Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
15 12 4
VERTREK TERUG REISSOM
13 november 27 november € 1295,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van KaapverdiŽ »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis KaapverdiŽ | Santo Antao rond
Praktische informatie

Klimaat

Kaapverdië heeft een subtropisch en droog klimaat, waardoor de temperaturen er het gehele jaar door aangenaam zijn. De temperatuur ligt in de winter overdag rond de 25° en in de zomer gemiddeld rond de 30°. Het gehele jaar kent het land dus aangename temperaturen. Tussen de eilanden bestaan enige verschillen in klimaat. Op Sal, Boavista en São Vicente regent het vrijwel nooit, terwijl op Santo Antao en Santiago in het natte seizoen (juli-september/oktober) af en toe regen valt. Maar als het regent, dan gaat het al gauw om heftige, tropische neerslag met mogelijk aardverschuivingen als gevolg. In de periode juli t/m december is het landschap heel groen, daarna een stuk droger. 
Bij overnachting op flinke hoogte (dag 4, dag 10, dag 11) kan het in de wintermaanden ’s nachts nog flink afkoelen tot ongeveer + 5 C.
Er waait in Kaapverdië vrijwel altijd een verkoeling brengend briesje uit zee met droge lucht, waardoor het buiten het regenseizoen om eigenlijk altijd verrukkelijk wandelweer is.
De temperatuur van het zeewater varieert van 21 C in januari/februari tot rond 26 C in de periode juli t/m oktober.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger en tijdens onze wintertijd is het er 2 uur vroeger.

Geld

De munteenheid in Kaapverdië is de escudo. De escudo is gekoppeld aan de euro en de wisselkoers staat vast. In Kaapverdië zijn in de meeste grote plaatsen geldautomaten waar je met je pinpas geld op kunt nemen.  De euro wordt voor dagelijkse betalingen ook veelal geaccepteerd. Prijzen worden dan ook in euro`s weergegeven. Kaapverdische escudo`s kunnen niet voor of na de vakantie worden gewisseld; je kunt wisselen op het vliegveld op bij banken ter plaatse. Let bij terugkeer naar huis dat je niet teveel escudo`s overhoudt; je kunt ze dus niet terug omwisselen. Voor de maaltijden die niet inbegrepen zijn, water en drankjes onderweg en fooien is € 175 tot € 200 voldoende. 

Electriciteit en mobiele telefoon

De netspanning op Kaapverdië bedraagt 220 Volt. Je hebt geen verloopstekker nodig; stopcontacten hebben twee ronde gaten.
Mobiel bellen is via verschillende telefoonproviders mogelijk. 

Visum en paspoort

Je hebt een geldig paspoort nodig dat bij vertrek uit Kaapverdië nog minstens zes maanden geldig is. 

Vaccinaties

Voor de meest actuele informatie over verplichte / aanbevolen (herhalings-) inentingen per ziekte en per land raden we je aan contact op te nemen met je huisarts, lokale GGD of Thuisvaccinatie.nl. Het is belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt, in elk geval 4 tot 6 weken voor vertrek. 

Thuisvaccinatie.nl is een landelijk opererend vaccinatiecentrum en biedt je de mogelijkheid dat een arts bij jou thuis reisvaccinaties komt zetten op een dag en tijdstip dat het jou uitkomt. Dat kan zelfs in de avonduren of in het weekend. De tarieven zijn gelijk of soms lager dan die van de GGD of huisarts en je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Vergoeding van verzekering is meestal (deels of geheel) mogelijk. 

Hoe werkt het`
Je plaatst een aanmelding bij Thuisvaccinatie.nl. Daarna vul je jouw gegevens, reisbestemming en vaccinatiehistorie in. Bij het laatste stapje plan je meteen de afspraak in op een datum en tijdstip wanneer het jou uitkomt. Met die gegevens stelt het medisch team het vaccinatieadvies op die je binnen drie werkdagen ontvangt. De reisvaccinatie wordt gegeven door een erkende arts.

Om een indicatie te krijgen van de vaccinatie en/of andere noodzakelijke gezondheidsmaatregelen ga je eerst naar Thuisvaccinatie.nl/kaapverdië waarna je doorklikt voor het maken van een afspraak. 

Ben je woonachtig in België? Dan raden we je aan voor de meest actuele stand van zaken de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde te raadplegen.

Procedure van vertrek

De deelnemers die een ticket bij HT Wandelreizen hebben geboekt, ontvangen die uiterlijk een week voor vertrek per email. Je dient uiterlijk 2 1/2 uur van tevoren aanwezig zijn bij de  balie corresponderend met je vluchtnummer.

Persoonlijke medicijnen

- Sterilon/betadine-jodium : wondontsmetting 
- Leukoplast/ second skin : blaarpreventie 
- Hansaplast : bij wondjes 
- Paracetamol : pijnstiller 
- Zonnebrandolie/-crème / Sunblock
- Lippenbescherming : zinkzalf, lipbalsem mét zonnefactor 
- Rekverband, knieband : bij knieproblemen 
- Arnica of SRL-gelei : bij kneuzingen, spierpijn 
- ORS : ter voorkoming van uitdroging bij diarree 
- Strepsils : bij schrale keel
- azaron, lidocaïnezalf bij insectenbeten 
- insectenafweermiddel (Deet)
- desinfectiegel voor je handen

Over de uitrusting

Schoeisel
Wij raden bergwandelschoenen  (B of C) aan met een stevige profielzool. Het is belangrijk dat je schoenen erg goed zitten, omdat je er elke dag uren op moet lopen. 

* Wanneer je nieuwe schoenen moet kopen, verdient het aanbeveling om tot 1 maat groter te kopen dan je werkelijke maat. (Pas ze met een paar extra sokken). 
* Je voeten hebben namelijk de neiging om op te zetten, als je wat langer op een dag loopt. Daar komt nog bij dat je bergaf niet met je tenen in de knel komt. 
* Als je nieuwe schoenen moet kopen, loop ze dan goed in. 
* Op sommige tochten moet je door kleine beekjes waden, over modderige paden en soms door sneeuw lopen, dus een redelijke mate van waterdichtheid is handig. 
* Een goede profielzool geeft je beter grip op de wat steilere paden. 

(Dag-) rugzak
Je bagage wordt vervoerd (echter, op dag 8, 9, 12 en 13 draag je tijdens het lopen zelf je slaapzak, je matrasje en benodigde toiletartikelen, zie opmerking daarover onder `Bagage`). Je bagage kun je in een plunjezak of grote rugzak of tas doen. Voor de spullen die je tijdens het lopen nodig hebt volstaat een dagrugzak. We adviseren een dagrugzak met een inhoud van minimaal 35 liter.

Paklijst

* bergwandelschoenen  (B of C)
* slaapzak, lakenzak en kussensloop
* matrasjes worden geleverd maar tijdens de laatste tocht vond menigeen ze te dun. Daarom raden we toch aan om ook een eigen matrasje (bijv. thermarest) mee te nemen.
* teva’s of andere sandalen of lichte gympen voor ’s avonds. 
* licht wind- en waterdicht jack 
* lange broek 
* enkele T-shirts en overhemden met lange mouwen en met kraag tegen verbranding van je nek en armen 
* ondergoed 
* warme trui of fleece
* sokken, afgestemd op je bergschoenen 
* evt. zwembroek / badpak
* dunne handdoek (snel droog), een washand
* toiletartikelen 
* oordoppen** 
* veldflessen met totale capaciteit van minimaal 2 liter
* evt. zakmes
* hoofdlamp (N.B. gebruikte batterijen mee terug naar NL voor chemisch afval!!) 
* wandelstokken (telescopisch): sterk aan te raden vanwege vele stijgen en dalen en bij slipperig terrein na zeldzame regenbui 
* zeep en/of desinfectiegel voor je handen 
* medicijnen (zie afzonderlijk lijstje) 
* zonnehoed of pet (incl. goede afdekking nek)
* zonnebril 
* plastic (vuilnis)zakken, o.a. om inhoud rugzak in te verpakken/droog te houden 
* evt. hangslotje om plunjezak af te sluiten 
* dagrugzak
* moneybelt of halstasje met: 
* paspoort 
* ticket 
* geld, pinpas· verzekeringsbewijs + alarmnummers 

**= handig, maar niet noodzakelijk 

N.B. Maak van alle belangrijke papieren kopieën, noteer de nummers, laat 1 exemplaar thuis en bewaar onderweg de kopieën apart van de originelen.

Tijdens de trekking verzorgt HT voor alle deelnemers een goed sluitende lunchbox.

Bagage

Tijdens de looptocht wordt de persoonlijke bagage vervoerd. Dagelijks wordt er gezorgd voor vervoer van je hoofdbagage. Echter, op dag 8 en 9 en dag 12 en 13 draag je tijdens het lopen zelf je slaapzak, slaapmat en benodigde toiletartikelen. We overnachten dan op zeer afgelegen plekken, die alleen te voet bereikbaar zijn, in een klaslokaal van een plaatselijk schooltje. Neem ook twee bindriemen o.i.d. mee om je slaapzak aan je dagrugzak te bevestigen (en een water- /stofdichte zak voor om de slaapzak heen).

Verzekeringen

HT Wandelreizen stelt een adequate reisverzekering verplicht. Daarbij is het belangrijk voldoende dekking te hebben voor eventuele SOS-kosten bijvoorbeeld voor een evacuatie met een helikopter. Een annuleringsverzekering raden we sterk aan. Niet alleen vóór de reis geeft deze verzekering dekking maar ook bijvoorbeeld bij vertrekvertraging of bij vroegtijdig moeten afbreken van de reis.  

Wij werken met Allianz Global Assistance, al meer dan 50 jaar de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Waar je ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering.

Je kunt online eenvoudig in een paar stappen een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten, kortlopend of doorlopend. Je ontvangt de polis direct in je mailbox. 

Na boeking ontvang je van ons een email waarin je ook de link naar het afsluiten van de reis- en/of annuleringsverzekering vindt.  

Indien de reisverzekering elders wordt afgesloten dan willen we graag voor vertrek de volgende gegevens van je ontvangen: verzekeringsmaatschappij, polisnummer, alarmnummer. Mocht zich tijdens de reis een probleem voordoen dan kunnen de reisleiding en HT Wandelreizen snel handelen.

Heb je zelf een (doorlopende) reisverzekering afgesloten, kijk dan even goed na of en in hoeverre reddingskosten zijn meeverzekerd. Soms vallen reddingskosten (medisch noodzakelijk vervoer) onder de medische kosten. Voor het geval je de medische kosten laat dekken door je eigen ziektekostenverzekering, moet je nagaan of deze medische kosten werelddekkend zijn. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord