Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Reisvoorwaarden

Op al onze reizen zijn de ANVR-reizigersvoorwaarden van toepassing. In aanvulling daarop en conform de richtlijnen van de ANVR, heeft HT Wandelreizen eigen betalings- en annuleringsvoorwaarden. 


1. Betalingsvoorwaarden van HT Wandelreizen
2. Annuleringsvoorwaarden van HT Wandelreizen
3. Kosteloos annuleren
4. Doorgang van de reizen

1. Betalingsvoorwaarden van HT Wandelreizen

Aanbetaling
Voor de reissom, exclusief internationale vlucht, geldt een aanbetaling van € 150,- per persoon. Indien je binnen 6 weken voor vertrek je reis boekt, dient de hele reissom direct voldaan te worden na ontvangst van de factuur.

Vliegticket
De kosten voor de internationale vlucht moeten direct worden voldaan wanneer het ticket gelijk bij de luchtvaartmaatschappij afgenomen en betaald is.

Restant van de reissom
Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor vertrek voldaan te zijn.

2. Annuleringsvoorwaarden van HT Wandelreizen

Nadat je een reis hebt geboekt kan het gebeuren dat je door omstandigheden je reis moet annuleren of onderbreken. HT Wandelreizen brengt je dan annuleringskosten in rekening indien de annulering buiten de voorwaarden van onze service ‘kosteloos annuleren’ vallen. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen van de reissom aan HT Wandelreizen verschuldigd:

  • tot 61 dagen voor vertrek de aanbetaling plus de kosten van het vliegticket indien dit al bij de luchtvaartmaatschappij afgenomen en betaald is
  • van 61 tot 42 dagen voor vertrek, 30% van de reissom plus de kosten van het vliegticket indien dit al bij de luchtvaartmaatschappij afgenomen en betaald is
  • van 42 tot 28 dagen voor vertrek, 50% van de reissom plus de kosten van het vliegticket indien dit al bij de luchtvaartmaatschappij afgenomen en betaald is
  • van 28 tot 14 dagen voor vertrek, 75% van de reissom plus de kosten van het vliegticket indien dit al bij de luchtvaartmaatschappij afgenomen en betaald is
  • vanaf 14 dagen voor vertrek, 100% van de reissom plus de kosten van het vliegticket indien dit al bij de luchtvaartmaatschappij afgenomen en betaald is
Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient altijd schriftelijk (per brief of email) te geschieden. Indien je een goede annuleringsverzekering hebt afgesloten ben je gevrijwaard van deze kosten bij een geldige reden om te annuleren (ter beoordeling aan de verzekeraar).

3. Kosteloos annuleren

HT Wandelreizen biedt de unieke mogelijkheid je geboekte reis kosteloos te annuleren of om te boeken naar een andere reis. Als je een reis boekt wil je graag op reis. Logisch, maar het is dan prettig dat ook andere geïnteresseerden tijdig op jouw reis boeken, want dan kunnen we vertrek van de reis eerder garanderen. Onze ervaring is dat, als op een reis eenmaal deelnemers staan, er makkelijker meer mensen bijkomen, onder andere omdat reizen dan een wat prominentere plaats op onze website krijgen. Om te stimuleren dat we een reis eerder kunnen garanderen willen we potentiële deelnemers dan ook maximale flexibiliteit bieden en maken we het laagdrempelig om te boeken. Daarom bieden wij de mogelijkheid om kosteloos te annuleren. Voorwaarden voor kosteloos annuleren:

  • Voor reizen met een reisduur vanaf 20 dagen: indien vanaf 10 weken voor vertrek het minimum aantal deelnemers niet is bereikt kun je zonder verdere verplichtingen je geboekte reis annuleren of omboeken naar een andere HT reis. Je krijgt dan twee weken de tijd om zonder kosten van de reis af te zien zodat je nog voldoende tijd hebt om te kijken naar een alternatief in dezelfde periode of in een andere periode naar dezelfde bestemming.
  • Voor reizen met een reisduur van 11 tot en met 19 dagen: indien vanaf 8 weken voor vertrek het minimum aantal deelnemers niet is bereikt kun je zonder verdere verplichtingen je geboekte reis annuleren of omboeken naar een andere HT reis. Je krijgt dan twee weken de tijd om zonder kosten van de reis af te zien zodat je nog voldoende tijd hebt om te kijken naar een alternatief in dezelfde periode of in een andere periode naar dezelfde bestemming.
  • Voor reizen met een reisduur tot en met 10 dagen: indien vanaf 6 weken voor vertrek het minimum aantal deelnemers niet is bereikt kun je zonder verdere verplichtingen je geboekte reis annuleren of omboeken naar een andere HT reis. Je krijgt dan twee weken de tijd om zonder kosten van de reis af te zien zodat je nog voldoende tijd hebt om te kijken naar een alternatief in dezelfde periode of in een andere periode naar dezelfde bestemming.
Indien je boekt op een reis die reeds gegarandeerd vertrek heeft en/of de reis waarop je geboekt hebt wordt door ons gegarandeerd is het niet (meer) mogelijk om kosteloos te annuleren. In dat geval gelden de annuleringsvoorwaarden van HT Wandelreizen. Annulering van de reisovereenkomst door de reiziger dient altijd schriftelijk (per brief of email) te geschieden.

4. Doorgang van de reizen

HT Wandelreizen garandeert doorgang van een groepsreis op basis van het minimum aantal definitieve deelnemers, op boekingsaantallen uit voorgaande jaren en op getoonde interesse voor de betreffende reis. Het minimum aantal deelnemers dat nodig is om vertrek van een reis te garanderen kan per reis verschillen en wordt bij de betreffende reis vermeld bij ‘prijzen & data’. HT Wandelreizen behoudt zich, conform artikel 4.1 in de ANVR reisvoorwaarden, het recht voor groepsreizen tot uiterlijk 21 dagen voor vertrek te annuleren indien het minimum aantal deelnemers niet gehaald wordt. Wanneer deelnemers onverhoopt annuleren op een reeds gegarandeerde reis, kan het voorkomen dat deze reis niet langer het minimum aantal deelnemers heeft. De vertrekgarantie komt dan te vervallen totdat het minimum aantal deelnemers via nieuwe boekingen weer is behaald. Wanneer dit niet meer mocht lukken bieden wij de mogelijkheid om te boeken naar een andere vertrekdatum, een andere reis of bekijken we, in overleg met alle betrokkenen, of de reis op individuele basis kan worden aangeboden (onder voorbehoud dat dit uitvoerbaar is). Wanneer een reis door HT Wandelreizen geannuleerd wordt en het is niet mogelijk om te boeken of individueel op reis te gaan, wordt het reeds betaalde bedrag in zijn geheel op je rekening teruggestort.

Printversie voorwaarden HT Wandelreizen

Klik hier voor de printversie van de voorwaarden van HT Wandelreizen.

WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord