Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Specialist in wandelreizen

In 1984 vertrok vanaf Schiphol de eerste groep wandelaars naar Nepal voor de Rond Annapurna trekking. Na terugkomst van deze reis waren ze definitief besmet met het Himalaya Trekking virus; HT Wandelreizen was geboren.

Indrukwekkende gebeurtenissen

Tijdens een wandelvakantie heb je de tijd om iemand een hand te schudden, een bloem of berg te fotograferen of bij een huwelijk mee te feesten. De zintuigen worden maximaal geprikkeld; de geuren en geluiden in de jungle, stilte en weidsheid van de woestijn, de kleuren van een lentebos in de Himalaya.... Je ziet de rook van het ochtendvuur door de rieten daken van dorpen heen dampen, je verliest snel het jachtige westerse ritme en als mens word je teruggebracht tot natuurlijke proporties. Je beseft hoe groot een land is of hoe hoog een berg. Je begrijpt beter hoe het leven van de lokale bevolking eruit ziet of je voelt beter de spanning van de wildernis. Om al deze redenen zijn onze wandelreizen voor veel van onze deelnemers indrukwekkende gebeurtenissen. Of dat nu in de Himalaya, de Andes, de Schotse Hooglanden, de Kaukasus of de Sahara is.

Groeps- en individuele reizen

Naast de Rond Annapurna klassieker, die ook na meer dan 30 jaar nog steeds tot de wandelingen behoort die je gedaan moet hebben, biedt HT anno 2015 meer dan 120 fantastische wandelreizen en reisroutes in ongeveer 30 verschillende landen aan. Deze reizen zijn vrijwel allemaal in eigen beheer ontwikkeld. Grotendeels zijn dit groepsreizen, maar voor een aantal van deze reizen geldt dat ze ook als individuele reis gemaakt kunnen worden. Daarnaast bieden we maatwerkreizen aan.

Bijzondere projecten

Bij enkele reizen kiezen we ervoor om ons open te stellen voor diepere ervaringen en gaan we mee in de rituelen en meditaties van de mensen waar we te gast zijn. Zo kunnen we onze focus verleggen naar het ervaren van onszelf en het ervaren van de cultuur en spiritualiteit van onze omgeving. Dit zijn de Bijzondere Projecten zoals bijvoorbeeld een reis naar Dolpo in Nepal waarin je geïntroduceerd wordt in Bön, de meest oorspronkelijke van de Tibetaans Boeddhistische stromingen. Of de reis naar de heilige gronden van de Hopi en Navajo Indianen in het Zuidwesten van de Verenigde Staten waarbij we ons laten inspireren door de respectvolle manier waarop Native People de wereld om hen heen benaderen en zich ermee verbinden.

Expedities

Onze Expedities voorzien in een trend dat steeds meer reizigers hun grenzen verleggen. Was het twintig jaar geleden nog heel wat om de Mera Peak te kunnen beklimmen, nu zijn er jaarlijks behoorlijk wat groepen die zich aan deze 6500 meter hoge berg wagen. HT Wandelreizen heeft jarenlange ervaring met het beklimmen van deze berg en andere bergen zoals de Mentok 2 en de Stok Kangri die in Noord-India in het grensgebied met Tibet liggen.

Kennis, ervaring en passie

Wie voor een wandelvakantie met HT Wandelreizen kiest kan rekenen op een enorme berg kennis en ervaring en passie en liefde voor wandelen. We staan voor een persoonlijke benadering voor, tijdens en na de reis en hebben een gedrevenheid om al onze reizigers de reis van hun leven te bezorgen.

We hopen je te begroeten op een van onze prachtige reizen!

Bekijk onze wandelreizen

WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord