Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Tanzania | MasaÔ, Mt. Meru en Kilimanjaro
Algemeen

De Kilimanjaro in Tanzania is de hoogste berg van Afrika. De 5895 meter hoge top is nog gedeeltelijk bedekt met gletsjers en eeuwige sneeuw. Deze reis is zo opgebouwd dat een gedegen acclimatisatie voor het bereiken van de top gecombineerd wordt met de indrukwekkende kennismaking met verschillende stammen ťn een bezoek aan drie wildparken.

Wildparken en Masai-trek

De Riftvallei, het lange breukvlak in Oost Afrika is het terrein van het grote wild en de Masai-stam. We bezoeken Tarangire Nationaal Park, Lake Manyara Nationaal Park en de Ngorongoro krater. De laatste “gamedrive” eindigt waar de mannen van de trotse Masai-stam met hun muilezels op ons staan te wachten voor de vierdaagse trek over de ‘Crater Highlands’.

Mt. Meru en Kilimanjaro

De trek naar de 4500 meter hoge top van Mt. Meru start in het grasland en loopt via weelderige bossen naar de scherpe kraterrand van deze oude vulkaan. De hier gemaakte ‘hoogtemeters’ helpen ons bij het beklimmen van de Kilimanjaro. HT Wandelreizen heeft gekozen voor een trek van zes dagen in plaats van de gebruikelijke vijf om nog beter aan de hoogte te kunnen wennen. We lopen omhoog via een prachtige, minder toeristische route en dalen we af via de Mweka-route aan de zuidoostkant. Vanuit het oerwoud loop je door open “moorland” met de reuzenheide. De kale en soms besneeuwde rand van de krater is door gletsjers omgeven. In twee dagen dalen we weer af naar warmere oorden.

Klik hier voor het hoogteprofiel van deze reis.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord