Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
19 10 2
VERTREK TERUG REISSOM
25 september 13 oktober € 2545,- ** !
23 september 11 oktober € 2545,- ** #
** exclusief ticket # prijs onder voorbehoud ! vertrek gegarandeerd Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van USA »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis USA | De Nationale Parken van Utah en Arizona
Zwaarte en risico's

Categorie 2

Veel wandelingen zijn zo’n 2 tot 4 uur lang. Het terrein is goed begaanbaar. Hoogteverschillen zijn niet groter dan 350 meter m.u.v. de Rockies. Tijdens de wandeling in de Grand Canyon dalen diegenen die dat willen samen met Jonathan 960 meter af, het grootste hoogte verschil van de hele reis. Daarna moet dezelfde afstand weer omhoog gelopen worden. Dat maakt het een pittige bergwandeling waar we de hele dag voor uittrekken. Alle wandelingen zijn echter facultatief. Wil je liever eens een keer rustig wandelen langs de rand of alleen aan sightseeing doen en foto’s maken: Jonathan heeft voldoende opties beschikbaar.  

Beren komen vrijwel niet voor op het Coloradoplateau, in de Rockies wel (zwarte beer) maar de kans dat je er één tegenkomt is minimaal. Groot hert, ree, eekhoorn, chipmunk, verschillende soorten katten, vossen zijn er in grote aantallen en soms ook een coyote. De bergleeuw leeft ook in het gebied. Bij een, hoogst uitzonderlijke, ontmoeting met beer of met bergleeuw is het zaak om samen te staan, heel veel herrie te maken en niet weg te rennen, en/of binnen te blijven, als je bijvoorbeeld in je auto.  De woestijn staat bekend om de verschillende soorten slangen en schorpioenen die er leven. De beet van sommige, zoals de ratelslang, kan dodelijk zijn. In oktober hebben de meeste reptielen en insecten zich al verborgen vanwege de kou. Alleen tarantulaspinnen laten zich makkelijk zien in de woestijn in oktober: in deze periode gaan de mannetjes op zoek naar een vrouwtje. Een beetje zoals de paddentrek bij ons dus, verstand op nul, en gaan (waardoor ze zich goed laten fotograferen). Het is goed te weten dat slangenbeten en schorpioensteken uiterst zeldzaam zijn. Deze dieren vallen namelijk alleen aan als ze zich in het nauw gedreven voelen.  

Het gevaarlijkste dier is wellicht de eekhoorn! Hij kan bijten omdat veel mensen hem toch voeren ondanks het feit dat uitdrukkelijk wordt gevraagd om dat nooit te doen. Vaak dragen knaagdieren ziektes met zich mee.  

Veruit de meeste gezondheidsrisico’s in de woestijn hebben met de zon, de temperatuur (koude/hitte) en de droogte te maken: oververhitting of onderkoeling en uitdroging liggen altijd op de loer. Het blijft een uitzonderlijk droog klimaat en het effect daarvan op het lichaam kunnen wij ons nauwelijks voorstellen: je zweet namelijk bijna nooit, je verdampt gewoon! Het is daarom heel belangrijk om veel water te drinken tijdens het wandelen, ook als het frisjes is.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord