Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
16 13 1 / 2
VERTREK TERUG REISSOM
22 november 07 december € 1495,- **
27 december 11 januari € 1495,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Burkina Faso »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Burkina Faso | Trektocht door het land van de Senoufou
Van dag tot dag

Een opmerking vooraf

Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan zich echter genoodzaakt zien om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen.

De trektocht

Onze trektocht voert ons over voornamelijk vlak terrein. We wandelen over de paden, die gebruikt worden door de lokale bevolking en overnachten in hun dorpen. Terwijl we van de ene mooie plek naar de andere lopen, maken we kennis met de mensen en met aspecten uit hun cultuur. 

Dag 1 Vlucht Amsterdam - Ouagadougou

De dag staat in het teken van de reis naar Burkina Faso. Aankomst op de luchthaven van Ouagadougou en transfer naar de accommodatie. Overnachting in Ouagadougou (hotel / B&B).

Dag 2 Ouagadougou - Bobo Dioulasso

Na een rustig ontbijt en het regelen van praktische zaken zoals het wisselen van geld en de aanschaf van lokale simkaarten, wordt er koers gezet naar het busstation voor de reis per bus (circa 6 uur) naar Bobo Dioulasso. De rit biedt ons een eerste kennismaking met het land en het lokale transport. Aankomst zal naar verwachting aan het eind van de middag of het begin van de avond zijn. Overnachting in Bobo Dioulasso (hotel / B&B).

Dag 3 Bobo Dioulasso - Banfora

In de ochtend brengen we een bezoek aan Bobo Dioulasso’s oude wijk, aan de moskee (die vaak ook van binnen bezichtigd kan worden) en aan de centrale markt. Na de lunch reizen we in de middag per bus naar Banfora (circa 1,5 uur), waar we de rest van de middag naar eigen inzicht kunnen invullen. Overnachting in Banfora (hotel / B&B).

Dag 4 Trektocht dag 1: Banfora Ė DŰmes de Fabedougou

We zetten vroeg koers naar het nabijgelegen Tengréla (per lokale minibus) om te genieten van het meer bij het opkomen van de zon. In het meer leven nijlpaarden. We zien veel vogels, o.a. ijsvogels, bijeneters, scharrelaars, wouwen, zilverreigers en glansspreeuwen. Na het ontbijt aan de oevers van het meer gaan we lopen. Onze bagage wordt vervoerd. De tocht voert vanochtend door het dorp Tengrela en langs de rijstvelden naar de Karfiguela watervallen, waar je in de hoger gelegen bassins even lekker kunt zwemmen en afkoelen. Daarna schuif je aan voor de door de kok klaargemaakte lunch. In de namiddag gaat de wandeling verder naar de nabijgelegen Dômes de Fabedougou. Een bijzondere rotsformatie, die geologische overeenkomsten vertoont met de Australische Bungle Bungles. Struin tussen de rotsen door en geniet van de zonsondergang vanaf een van de Dômes. Overnachting in Dômes de Fabedougou (tent).
Afstanden: ochtend ca 12 km (3 uur), middag ca 4 km (1 uur)
Terrein: vlak

Dag 5 Trektocht dag 2: DŰmes de Fabedougou Ė Bodadougou

Vroege vogels kunnen genieten van de zonsopkomst vanaf de Dômes en een ontbijt op een van de rotsen. Vanaf de Dômes gaat de wandeling in de ochtend naar Bodadougou, een lemen dorp. De middag brengen we in het dorp door. Maak nader kennis met het dorp, de gastfamilie en het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Kennismaking met de Afrikaanse sagen in de avond door een lokale verhalenvertelster. Overnachting in Bodadougou (tent) – we zijn te gast bij een familie op het erf.
Afstanden: ochtend ca 11 km (3 uur)
Terrein: vlak

Dag 6 Trektocht dag 3: Bodadougou Ė Malon

Na twee relatief rustige dagen staat er vandaag 22 km op het programma. Door de natuur en langs dorpen wandelen we naar een bananenplantage, waar geluncht wordt. Na een welverdiende pauze gaat de wandeling via de barrage en het stuwmeer van Moussodoucou door naar Malon. Overnachting in Malon (tent) - bij de school of aan de rand van het dorp.
Afstanden: ochtend ca 10 km (2,5 uur), middag ca 12 km (3 uur)
Terrein: vlak 

Dag 7 Trektocht dag 4: Malon Ė Moussono

Vandaag trekken we door een omgeving van bossen en plantages, waaronder teak en cashew. Onderweg wordt een picknick lunch genuttigd die de kok vanochtend verzorgd heeft. Overnachting in Moussono (tent)- bij de school.
Afstanden: ochtend ca 10 km (2,5 uur), middag ca 8 km (2 uur)
Terrein: vlak

Dag 8 Trektocht dag 5: Moussono Ė Nyoufila

Vanuit Moussono maken we een uitstap naar de Cavernes, een bijzondere rotsformatie, die in het verleden bewoond was. De gids geeft uitleg over de functies die de diverse grotten in vroeger tijden hadden. Na een lunch bij het kamp gaat de wandeling naar Nyoufila, een vissersnederzetting gelegen aan de voet van de dijk bij het stuwmeer. Overnachting in Nyoufila (tent) - in de nederzetting.
Afstanden: ochtend ca 7 km (3 uur), middag ca 9 km (2,5 uur)
Terrein: overwegend vlak, kleine stijgingen en dalingen bij de Cavernes

Dag 9 Trektocht dag 6: Nyoufila Ė Sindou

Vanaf Nyoufila lopen we in de ochtend naar de pieken van Sindou, de meest bekende en grootste rotsformatie in de regio. De indrukwekkende pieken zijn een bezoek meer dan waard. De lunch wordt genuttigd in de koninklijke grot met uitzicht over een deel van de pieken. De middag staat in het teken van een bezoek aan de pieken. Ook de pieken van Sindou waren in het verleden bewoond. De gids vertelt graag over de bijzondere plaatsen en verhaalt over de symboliek van sommige pieken. In de namiddag brengen we aansluitend een bezoek aan het dorp Sindou en met name aan de oude wijk. Al wandelend door het dorp vertelt de gids over de functie van enkele gebouwen in de gemeenschap. ’s Avonds genieten we van een Soirée culturelle met maskerdansen. Overnachting in Sindou (kampement met eenvoudige hutten en basisvoorzieningen).
Afstanden: ochtend ca 9 km (2,5 uur), middag ca 3 km (2,5 uur)
Terrein: overwegend vlak, regelmatig (kleine) stukjes klimmen en dalen bij de Sindou Pics

Dag 10 Trektocht dag 7: Sindou - Noumousoba

Vanochtend wordt koers gezte richting Noumousoba. Er wordt geluncht bij Fafaso en in de middag gaat de tocht verder naar Noumousoba, een dorp waar smeden wonen. met een beetje geluk zijn ze aan het werk en kan er een kijkje genomen worden.
Overnachting in Noumousoba (tent) - in het dorp
afstanden: ochtend ca 12 km(3 uur), middag ca 6 km ( 1,5 uur)
Terrein: vlak, de route voert over smalle paden

dag 11 Trektocht dag 8: Noumousoba - NiantŰnŰ Ė Fanwon

In de ochtend gaat de tocht verder naar Niantônô. Vandaag staat in het teken van de traditionele architectuur van de Senoufou. In de middag voert een wandeling van totaal circa 15 km van Niantônô  naar Nigeni.
Na een bezoek aan het dorp em een nadere kennismaking met de Senoufo architectuur wandelen we nog een paar kilometer door naar het dorp Nigeni. waar de nacht wordt doorgebracht. De wandeltocht wordt symbolisch afgesloten met een avond met livemuziek.
overnachting in: Nigeni (tent) - in het dorp
afstanden: ochtend ca 9 km (2 uur), middag ca 15 km (3,5 uur)
terrein: vlak

Dag 12 Het land van de Senoufo - Bobo Dioulasso

De laatste dag in het land  van de Senoufo is aangebroken. Met privetransport reizen we in de ochtend naar Niansogoni.
Het dorp Niansogoni lag in vroeger tijden op de berg. Inmiddels vindt het dorpsleven op de vlakte plaats. Het oude dorp op de berg is verlaten, maar nog steeds in tact. Het tryglodietdorp wordt beschermd door rotsen en door de bevolking in het dorp op de vlakte. We brengen een bezoek aan het enkele honderden meters hoger gelegen dorp..Na de lunch gaat de reis via Sindou en Banfora terug naar Bobo Dioulasso, waar het comfort van een echt bed en en douche op ons wachten Overnachting in Bobo Dioulasso

Dag 13 Bobo Dioulasso - Nazinga

De dag staat in het teken van de reis naar het zuiden van het land. Via Diebougou en Leo reizen we met privetyransport  naar het park Nazinga. waar we in de middag aankomen. Een prima  tijd voor een safaritocht door het park. Olifanten, nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijenn, diverse soorten antilopen en honderden vogelsoorten hebben hun leefgebied in het park.
overnachting in: Nazinga

dag 14: Nazinga -Tiťbťlť

We starten de dag vroeg om nog een tweede tocht door het park te kunnen maken, alvorens we op pad gaan naar Tiébélé. Het dorp, waar elk huis een kunstwerk is, werd het toepasselijk genoemd door een journalist. De Kassena-bevolking geniet bekendheid vanwege de traditionele architectuur van hun woonerven en de door de vrouwen met symbolen gedecoreerde buitenmuren. Er wordt een bezoek gebracht aan het dorp en aan de Koninklijke hof. overnachting in: Tiébélé

dag 15 Tiťbťlť - Ouagadougou - vertrek

De ochtned wordt benut om de nabije gelegen Piek Nahouri te beklimmen. Aansluitend gaat de reis naar Ouagagougou, waar aankomst naar verwachting in de loop van de middag zijn. dan kunnen deze naar eigen inzicht ingevuld worden ( bijvoorbeeld bezoek aan een kunstmarkt), alvorens aan te schuievn bij het afscheidsdiner. In de avond transfer naar de luchthaven. opmerking: gelegenheid tot douchen in Ouagadougou.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord