Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
16 13 1 / 2
VERTREK TERUG REISSOM
22 november 07 december € 1495,- **
27 december 11 januari € 1495,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Burkina Faso »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Burkina Faso | Trektocht door het land van de Senoufou
Praktische informatie

Vertrek en aankomst

Bij groepen vanaf 11 personen gaat er Nederlandse reisleiding mee. Bij groepen kleiner dan 11 personen wordt de reis uitgevoerd met alleen lokale reisleiding. Als je je ticket bij HT Wandelreizen hebt geboekt ontvang je dit uiterlijk een week voor vertrek per e-mail. Uiterlijk 3 uur voor vertrek dien je aanwezig te zijn bij de balie die correspondeert met het vluchtnummer.

Visum en paspoort

Voor Burkina Faso is een visum nodig. Het paspoort moet tenminste geldig zijn tot 3 maanden na vertrek uit Burkina Faso. Een visum kan aangevraagd worden via de Ambassade van Burkina Faso in Brussel of bij het Consulaat van Burkina Faso in Rotterdam.

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt. De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/burkinafaso waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Tijdsverschil

In de zomer is het in Burkina Faso 2 uur vroeger dan in Nederland, in de winter 1 uur.

Klimaat

We voeren deze trektocht uit in de wintermaanden, van november t/m februari. In deze tijd van het jaar - het droge seizoen in Burkina Faso - zijn de temperaturen overdag rond de 25-30 graden. ’s Nachts kan het afkoelen tot zo’n 15 graden Celsius. Een enkele keer tot 10 graden Celsius.

Een slaapzak raden we ten zeerste aan.

Gemiddelde temperatuur van november t/m februari:
overdag 25°C - 30°C
’s nachts 15°C - 20°C 

Elektriciteit en mobiele telefoon

In Burkina Faso is het 220 volt. Er worden dezelfde 2-pins stekkers gebruikt als in Nederland. Airtel geeft in het wandelgebied het beste bereik, zowel voor mobiel bellen als mobiel internet. Desalniettemin is er tijdens de trek is er beperkte mobiele bereikbaarheid. Tijdens de trek is er beperkt toegang tot elektriciteit. Het verdient aanbeveling een lader op zonne-energie mee te nemen, bijvoorbeeld een WakaWaka Power.

Geld en fooien

1 € = 655,957 FCFA (Franc CFA). Bij aankomst op het vliegveld in Ouagadougou is er de mogelijkheid om te pinnen met een Visakaart (als de automaat werkt). Ook in de steden kan er met een Visakaart bij diverse banken gepind worden. Eurobiljetten - bij voorkeur €50 en hoger - kunnen in Ouagadougou gewisseld worden, onder meer bij het hotel. De wisselkoers bedraagt meestal 645-650 FCFA per Euro.

Aanbevolen bedrag om bij aankomst te pinnen/wisselen is ± € 100,-- (exclusief souvenirs & alcoholica). De richtlijn voor de fooien is ± € 35,-- (is inbegrepen bij ± € 100,--).

Een aantal Nederlandse banken heeft standaard de mogelijkheid tot geldopnames in landen buiten Europa geblokkeerd en een limiet voor een geldopname per keer vastgesteld. Wanneer je met de bankpas wilt pinnen in het buitenland, vraag dan de bank jouw bankpas te deblokkeren voor geldopnames in landen buiten Europa en informeer naar de limiet. Informeer tevens bij je bank of ze een samenwerkingsverband hebben met een bank in Burkina Faso.

Zorg dat je altijd wat Euro-biljetten bij je hebt, voor het geval de pinautomaten niet werken of je pas niet geaccepteerd wordt.

Overnachtingen

In Ouagadougou, Banfora en Bobo Dioulasso verblijven we in (eenvoudige) hotels. De kamers hebben eigen douche en toilet. Tijdens de trek slapen we in tweepersoonstenten. Eenpersoonskamers en -tenten kunnen gereserveerd worden afhankelijk van beschikbaarheid.

Maaltijden

In Ouagadougou en Bobo Dioulasso is het ontbijt inbegrepen. De overige maaltijden in de steden zijn voor eigen rekening. Tijdens de trek zijn alle maaltijden (excl. drankjes) inclusief.

Uitrusting

Schoeisel
Wij raden lichte bergwandelschoenen aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen.

* Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat (pas ze met een paar extra sokken).
* Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt.
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in.
* Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig.
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden.
* Bij zwaardere trekkings (5 voetjes of meer) is een zwaardere uitvoering aan te bevelen.

(Dag)rugzak
Je kunt bagage afgeven tot 12 kg. Je bagage kun je in een plunjezak of grote rugzak of tas doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van maximaal 35 liter.

Slaapzak en matje
Voor alle tochten is een slaapzak tot 10° C aanbevolen. In de nachten kan het afkoelen.
Tijdens de trektocht worden matrasjes beschikbaar gesteld.

Paklijst

~ berg(wandel)schoenen
~ teva`s of andere sandalen of lichte gympen voor `s avonds; ook geschikt voor evt. het doorwaden van rivieren/beekjes
~ slaapzak (min. temp 10°C)
~ eventuele lakenzak
~ oordoppen*
~ broeken of rokken, die de knieën bedekken
~ enkele t-shirts en overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen
~ ondergoed
~ trui of jack voor de koelere avonduren
~ sokken, afgestemd op je bergschoenen
~ evt. zwembroek / badpak (er is een zwembad bij het hotel in Banfora)
~ maillot, legging of pyjamabroek
~ dunne handdoek (snel droog), een washand, en voor vrouwen een omslagdoek
~ toiletartikelen
~ veldfles (inhoud minimaal 2 liter)
~ zakmes
~ zaklamp (nb gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!! - of kies voor een lamp op zonne-energie, bijvoorbeeld de WakaWaka)
~ evt. wandelstok (telescopisch)
~ wasmiddel (biologisch afbreekbaar)
~ toiletpapier (ongebleekt), aansteker (verbranden)
~ maandverband/tampons
~ zeep en/of desinfectiegel voor je handen
~ medicijnen (zie afzonderlijk lijstje)
~ iets voor op je hoofd tegen zon, stof en kou; zonnehoed/pet/sjaaltje en muts
~ zonnebril
~ plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud rugzak in te verpakken
~ evt. hangslotje om plunjezak af te sluiten
~ dagrugzakje

moneybelt of halstasje met:
~ paspoort
~ inentingsboekje
~ ticket
~ geld, pinpas
~ verzekeringsbewijs + alarmnummers
~ 2 pasfoto`s (voor het geval dat)

* altijd handig.

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Persoonlijke EHBO / medicijnen

- Sterilon/betadine-iodium : wondontsmetting
- Leukoplast/ second skin : blaarpreventie
- Hansaplast : bij wondjes
- Paracetamol : pijnstiller
- Zonnebrandolie/-crème : min. factor 100
- Lippenbescherming : zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor
- Rekverband, knieband : bij knieproblemen
- Arnica of SRL-gelei : bij kneuzingen, spierpijn
- ORS : ter voorkoming van uitdroging bij diarree
- Evt. Strepsils : bij schrale keel

Bagagevervoer

Tijdens de looptocht wordt de persoonlijke bagage vervoerd. We adviseren onze deelnemers om niet meer dan 15 kg aan ruimbagage mee te nemen (dit is exclusief handbagage). Zo nodig kunnen overige kilo’s kunnen dan gebruikt worden voor groepsbagage. Tijdens de trek mag een tas van 15 kg p.p. aan persoonlijke bagage worden afgegeven.

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord