Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Bhutan

In de oostelijke Himalaya ligt het bijzondere bergstaatje Bhutan. Het is het enige Boeddhistische koninkrijk ter wereld en het is dun bevolkt. De noordgrens wordt gevormd door besneeuwde bergketens die tot 7500 meter hoog reiken, terwijl in het lage zuiden het oerwoud overheerst. Door de hoogte van de kosten van een verblijf in Bhutan worden de toeristenaantallen in de hand gehouden en beperkt tot ongeveer 5000 per jaar. De meeste daarvan bezoeken Paro en Thimpu, het hoofdstadje van Bhutan. Slechts een handjevol mensen gaat voor een wandelvakantie naar Bhutan.

HT heeft een aantal buitengewone wandelreizen Bhutan op het programma: één reis in combinatie met een tocht in Nepal. De route loopt door net opengesteld gebied. De andere tochten lopen vlak langs en door het hooggebergte in de noordelijke gebieden van Bhutan: de Chomolhari trek en de Snowman trek. We hebben de reizen zo gepland dat je onderweg meestal ook nog een paar dagen een kloosterfestival kunt meemaken.

Update augustus 2022:De tarieven in Bhutan zijn per direct voor de overheid verhoogd met 50%. Dat maakt een toch al niet goedkope bestemming nu verschrikkelijk duur. 

Onze wandelreizen Bhutan

sorteer op

Bhutan | Druk Path

Wandelreis Bhutan | Druk Path

Tussen Paro en Thimpu ligt een oud pad dat beide valleien met elkaar verbindt. Deze tocht leidt je in 5 dagen over een aantal bijna onbewoonde bergkammen van rond 4000 meter hoog. Bovenop heb je bij helder weer prachtige uitzichten op een groot deel van de Bhutanese Himalaya. Onder weg kampeer je op mooie vlakke bergweiden bij een klooster of bij meertjes. Op een hoog punt kun je naar een ďsky-burialĒ place, een plek waar de lichamen van overledenen aan de vogels gevoerd worden. Natuurlijk bezoeken we Paro en Thimpu ook en altijd staan er ťťn of meerdere festivals op het programma.
15-daagse reis 5 dagen lopen reissom vanaf € 4495 3 zwaarte 
Bhutan | Druk Path extensie bij Sikkim

Wandelreis Bhutan | Druk Path extensie bij Sikkim

Na de Sikkimreis reis je overland door het laagland met de thee plantages naar de grens met naar Bhutan. De volgende dag rijd je Bhutan binnen wat een oase van rust is na het tumult van India. We bezoeken zowel Paro als de hoofdstad Thimpu met de diverse prachtige bezienswaardigheden. De sfeer in dit land is toch wel heel erg anders en bijzonder om mee te maken.
10-daagse reis 6 dagen lopen reissom vanaf € 3195 3 zwaarte 
Bhutan | Lingshi-Laya

Wandelreis Bhutan | Lingshi-Laya

Deze reis is voor diegene die zoekt naar een complete Bhutan reis zonder direct aan de ultieme Snowmantrek te denken. Naast de 13-daagse trektocht langs de Bhutanese Himalayaketen kom je ook in aanraking met andere schitterende bezienswaardigheden.
23-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 6975 3 zwaarte 
Bhutan | Chomolhari

Wandelreis Bhutan | Chomolhari

Deze Bhutanreis bestaat uit verblijf in Paro en Thimpu en een 13-daagse spectaculaire trek langs de hoogste toppen van West Bhutan zoals Chomolhari en Jichu Drake. Na de spectaculaire vlucht naar Paro zie je meteen de eigen aard van Bhutan. Grote stevige huizen, mensen in klederdracht, schone rivieren, keurig gerangschikte landerijen.
23-daagse reis 13 dagen lopen reissom vanaf € 6595 3 zwaarte 
Bhutan | Snowman trek

Wandelreis Bhutan | Snowman trek

Dit is de ultieme trektocht in Bhutan en zeker ook ťťn van de mooiste van de wereld. 27 dagen lang is het soms afzien maar meestal genieten van de prachtige bergwereld, besneeuwde toppen en groene dalen, meren en gletsjers, afgelegen dorpjes met vriendelijke mensen, heldere rivieren en vochtige oerwouden.
36-daagse reis 27 dagen lopen reissom vanaf € 9750 4 zwaarte 
Bhutan | Snowman trek kort

Wandelreis Bhutan | Snowman trek kort

Het land van de vreedzame draak is ongeveer zo groot als Zwitserland en het ligt net als Nepal, ingeklemd tussen China en India. De grote Himalaya-keten met toppen van ruim 7000 m loopt er van west naar oost aan de noordgrens met Tibet. Er wonen ongeveer 600.000 mensen. Het is het enige boeddhistische koninkrijk ter wereld. Op deze trek combineren we in het najaar ťťn van de fantastische kloosterfestivals met ťťn van de meest uitdagende trektochten in de Himalaya.
33-daagse reis 23 dagen lopen reissom vanaf € 8975 5 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord