij annulering door covid-19 geld terug!

22-10-2021
We updaten dit artikel bij veranderingen. Laatste update 11 maart 2021. Onderstaande is nog steeds geldig op 22 oktober: Zorgeloos aanmelden ondanks code oranje!

Lees meer »
Nepal 2021: quarantaine opgeheven (update 23-sep )

27-09-2021
Zolang er een oranje reisadvies geldt voor Nepal, kunnen we hoe dan ook geen reizen uitvoeren. Vooralsnog is er geen zicht dat Buitenlandse Zaken de reisadviezen voor landen buiten de EU zal versoepelen.

Lees meer »

Nieuws: Wat dekt mijn verzekering?

donderdag 23 december 2021
Met alle onzekerheid in deze bizarre tijd met een ongekende pandemie en wijzigende reisadviezen is het natuurlijk belangrijk je goed in te lezen in wat jouw reis- en/of annuleringsverzekering wel/niet dekt. Wij werken samen met Allianz Global.
In Oranje gebieden ook dekking coronagerelateerde medische kosten
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft met kleurcodes groen, geel, oranje en rood aan of een land van bestemming toegankelijk is om te reizen. Als eerste gespecialiseerde reisverzekeraar in Nederland breiden we de dekking voor coronagerelateerde medische kosten uit naar gebieden met een kleurcode oranje. Maar alleen wanneer dit oranje reisadvies gerelateerd is aan Covid-19.
Meer zekerheid om op reis te gaan
Eerder lanceerden we al de quarantainedekking (extra reis- en verblijfkosten) voor groene en gele bestemmingen binnen de EU, maar was er nog geen oplossing voor bestemmingen buiten de Europese Unie. Het gebrek aan verzekeringsopties voor verre bestemmingen blokkeert reizigers om een verre reis te boeken. Om onze klanten meer zekerheid te bieden, dekken wij medische kosten vanwege een coronabesmetting binnen de reisverzekering (indien meeverzekerd) nu ook als de reden van de oranje kleurcode alleen Covid-19 betreft. Alle andere redenen van een oranje kleurcode blijven van dekking uitgesloten. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.
Reisadviezen veranderen voortdurend
In onze huidige voorwaarden vermelden we dat we geen dekking bieden wanneer er een officiële reiswaarschuwing geldt voor het land van bestemming. Maar in de situatie waar we nu in zitten veranderen reisadviezen voortdurend. En neemt de behoefte om te reizen verder toe. Daarom bieden wij nu ook dekking van medische kosten bij een coronabesmetting in landen waar een oranje reisadvies geldt vanwege Covid-19. De voorwaarden passen wij niet aan, omdat de situatie in de wereld nog voortdurend verandert. Helaas kunnen wij ook geen Engelse verklaringen afgeven waarop staat dat wij medische kosten dekken in oranje gebieden.
Alleen medische kosten, en geen quarantaine
In een land van bestemming met een oranje reisadvies bieden wij alleen dekking van een medische behandeling bij een coronabesmetting, en dekken wij geen kosten als gevolg van quarantaine. In landen binnen de Europese Unie met een groen en geel reisadvies geldt aanvullend de quarantainedekking, waarbij een klant recht heeft op een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten. In het Dekkingsoverzicht Covid-19 ziet u eenvoudig wat er wel en niet gedekt is rondom Covid-19

Wij gaan altijd uit van de kleurcode om het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan Covid-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde per omgaande maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode. Bekijk de Coronapagina op onze website voor meer informatie

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord