Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

03-10-2019
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Risico op knokkelkoorts in Nepal

01-10-2019
Helaas heeft ons het bericht bereikt over een uitbraak van dengue / knokkelkoorts in Nepal.<br /><br />Recent is zelfs een aantal gevallen in de hoofdstad Kathmandu geconstateerd, wat nieuw en tegelijkertijd zorgwekkend is.We willen iedereen vanzelfs

Lees meer »
Problemen Jet Airways

17-04-2019
Dreiging van faillissement bij Jet Airways, annuleringen en of wijzigingen van vluchten

Lees meer »
Noorwegen winter TreriksrÝysa groep

01-03-2018
Al weer een paar dagen onderweg. Wat genieten we van deze reis. Het gaat goed met ons.

Lees meer »
Everest & Gokyo groep

29-10-2017
Dinsdag 17 oktober zijn we vertrokken vanuit Kathmandu voor onze 17 daagse tocht naar de Kalla Pathar 5545 mtr en Everest basecamp. Vanaf daar over de Cho La 5330 mtr naar Gokyo waar we aan het eind van de ochtend zijn aangekomen.&nbsp; Tot nu toe he

Lees meer »

Nieuws: Nieuws uit Groenland

dinsdag 24 augustus 2010


Nieuws via de satelliettelefoon van reisbegeleidster Martine Bakker:

24 aug We zijn bij het dorp, een dagje rust en dorp bekijken. Met iedereen is het goed

23 aug Vandaag zon. Bij laatste etappe over prachtig sneeuwveld en gletsjer naar IttoQqortootmit een mooie afsluiting van onze tocht!. Kamp aan baai met zicht op Ijsberg.


22 aug Via een baai en pas een nieuwe gletsjerzon ingelopen.Stevige wind en koud


22 aug Twee dagen door ruig vergletsjerd landschap gelopen. Lastige pas met veel spleten en weinig sneeuw. Touwgroep essentieel. Iedereen OK


20 aug Sinds depot landschap verrassend anders. Morenen en gletsjers Vanmorgen een muskusos met jong. Kamp op gletsjer, fantastische plek .


18 aug We zijn bij het Depot, mooi deel 1, wel lange dagen veel wind en regen gehad de laatste twee dagen .Vandaag naar gletsjergebied. Eerst tenten & spullen drogen en nieuwe voorraad verdelen. Met iedereen gaat het goed

17 aug Vanmorgen lichte regen, later steeds meer wind maar wel weer droog. In de luwte van een rotsblok ons kamp gemaakt waar we nu de regen en wind over ons heen laten komen. `s Middags heftige doorwading van een van de grotere zijrivieren. Morgen nog 16 km naar de depothut!


16 aug We staan aan de oostzijde van het klitdal, hemelsbreed 34 km van het depot. Veel muskusossen en berensporen maar we zien alleen ganzen. Vandaag de eerste regen, we proberen een halve rustdag te houden bij het depot.


15 aug Na de groenere dalen met centimeters hoge berken is het terrein nu ruiger met meer erosie. Vandaag langs sneeuwvelden en een strand in de rivier. We kamperen vlak bij de doorsteek naar het Klitdal. IJsbeersporen bij het kamp en dus vanavond berenwacht!


13 aug Mooie wandeling in het laagland oostwaarts naar het kamp bij de Fegins rivier, 18,5 km van de hut. De ijsbergen in het fjord zijn nog steeds zichtbaar plus een eenzame muskusos.


11 aug Alles OK hier, motorpech tijdens de boottocht maar wel de hut bereikt. Misschien zelfs een ijsbeer gezien? Prachtige ijsbergen in combinatie met het wad. Morgen op pad.


 « Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord