Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Laatste Nieuws

Nepal 2021: quarantaine opgeheven (update 23-sep )

27-09-2021
Zolang er een oranje reisadvies geldt voor Nepal, kunnen we hoe dan ook geen reizen uitvoeren. Vooralsnog is er geen zicht dat Buitenlandse Zaken de reisadviezen voor landen buiten de EU zal versoepelen.

Lees meer »
Introductiedag sneeuwschoen wandelen!

19-08-2021
Wil je ook eens van dichtbij bekijken wat een sneeuwschoen / sneeuwracket is? Of zelf een sneeuwschoen / sneeuwracket uitproberen (niet in de sneeuw) maar in het Nederlandse zand?

Lees meer »
Tijdspad en procedure boekingen COVID-19

18-08-2021
Laatste update 18-augustus 2021

Lees meer »
NIEUWE reizen in Nederland

15-04-2021
Omdat het nog steeds onwaarschijnlijk is dat we binnenkort weer mogen reizen naar verre bestemmingen, hebben we nu ook dichter bij huis wat korte wandelreizen in ons reisaanbod opgenomen.

Lees meer »
Zorgeloos reis boeken en bij annulering door covid-19 geld terug!

11-03-2021
laatste update nog steeds geldig op 18 aug: Zorgeloos aanmelden ondanks code oranje!

Lees meer »

Nieuws: Nepal 2021: quarantaine opgeheven (update 23-sep )

maandag 27 september 2021
Zolang er een oranje reisadvies geldt voor Nepal, kunnen we hoe dan ook geen reizen uitvoeren. Vooralsnog is er geen zicht dat Buitenlandse Zaken de reisadviezen voor landen buiten de EU zal versoepelen.

Update 23-sep: Nepal quarantaine opgeheven!

Ein-de-lijk is de verplichte quarantaine bij aankomst in Nepal opgeheven voor volledig gevaccineerden.
Wel wordt een negatieve test voor vertrek naar Nepal en voor de terugreis vereist. Daarnaast dient er een vaccinatiebewijs, een arrival formulier te worden ingevuld (en departure formulier bij terugreis). Trekking/Peak permits en hotel reserveringen dienen vooraf overlegd te worden. Ook voor de terugvlucht dient een negatieve test te worden overlegd.
Alhoewel dit een stap in de goede richting is, staat het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor Nepal nog op oranje. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Ook zal iedereen die nog niet volledig is gevaccineerd bij terugkomst in Nederland verplicht in (thuis)quarantaine moeten.

Update 11-augustus:
De kleurcode van Nepal is oranje, want Nepal is door het coronavirus een zeerhoogrisicogebied. Reis alleen naar Nepal als het noodzakelijk is. Als u vanuit Nepal naar Nederland reist, moet u zich voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent), moet u een quarantaineverklaring bij u hebben en moet u bij thuiskomst verplicht in (thuis)quarantaine. Door de coronapandemie is het aantal vluchten van en naar Nepal nog steeds beperkt. De overheid van Nepal heeft voor heel Nepal/Kathmandu Valley tot nader order een lockdown ingesteld. Bij aankomst in Nepal is een 7dgs quarantaine verplicht. Meer informatie: https://nepal.nl/

Update augustus situatie Covid-19 Nepal
Het aantal besmettingen ligt momenteel op zo’n 1500-2000 per dag.


Hieronder oude informatie:


Update 14-juni:
Vanaf dinsdag 15 juni 2021 om 00.01 uur geldt een quarantaineplicht in Nederland als u vanuit Nepal naar Nederland reist. Dit komt omdat Nepal een zeer hoog risicogebied is en er een zorgwekkende variant van het coronavirus is.

Update 26-mei:
Nieuwe lockdown is verlengd voor periode van 1wk tot 3-juni. Alle vliegtuigen blijven t/m 31-mei aan de grond.
Het exploderende aantal besmettingen in India heeft nu ook zijn weg gevonden naar Nepal (recent bijna 4-7K besmettingen in een dag).
De verplichte 10-daagse quarantaine bij aankomst is sinds 28-april ook weer van kracht.


Status vluchten Nepal
Er wordt gevlogen van/naar Nepal en ook worden er visa uitgegeven. Qatar Airways vliegt dagelijks op Kathmandu, Etihad Airways heeft Nepal vooralsnog niet opgenomen in de dienstregeling voor 2021. Ook andere airlines vliegen weer geregeld, zoals bijv Turkish Airlines en FlyDubai.Een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur is een vereiste.

Status Nepal reizen
Reizen in het voorjaar van 2021 lijkt zeer onwaarschijnlijk. Naast de reisadviezen gelden er in Nepal ook inreisbeperkingen. Momenteel betekent dit dat elke reiziger bij aankomst 7dgn in quarantaine moet blijven. Op dag 5 wordt dan een PCR test afgenomen en als deze negatief is, dan kan je op pad.Het behoeft geen betoog dat toerisme in Nepal een hele belangrijke bron van inkomsten is, niet alleen voor onze lokale collega`s, maar ook voor hun hele families die veelal afgelegen in de bergen wonen. We begrijpen iedereen volkomen die momenteel er voor kiest om de reis te annuleren of uit te stellen, tegelijkertijd waarderen we het ook enorm dat reizigers aangeven wel te willen gaan als dat kan/mag om vooral de mensen daar weer van werk en inkomsten te kunnen voorzien.

Zoals nu bekend zijn dit de inreisbeperkingen voor alle toeristen:
- Verplichting Nepal visum vooraf in Nederland te regelen.
- Negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur bij aankomst.
- Boekingsbevestiging van hotel voor 7dgn quarantaine.
- Op 5e dag van de quarantaine periode nog een PCR-test (eigen kosten). Is deze test positief, dan blijf je in op eigen kosten in quarantaine tot je negatief bent getest.
- Je moet een papier kunnen overleggen dat je voldoende verzekerd bent (tenminste voor USD 5.000).
- Een trekking/klimgids is verplicht voor elke trek- of klimtocht en dient te worden verzekerd voor corona twv NPR 100.000 (ong €700) voordat de trekking- of klimpermit aanvraag kan worden ingediend.
- Alle regels en maatregelen van het Nepalese Ministerie van Volksgezondheid moeten worden nageleefd.


De toekomst
Hoe de wereld er over en paar weken uitziet is onmogelijk aan te geven. We hebben HIER een algemeen tijdpad staan, dat geeft iedereen hopelijk een beetje houvast. Ook is het nog ongewis wanneer de wereld  van de verre reizen weer voorzichtig opgestart kan gaan worden en hoe reizen er post Corona uit zal zien. Er is hard gewerkt aan protocollen hoe de reizen lokaal verantwoord kunnen worden uitgevoerd, hopelijk kunnen we deze spoedig in de praktijk brengen.Laten we hopen dat er met de start van vaccinaties in elk geval weer een perspectief ontstaat om te kunnen en mogen reizen. Blijf gezond.

« Terug naar het nieuwsoverzicht
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord