Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Bhutan | Snowman trek kort
Algemeen

Het land van de vreedzame draak is ongeveer zo groot als Zwitserland en het ligt net als Nepal, ingeklemd tussen China en India. De grote Himalaya-keten met toppen van ruim 7000 m loopt er van west naar oost aan de noordgrens met Tibet. Er wonen ongeveer 600.000 mensen. Het is het enige boeddhistische koninkrijk ter wereld. Op deze trek combineren we in het najaar ťťn van de fantastische kloosterfestivals met ťťn van de meest uitdagende trektochten in de Himalaya.

Tot op de dag van vandaag is het reizen naar Bhutan voorbehouden aan een select gezelschap reizigers. De laatste jaren bezoeken ongeveer 20.000 mensen dit boeddhistische land in de Himalaya. Slechts een klein deel daarvan gaat een trekking maken en ongeveer 100 mensen per jaar wagen zich aan een van de meest uitdagende en spectaculaire routes van de hele Himalaya, de SNOWMANTREK.

De variant, die wij hebben uitgezocht, begint bij de Dzong in Punakha. Na eerst Paro en Thimpu te hebben verkend, gebruiken we het eerste deel van de reis van de trek om te akklimatiseren, vooral wennen aan de hoogte. Daarvoor lopen we eerst omhoog naar het prachtige bergdorp Laya waar we een dag rustig de tijd nemen om er rond te kijken. Na deze periode zijn we voldoende aan de hoogte gewend om het grote avontuur aan te gaan. De volgende 7 dagen steken we passen over om naar de zelden bezochte valleien van het Lunanagebied te komen. Ook hier nemen we 5 dagen de tijd een tocht te maken naar het basis kamp van de hoogste berg van Bhutan (tegelijk de hoogste onbeklommen berg van de wereld), de Gangar Punsum (7550 meter). Voor de uitloop uit Lunana gebruiken we de hoge route naar het zuiden via een drietal passen van boven de 5000 meter om bij Nikka Chu uit te komen bij de weg. Tijdens de najaarsreis kunnen we aanwezig zijn bij de kloosterfestivals van Jambay Lakhang en Prakar Duchoed, beide in de Bumthang vallei. Om die redenen is de najaarsreis 1 dag langer en € 380,- duurder. De hogere prijs heeft ook te maken met het feit dat de voorjaarsreis gedurende 3 dagen plaatsvindt in het laagseizoen juni.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord