Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Bhutan | Chomolhari
Algemeen

Deze Bhutanreis bestaat uit verblijf in Paro en Thimpu en een 13-daagse spectaculaire trek langs de hoogste toppen van West Bhutan zoals Chomolhari en Jichu Drake. Na de spectaculaire vlucht naar Paro zie je meteen de eigen aard van Bhutan. Grote stevige huizen, mensen in klederdracht, schone rivieren, keurig gerangschikte landerijen.

Aan het begin van beide reizen lopen we in de buurt van Paro omhoog voor een bezoek aan het tegen de rotswand aangeplakte klooster Tiger’s Nest. Bij de reizen is er ruimte om één van de beroemde kloosterfestivals mee te maken: een feestelijk en kleurrijk geheel met veel zang en dans en vermaak. De Chamdansers met schitterende maskers en in prachtige kleren van zijde en brokaat verbeelden de strijd tussen goed en kwaad. Tijdens de voorjaarsreis bezoek je het kloosterfestival in Paro. In het najaar reis je voor een festival naar het midden van het land, naar de Bumthang-vallei. Deze reis duurt dan ook 2 dagen langer!
De trektocht zelf is één van de kortere en mooiere treks in Bhutan. De route voert je o.a. langs de voet van Mt. Chomolhari (7316 meter) en het fort (Dzong) van Lingshi. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op verscheidene Himalayapieken en omliggende bergen. Als we de kans krijgen kunnen we hier en daar een kijkje nemen in één van de boerenhuizen om zo een goede indruk te krijgen van het leven van alledag. Over een weinig belopen oude handelsroute via spectaculaire passen keren we weer terug naar de hoofdstad Thimpu.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord