Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
5 0 1
VERTREK TERUG REISSOM
29 oktober 02 november € 1495,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Tanzania »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Tanzania | Safari, 4-daagse verlenging na de Kili
Van dag tot dag

Dag-tot-dagbeschrijvijng

Dag 1 Arusha

Na terugkomst van Kili een transfer naar Arusha.Boek je dit arrangement los, dan vertrek je `s ochtends vanaf Schiphol en kom je `s avonds aan in Arusha. Je wordt opgehaald en naar het hotel gebracht.

Dag 2 Arusha - Manyara

Vanuit Arusha vertrekken we richting Lake Manyara. Onderweg is de kans groot dat we jonge Masai Warriors tegenkomen die voor toeristen tegen betaling poseren voor foto`s.
Lake Manyara is vruchtbaar en groen. Ook het aanbod van dieren is gevarieerd: o.a. apen, zebra`s, giraffes en buffels.
We rijden verder naar Ngorongoro, waar we aan de kraterrand kamperen, op 2250 meter hoogte. De volgende ochtend staat een game drive naar de Ngorongoro krater op het programma, een van de hoogtepunten van de safari-trip.

Dag 3 Ngorongoro Crater - Serengeti

De Ngorongoro krater is met zijn 15 kilometer brede diameter de grootste intacte caldera van Afrika. Omdat de krater volledig omringd is door heuvels van zo`n 600 meter hoog kunnen de meeste dieren de krater niet verlaten. Hier kunt u vele zebra`s, gnoes, nijlpaarden, waterbokken, leeuwen, buffels, hyena`s, servals en mogelijk een zilverrugjakhals zien. Het is ook het gebied met de meeste vogelsoorten: o.a. flamingo`s, gieren, arenden en kroonkraanvogels. Aan de uitgang van de krater lopen meerkatten (vervet monkeys) rond die zo nu en dan in de jeep springen. Elk voertuig mag maximaal 5 uur in de Crater blijven.
Na de lunch vertrekken we voor een lange rit door Ngorongoro Conservation Area richting het Serengeti National Park, een route via de Olduvai kloof, de plaats waar de oudste menselijke resten (homo erectus van 1,5 à 2 miljoen jaar oud) werden gevonden door het echtpaar Leakey. Vervolgens is het mogelijk een Masai dorp te bezoeken (entree ong USD10), waarna we de Serengeti savanne binnenrijden. Hoe verder we rijden hoe rijker het dierenleven wordt. Thomson`s, Grant`s gazelles, hyena`s, waterbokken, marabous, nijlpaarden, olifanten en zelfs leeuwen zijn hier te spotten: Afrika op z’n best!!!
Hier blijven we middenin het park twee nachten in een tented lodge (lees: hotel met tenten als kamers, incl prive douche/toilet).

Dag 4 Serengeti

`s Morgens ziet u wild op enkele tientallen meters van de tenten. De bavianen kunnen zo tussen de tenten doorlopen. We maken opnieuw een gamedrive door de Serengeti, waarbij we veel wild kunnen spotten. De hele Big 5 kunt u in deze parken zien: leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard.
Afhankelijk van het seizoen kunt u mogelijk ook de Great Migration van zebra`s en wildebeesten zien. Deze trekken constant achter de buien aan. We informeren u graag waar u in welk seizoen de beste kans heeft om dit onnavolgbare fenomeen te aanschouwen.

Dag 5 Serengeti Ė Arusha

Na de laatste game drive, wellicht heeft u de mazzel de gehele Big 5 te hebben gezien, rijden we rustig weer terug richting Arusha. Hier eindigt de safari. U vliegt `s avonds weer terug naar huis, of gaat wellicht verder naar Zanzibar.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord