Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis West Papua | Raja Ampat
Zwaarte en risico's

Zwaarte 3

De trekkings van ruim vier dagen in het Korowai-gebied en die van 2,5 dag op het eiland Waigeo in Raja Ampat zijn het meest maatgevend voor de zwaarte van de reis. De zwaarte van de trekkings zit hem niet in de loopuren of –afstanden: effectief wordt er tussen de 3 en 5 uur (met wellicht een enkele uitschieter naar 6 uur) per dag gelopen over relatief ‘vlak’ – zie verderop - terrein. En het tempo is ontspannen met veel ruimte voor stops en pauzes. Puur op basis van het bovenstaande zouden deze trekkings bij HT vallen onder categorie 2. Er zijn echter twee factoren, die maken dat de trekkings tot categorie 3 behoren: het vaak moeilijk begaanbare terrein en het klimaat.

Onderstaande tekst heeft primair betrekking op de trekking in het Korowai-gebied, maar is ook vergaand van toepassing op de trekking op het eiland Waigeo, zei het in mindere mate. Qua terrein moeten we bedenken dat de paden veelal zompig terrein doorkruisen en zeer modderig kunnen zijn met veel wortels en in de weg zittende takken. Regelmatig moet er een riviertje worden overgestoken, soms via een kunstig bruggetje van staande en liggende palen, die met rotan met elkaar verbonden zijn; maar veel vaker via een doorwading , een glibberige boomstam of een zelf gecreëerde oversteek. Overigens zijn de dragers zeer behulpzaam in dit soort situaties. Aan het einde van de dag zit je dus onvermijdelijk helemaal onder de modder. En het klimaat is heet en drukkend met een luchtvochtigheid van tussen de 65 en 99 %. We zijn in Korowai in de maand oktober, wat in dit specifieke deel van Papoea de laatste maand is van het ‘droge’ seizoen. Maar in de praktijk moet je elke dag – ook in oktober – er rekening mee houden dat het kan gaan regenen. We zitten niet voor niets middenin een regenwoud. Regenen doet het overigens voornamelijk in de middag en `s nachts. En het kan voor sommige mensen ook zwaar zijn om te wennen aan een omgeving waar er niets is dat aan onze vergaand gereguleerde levensomstandigheden doet denken.

Deelnemers moeten er dus van doordrongen zijn dat een flexibele instelling een absolute vereiste is om de reis tot een succes te maken. Vluchten zijn niet zelden vertraagd of gaan soms pas een dag later en er zullen ongetwijfeld de nodige andere verrassingen op ons pad komen. Maar  dergelijke onverwachte zaken leveren als je je flexibel opstelt niet zelden juist de meest memorabele belevenissen van een reis op.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord