Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Tanzania | Kilimanjaro
Algemeen

In Noord Tanzania liggen enkele van de mooiste wildparken ťn de hoogste berg van Afrika. Voor diegene die de wildparken al bezocht hebben of hiervoor nu geen tijd hebben bieden we de beklimming van de Kilimanjaro alleen aan. Voor deze beklimming gebruiken we de 7-daagse Machame route. Andere en/of langere routes zijn mogelijk in overleg.

We beginnen de reis in Moshi vanwaar we 7 dagen de tijd nemen om Kilimanjaro te beklimmen. Deze reis is specifiek voor mensen die weinig tijd hebben, anders adviseren we Mt. Meru (4565m) voorafgaand aan de Kili te doen ter acclimatisatie.
Zie daarvoor ook de reis Mt Meru, Kilimanjaro en safari.
Het letterlijke hoogtepunt van de reis moet worden: Uhuru Peak: 5895m. We volgen de 7-daagse Machame route waardoor je voldoende kunt acclimatiseren en de kans verder vergroot dat je de top ook echt bereikt! 

Kilimanjaro

Zonder goede acclimatisatie is het niet goed mogelijk om de 5895 meter hoge top te halen. Hoewel we standaard 7 dagen uittrekken voor de beklimming van de Kilimanjaro, adviseren we je - indien er ruimte is qua tijd - een extra dag in het klimschema in te plannen. Elke dag extra komt ten goede aan een nog betere acclimatisatie van de deelnemers. Vandaar dat er ook diverse vertrekdata een langere beklimming ingepland staat.

Extra vertrekdata, langere en/of andere reisschema`s mogelijk

Mocht je een
– andere route (bijv. Rongai route of Nothern Circuit route) en/of
– langere route en/of
– op andere data willen reizen
– éérst Meru, dan Kilimanjaro en vervolgens een meerdaagse safari
Dat kan: We kunnen – mits vroegtijdig aangevraagd – extra vertrekdata inplannen naar aanleiding van je wensen!

Verlenging mogelijk

Een eventuele verlenging met een 4-daagse safari en/of bezoek aan Zanzibar ná je beklimming van de Kilimanjaro is mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord