Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Oeganda | Rwenzori
Algemeen

Berggorillaís, reuzenlobeliaís, gletsjers en besneeuwde toppen. Het Rwenzori gebergte ligt in het westen van Oeganda met als top de 5109 meter hoge Margherita. In deze bergen maak je een prachtige 9-daagse trektocht waar je telkens weer wordt verrast door de fascinerende vegetatie in combinatie met de gletsjers op de bergtoppen. Op de hellingen van de Virunga vulkanen leven de laatste berggorillaís van de wereld, Oeganda is ůůk het land van de mensapen.

Vulkanen en berggorilla`s

Na aankomst in Entebbe rijden we na een overnachting door naar het op 1900 meter hoogte gelegen Kisoro, een kleine stad aan de voet van de Muhavura vulkaan. In Kisoro kun je eventueel een van de vulkaanbeklimmingsdagen gebruiken om (facultatief ) de berggorilla’s te bezoeken. Na de acclimatisatiebeklimmingen van de 4127 meter Muhavura en/of de 3689 meter hoge Sabinyo zijn we prima geacclimatiseerd en rijden we naar het Rwenzori gebergte.

Rwenzori

Al in de Romeinse tijd waren er verhalen over een mysterieus gebergte in het centrum van Afrika. In 1906 beklom de Italiaan Luigi da Savoia alle toppen waaronder de 5109 meter hoge Margharita die ook op ons programma staat.
De Kilembe Trail werd geopend in juni 2009 en is een van de mooist eroutes in Afrika. De gehele tocht is een uitdaging waar je als natuurliefhebber en bergbeklimmer geniet van de fantastische uitzichten, prachtige valleien en een grote verscheidenheid aan planten en bomen. In tegenstelling tot de Kilimanjaro en de Mount Kenya, wat alleenstaande vulkanen zijn, is de Rwenzori een bergketen, in feite de hoogste bergketen van Afrika. Zoals gebruikelijk maak je in de echte bergen veel ups en downs onderweg naar de toppen. Zelfs bij de afdaling naar Kyanyuki heb je nog heel wat hoogtemeters te overwinnen.
In de bergen overnacht je in basic berghutten. Over de Bamwanjara pas (4450 meter) loopt het pad langs rivieren en meren, door bossen van reuzenheide en lobelia’s naar de voet van de Mount Stanley. Negen dagen lang breng je door in deze bergen waarvan de schoonheid zich maar moeilijk in woorden laat vatten.

Klik hier voor het hoogteprofiel van deze reis.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord