Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

De mensen achter HT Wandelreizen

De mensen op kantoor van HT Wandelreizen

Renť de Bos


De alpiene loopbaan van René de Bos (1959) begon in 1981 in de Maasrotsen van België. Na het klimmen in gebieden als de Wilder Kaiser en de Dolomieten (rots), in de gemengde routes (rots en ijs) van de Oost- en West-Alpen (bijv. vijf keer de Mont Blanc) en het maken van talloze toerski-tochten, kwam hij in de Himalaya terecht. In 1988 beklom hij één van de 14 bergen in de wereld hoger dan 8000 meter: de 8035 meter hoge Gasherbrum II in Pakistan. Na deze fantastische ervaring kwam hij in 1990 nogmaals in de gelegenheid om naar ‘Het dak van de wereld’ te gaan. Maar dit keer wel in heel letterlijke zin: de Mount Everest was namelijk het doel. Op 7 oktober 1990 bereikte René als eerste Nederlander de top van deze berg, 8848 meter hoog, het hoogste punt van deze aarde! Slechts vijf maanden na deze top-beleving vertrok René wederom richting Nepal, ditmaal als expeditieleider van de Nederlandse Makalu-Expeditie 1991. Tijdens deze expeditie werd de 7660 meter hoge Kangchungtse beklommen. Het contact dat René na deze beklimming in Nepal opgedaan heeft, is belangrijk geweest voor zijn verdere leven.In 1992 veranderde hij namelijk van baan, maakte van zijn hobby zijn werk en werd van bio-chemisch analist in Rotterdam, full-time organisator, coördinator en begeleider van reizen naar Nepal, alwaar hij gemiddeld 6 maanden per jaar vertoefde in dienst van Summit Nepal Trekking [P]Ltd. Door René werden, als begeleider van reizen, onder andere de toppen beklommen van Mera Peak (ca. 6400 m), Thorung Ri (ca. 6200 m) en Parchamo (6187 m) in het kader van mini-expedities, die een aantal Nederlanders hun eerste Himalya-succes bracht. Tevens stonden grote Himalaya-overschrijdingen – zoals de traverse van het Makalu-basiskamp naar Mount Everest – op zijn programma. De opgedane Himalaya-ervaring deed René in 1995 besluiten een eigen reisorganisatie te starten onder de naam Snow Leopard Adventures. Als de organisator en leider nam hij in de afgelopen jaren deel aan een groot aantal trekkings en expedities.

De kennis van Rene over Nepal en Himalaya bergen kent geen grenzen. Bijzondere plannen/reizen/expedities realiseren is zijn passie.

In 2017 nam Rene HT Wandelreizen over.

Arnoud van Tilburg

Inmiddels heeft Arnoud meer dan 20 jaar ervaring bij kleine gespecialiseerde touroperators. Sinds 2017 is hij werkzaam bij HT.

Op ons kantoor verzorgt Arnoud de website, de nieuwsbrieven, het gehele boekingsproces en alle logistiek met agenten. Verder staat hij je te woord aan de telefoon en is hij milieucoördinator.

Reiservaring in o.a. Nepal, India, Tanzania, Zuid-Afrika, Peru, Bolivia, USA, Canada, Nieuw Zeeland, Schotland, Engeland.

De reisbegeleid(st)ers van HT Wandelreizen

Onze reisleiders hebben, voor zover mogelijk, cursussen EHBO en tropenzorg gevolgd. Daarnaast volgen velen de bergsportinstructie week die  speciaal voor de reisbegeleiding wordt georganiseerd in Oostenrijk. 

De reisbegeleiders bezitten kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het begeleiden van een groep door afgelegen gebieden. Elk van hen heeft wel een speciale interesse, zoals het spreken van een exotische taal of kennis van flora en fauna. Eén ding hebben ze gemeen: de voorliefde voor ver, wandelen en avontuur. 
Veel van onze reizen worden tegenwoordig alleen door een lokale gids begeleid, zij hebben inmiddels zoveel ervaring dat zij dan als begeleider/gids fungeren. 
In Bhutan worden de groepen begeleid door gekwalificeerde Engelssprekende lokale gidsen.
In Nepal werken we al meer dan 30 jaar met een eigen staf van gidsen en koks (met hun netwerk van dragers en keukenpersoneel). In de zomer, wanneer je in Nepal moeilijk op trek kunt vanwege de moesson, kun je hen vinden in de Indiase Himalaya of in Tibet.

Jan Midde

Kwam in 1990 in contact met HT als deelnemer en werkt intussen al ruim 25 jaar voor onze organisatie als reisleider. Heeft in die periode ruim 70 reizen in 30 verschillende landen buiten Europa uitgevoerd. Klimexpedities, rugzaktrekkings, jungle en woestijntochten. Heeft geen uitgesproken voorkeur voor specifieke landen of tochten al is Nepal, door de vele tochten die hij daar gemaakt heeft, wel zijn tweede vaderland geworden. Is nog steeds gedreven om mensen mee te nemen naar bijzondere culturen en ongerepte ruige natuurgebieden met als belangrijkste doelstelling, onze deelnemers een onvergetelijke reis te laten beleven.

Henk Konijnenbelt

Is van huis uit planoloog, maar werkt nu als docent vrijetijdskunde en marketing aan een hbo-opleiding. Is al meer dan 25 jaar actief als reisontwikkelaar en reisleider op afgelegen plekken van de aardbol. Heeft vooral interesse voor plekken waar oorspronkelijke culturen zich op geheel eigen wijze hebben kunnen handhaven tegen al te opdringerige invloeden van de westerse cultuur

John Verbeek

Werkzaam zijnde op de medische microbiologie in het UMC St. Radboud, weet ik hoe besmettelijk een virus kan zijn. Tegen het reisvirus welk ik heb opgelopen in Nepal (1988), hebben we gelukkig nog geen remedie gevonden. In 1997 ben ik in contact gekomen met HT wandelreizen, waar ik toentertijd ook Bea heb leren kennen (Patagonië) . Twee jaar later ben ik voor HT het eerst op pad gegaan als reisbegeleider. Het wandelen in de overweldigende ongerepte natuur in afgelegen gebieden is fantastisch. De zeer authentieke dorpjes, met de gastvrije bevolking blijft mij fascineren. . De laatste jaren vertoef ik het liefst in het hooggebergte, wat een geweldige berglandschappen.

Ellen Raadschelders

“Ik vint ut vijn om in de nutuur te lopen” schreef Ellen op zeven jarige leeftijd.” En dat is nog steeds zo. Als bioloog heeft Ellen speciale liefde voor tropische bossen. Dit bracht haar bij HT, waar ze een trektocht in Suriname begeleidde. Later volgden West Papua en Marokko.
Eerder maakte ze veel rugzak trektochten met jongeren in Europa en diverse reizen naar Zuid-Oost Azie. Een trektocht maken in de bergen, bossen of kale landschappen, ver weg van de eigen wereld, in bijzondere landen en met bijzondere mensen, dat is voor haar het mooiste wat er is. Op reis zijn met en voor een groep voegt hieraan een extra mooie dimensie toe.

Stefan Eij

Stefan heeft tochten gemaakt van Patagonie tot Petropavlovsk en van de Schotse Highlands tot de Himalaya. Houdt van het ruige en de rust van de bergen van Scandinavie, maar geniet ook van de bedrijvigheid en gastvrijheid van een dorp in de bergen van Nepal. Vindt het prachtig om de wereld aan enthousiaste medereizigers te laten zien. Is een groot liefhebber van sneeuw en is elke winter in Scandinavie te vinden voor een tocht op de lange latten of op sneeuwschoenen. Naast het werk en het reizen is Stefan fanatiek teamsporter en meer dan 15 jaar jeugdtrainer geweest.

Maaike Braat

Belandde via het toerskiën voor het eerst in de bergen, al snel volgde het klimmen en ijsklimmen. "In de bergen kom ik tot rust. Het leven wordt er beperkt tot de essentie en alle `verpakking` valt van de mensen af". In 1998 ondernam zij haar eerste expeditie; de Huascaran (6768m) in de Peruaanse Andes. Sinds 2007 is zij enthousiast reisbegeleidster voor HT. Het hooggebergte is nog altijd een van haar favoriete plekken, zij leidde o.a. succesvolle expedities naar de top van de Lakpa Ri (7045m) en Putha Hiunchuli (7246m). Maar zij is evenzeer geboeid door de desolate uitgestrektheid van pampa en woestijn. Naast reisleidster voor HT is Maaike Alpien Instructeur en Toerski Instructeur bij de NKBV. Zij geeft beginners en gevorderden cursussen in de Alpen. In haar leven buiten de bergen is zij organisatie adviseur en coach en begeleidt zij verander trajecten.

Dittie van de Bor

Sinds haar eerste reis naar China hopeloos verslaafd aan het “verre” reizen. Vele landen volgden nadien en al die “vreemde” culturen beleeft ze het liefst al lopend. Haar onverklaarbare passie voor yaks en hun bijzondere leefomgeving doen haar altijd terugkeren naar de kale Aziatische hoogvlakten. Je komt haar oa tegen in Nepal, Noord India en Marokko.

Taco Remmers

Na veel in de Alpen gelopen te hebben ging ik in 1990 voor het eerst met HT naar Nepal. Ik ben gefascineerd geraakt door de overweldigende natuur waarin de mensen met hun cultuur, religies en taal leven.
Sindsdien ben ik bijna elk jaar een periode in de bergen van Nepal te vinden, vanaf 1998 als reisleider op pad met de tenttreks van HT.

Bea van Beurden

Enthousiast reisbegeleidster heeft na haar secretaresseopleiding Spaans gestudeerd. Zij is al vele jaren actief voor HT op uiteenlopende bestemmingen zoals diverse Afrikaanse landen, Nepal en Zuid-Amerika. Ze houdt van organiseren, actief bezig zijn, vreemde talen en van Brabantse gezelligheid. Thuis staan zowel John als haar hond Siep centraal.

Leo Jongbloed

Als marinier maakte ik kennis met het outdoor gebeuren. Trainingen in onherbergzame gebieden vond ik prachtig, ongeacht het jaargetijde. Ik heb diverse cursussen gevolgd over bergveiligheid en hoe te navigeren in bergachtig gebied. Na mijn diensttijd  bleven avonturen buiten trekken en ik ben met HT Wandelreizen een paar keer als deelnemer mee op pad geweest naar Nepal. Hun wijze van begeleiden van tochten sprak me erg aan en sinds een aantal jaren begeleid ik nu zelf tochten voor HT. Datgene wat ik geleerd heb bij het Korps Mariniers komen me nog steeds goed van pas. Zeker tijdens de tochten op Spitsbergen, Groenland, IJsland en wintertrektochten die ik begeleid heb. Na al die jaren ben ik nog steeds enthousiast en staat genieten voorop.

WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord