Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
13 5 3
VERTREK TERUG REISSOM
06 oktober 18 oktober € 2475,- **
06 oktober 18 oktober € 2475,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Bhutan »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Bhutan | Druk Path
Van dag tot dag

Reisbeschrijving Bhutan: Druk Path van dag tot dag

Een opmerking vooraf 
Het gaat hier om een avontuurlijke reis. Er zijn diverse factoren die onderweg onze reisplannen kunnen beïnvloeden, hoe goed de reis ook is voorbereid. Onderstaande reisbeschrijving geeft de hoofdlijnen van de reis weer. De reisleiding kan echter besluiten om tijdens de reis verschuivingen in het geplande programma aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld als gevolg van slechte weers- of sneeuwomstandigheden maar ook om bijvoorbeeld bij een extra festival aanwezig te kunnen zijn, om de groep een dag extra rust te geven, omdat er onderweg sprake was van (auto)pech, verandering van vluchtschema’s of door landslides o.i.d.

Onderstaande is de beschrijving van de reis zoals die in 2015 uitgevoerd is. De preciese dag-tot-dag beschrijving voor 2018 volgt z.s.m.

Dag 1 Amsterdam – Delhi
’s Morgens vertrek vanaf Schiphol, aankomst in Delhi ’s avonds. In principe overnachten we in een hotel op Delhi Airport tenzij de overstaptijd voor de vlucht naar Paro zo kort is, dat het de moeite niet waard is. Wanneer je laat boekt kan het zijn dat dit hotel vol zit. In dat geval moet je het je gemakkelijk maken in een lounge of in een gemakkelijke stoel bij de gate.

Dag 2 Delhi - Paro - Thimpu

`s Ochtends checken we in voor de Druk Air vlucht naar Paro. Het laatste deel van de vlucht is bijzonder spectaculair. De hoge toppen van Oost Nepal glijden, als het tenminste niet teveel bewolkt is, links van je voorbij: Mt. Everest, Makalu en Kanchenjunga zijn bij helder weer goed te zien en schuin voor je uit zie je de Bhutanese toppen waaronder o.a. Chomolhari en Tserim Kang. Dan zwenkt het toestel al dalend een aantal keren naar links en naar rechts over bosrijke bergkammen tot in de vallei van Paro. Ineens zie je meer huizen en landerijen en voor je uit de grote Dzong en het Museum van Paro. 
De bus die ons opwacht bij het vliegveld brengt je meteen naar de hoofdstad Thimpu, dat ongeveer 1 uur rijden ligt van de luchthaven. De rest van de dag gebruiken we om wat rond te kijken in de meest autorustige hoofdstad van de wereld. 

Dag 3  Thimpu festival
In het najaar wordt het kloosterfestival in Thimpu gehouden. Deze dagen kun je genieten van voorstellingen van gemaskerd dansende monniken. Zij beelden de strijd uit tussen goed en kwaad met dieren, mensen en goden. In grote getale is de bevolking uitgelopen om dit geweldige schouwspel gade te slaan. Om de Dzong heen is er een soort kermis met marktkramen en goktenten. 

Dag 4 Thimpu naar Paro
In de loop van de ochtend rijden we in ongeveer 1,5 uur naar het hotel in Paro. Ook hier kunnen we een aantal bijzondere plaatsen bezoeken. De dzong van Paro is erg indrukwekkend met de grote binnenplaatsen en hoge muren. De vertrekken zijn gevuld met prachtige schilderingen, beelden en thanka’s. Wie zin heeft kan ook naar het kleine leuke museumpje gaan waar je een overzicht krijgt van de geschiedenis en belangrijkste culturele zaken van het land.

Dag 5 Paro: Tiger’s Nest
Vandaag gaan we voor ’t eerst lekker op stap. We rijden eerst weer terug naar Paro en een half uurtje verder stoppen we op de parkeerplaats net voor de klim naar Bhutan’s bekendste klooster. Dan lopen we over een breed pad gestaag omhoog door het bos. Af en toe passeren we een heiligdommetje en we zien op uitzichtpunten het Taktsang klooster al liggen. Het is aangeplakt tegen een steile rotswand zo’n 1000 meter boven de dalbodem. Vanaf de parkeerplaats voor de bus is het voor ons een klim van ongeveer 600 meter, heerlijk om even de benen los te schudden. Vlak voor je bij het klooster bent sta je op een punt waarbij je er bovenop kijkt. Om helemaal bij het klooster te komen moet je langs een steile trap afdalen tot voorbij een waterval en dan weer iets omhoog tot de poort van het gebouw. Naast een aantal mooie ruimtes met beelden, thanka’s andere relieken wordt je gewezen op de plaats waar de mythische tijger op de uitkijk lag terwijl Guru Rinpoche in de grot aan het mediteren was. Afhankelijk van de tijd die we besteden in Tigers Nest zullen we halverwege de afdaling in het restaurantje lunchen of bij terugkomst in Paro. De rest van de dag is vrij te besteden. 

Dag 6 Paro start trek naar Jele Dzong
De trektocht die we in Bhutan maken is een klassieke: we lopen over eeuwenoude paden die het stadje Paro met de hoofdstad Thimpu verbinden. Het is een afwisselende tocht door een schitterend landschap met zicht op besneeuwde Himalaya toppen en langs een dzong en een klooster. Omdat we door de eerste trek van de reis al goed aan de hoogte gewend zijn en het aantal wandeluren niet zo hoog is, hoeven we geen rust-of akklimatisatiedag in te lassen. 
We beginnen onze vijfdaagse trek bij de Ta Dzong waar we gisteren het museum bezochten. De eerste keer dat alles moet worden opgeladen kost het even tijd om dat goed te organiseren. Het is beter als we geen haast hebben. 
We klimmen vandaag vrijwel constant en stijgen zo’n 1050 meter. De route begint in bewoond gebied langs boerderijen met fruitboomgaarden. De mensen zijn buiten bezig met hun dagelijkse beslommeringen van werken op het land of de verzorging van de beesten. Hogerop lopen we afwisselend door gemengde bossen en naaldwouden tot bovenop een pas. Links omhoog zie je de imposante maar van binnen sfeervolle dzong. Afhankelijk van het tijdstip van de dag bezoeken we dit klooster meteen vandaag of morgenvroeg. De kampeerplaats is vanaf de pas een paar minuten naar beneden op een mooie vlakke plaats tussen de bomen. Het kan hier soms flink waaien en fris zijn. Soms kan je ’s avonds in je tent de muziekinstrumenten horen waarop de monniken in de dzong spelen. Er is hier overigens te weinig water om je te wassen.

Dag 7 Jele Dzong naar Tsokham
Vandaag lopen we zo’n drie uur en we klimmen met ups en downs zo’n 500 meter. Meestal voert het pad langs de bergflanken, soms over de kam waarbij je dan steeds zicht hebt op de Chomolhari en de vallei van Paro in het westen en de vallei van Gida en de bergkam vóór Thimpu in het oosten. Je loopt soms door bos, dan weer over open stukken. Tshokam is een grote yakweide waar in het seizoen een familie bivakkeert die er yakboter en yakkaas maakt.

Dag 8 Tsokham naar Jimilang Tsho
We klimmen vandaag verder omhoog en volgen deels de kam naar het noorden. Soms zijn de rododendrons wat groter dan weer is het struikgewas. Over kleine pasjes bereiken we het hoogste punt op ongeveer 4185 meter. Vlakbij gebruiken we de lunch met een prachtig zicht op de 7200 meter hoge Chomolhari en het Jimilang Tsho, een bergmeer waar we zullen kamperen. Ook hier houdt een familie zich bezig met het hoeden van de yaks.

Dag 9 Jimilang Tsho naar Labanna
Een mooie dag met nogal wat ups en downs. Na het verlaten van de kampplaats bij het meer klimmen we vrij snel langs behoorlijk steile paden omhoog. De lager gelegen bossen gaan over in graslanden met hier en daar laag struikgewas. De diverse pasjes liggen rond de 4200 meter hoogte en veelal vinden we tussen de passen in een groter of kleiner meertje We kamperen op een plek die Labanna heet. Als je een klein stukje omhoog loopt dan he je een fenomenaal uitzicht op het hele oostelijke deel van de Bhutanese Himalaya, van Masagang tot voor bij de Gangkar Punsum met bijvoorbeeld ook de bergen van Lunana, van de snowmantrek.

Dag 10 Simkotra Tsho naar Thimpu
s Ochtends lopen we net als gisteren op en neer over een aantal kleine pasjes boven de 4000 meter. Steeds weer dat prachtige uitzicht. Vlak voor de laatste pas kun je 100 meter hoger klimmen naar uitkijkpunt waar een aantal gebedsvlaggen zijn opgesteld. Dit is een “luchtbegraafplaats” waar mensen met name overleden kinderen aan de gieren laten. Hier en daar zie je een stukje beddengoed of een stuk van de kleren van de kinderen, wat deze tocht gevoelsmatig beladen maakt. Het is voor de Bhutanezen een bijzonder heilige plek en we verwachten van de deelnemers dat ze hier met respekt zich gedragen, (bijvoorbeeld door stil te zijn of in ieder geval niet luidruchtig). Na deze bijzondere ervaring dalen we steil, al klimmend en elkaar helpend af naar het hoofdpad. Op de laatste pas kijken we over de kam heen in het dal van Thimpu. Je kunt de stad bijna 2000 meter lager zien liggen. Wie zin heeft kan het Phajodingklooster, dat halverwege de afdaling ligt, bezoeken. Bij de weg aangekomen op ongeveer 2800 meter staat vervoer klaar om je naar het hotel in Thimpu te brengen. De rest van de dag is vrij te besteden en je zou bijvoorbeeld wat kunnen gaan souvenirswinkels kunnen bezoeken.

Dag 11 Thimpu – Punakha
Bezoek aan de Dzong van Punakha. Deze ligt op een schiereiland waar de 2 grote rivieren (Mo Chu en Po Chu, moeder – en vaderrivier) uit de bergen in de omgeving van de snowmantrek (Lunana) samenstromen. 
De Dzong van Punakha is 1 van de 3 mooiste van Bhutan. Het is de winterresidentie van de regering. Over en brede overkapte brug kom je op het voorterrein. Daarna leidt een steile trap je naar de eerste binnentuin. Overal wandschilderingen en hoge muren van tempels en regeringsgebouwen. Door gangen, over trappen en door tuinen ga je steeds verder het gebouw binnen. Aan het eind is er een grote tempel met metershoge afbeeldingen die het leven van Boeddha voorstellen. We overnachten in het ietsje vergane glorie Zangdopelri Hotel.

Dag 12 Punakha via Wangdi naar Thimpu
Vandaag rijden we terug naar Thimpu. Vlakbij Punakha ligt het stadje Wangdi Phodrang. Ook hier staat een oud en bijzonder Dzong dat een bezoek ook zeker de moeite waard is. Daarna gaat het weer omhoog naar de pas die toegang geeft tot de vallei van Thimpu. Daar kun je ’s middags nog even rondstruinen en eventueel nog wat inkopen doen voor thuis.

Dag 13 Thimpu naar Delhi
’s Morgens bij tijds op. De bus staat klaar om je in ongeveer 1 uur naar het vliegveld in Paro te rijden. Na het opstijgen glijden de Himalayareuzen van Bhutan en Oost Nepal weer aan je voorbij en na een eventuele tussenlanding met een oponthoud van ongeveer 1 uur in Kathmandu vlieg je verder naar Delhi. Je laat nu de Himalaya achter je en de trektocht in Bhutan wordt weer een droom waar je nog vaak aan zal terugdenken. In Delhi is het dan nog lang wachten voordat je kunt instappen op je vlucht naar Amsterdam.

Dag 14 Delhi naar Amsterdam
Net na middernacht stijg je op en 7-8 uur later land je op Schiphol, waar het dan net dag begint te worden.  


Reis 17 oktober t/m 2 november 2015


Dag 1 Amsterdam – Delhi

’s Morgens vertrek vanaf Schiphol, aankomst in Delhi ’s avonds. In principe overnachten we in een hotel op Delhi Airport tenzij de overstaptijd voor de vlucht naar Paro zo kort is, dat het de moeite niet waard is. Wanneer je laat boekt kan het zijn dat dit hotel vol zit. In dat geval moet je het je gemakkelijk maken in een lounge of in een gemakkelijke stoel bij de gate.

Dag 2 Delhi – Paro
`s Ochtends checken we in voor de Druk Air vlucht naar Paro. Het laatste deel van de vlucht is bijzonder spectaculair. De hoge toppen van Oost Nepal glijden, als het tenminste niet teveel bewolkt is, links van je voorbij: Mt. Everest, Makalu en Kanchenjunga zijn bij helder weer goed te zien en schuin voor je uit zie je de Bhutanese toppen waaronder o.a. Chomolhari en Tserim Kang. Dan zwenkt het toestel al dalend een aantal keren naar links en naar rechts over bosrijke bergkammen tot in de vallei van Paro. Ineens zie je meer huizen en landerijen en voor je uit de grote Dzong en het Museum van Paro. 
We hebben even tijd nodig om echt te landen en te beseffen waar we zijn. Het valt je meteen op dat de huizen groot zijn en goed gebouwd en de meeste zijn mooi versierd met schilderingen, een beetje zoals in Oostenrijk en Zwitserland. 
In welk hotel we worden ondergebracht hangt een beetje af van de beschikbaarheid van kamers maar in wezen bestaat zoiets als een slecht hotel niet in Bhutan. Het een is wat eenvoudiger maar ligt in het centrum terwijl het andere misschien wat luxer is maar wat verder buiten het stadje. ’s Middags maken we kennis met wat cultuur: we bezoeken het nationale museum dat is gevestigd in het de oude wachttoren boven de Dzong. De Dzong bekijken we daarna. Het is een overheidsgebouw dat staat in alle districten van Bhutan. Een belangrijk deel ervan is het religieuze centrum met monniken en gebedsruimtes. Andere delen huisvesten de ruimtes voor de meer wereldlijk georiënteerde bestuurders. Paro ligt op 2350 meter waardoor het wennen aan de hoogte ook meteen kan beginnen.

Dag 3 Paro Tiger’s Nest
In alle vroegte staan we op en maken de mooie wandeling naar het ongeveer 500 meter hoger gelegen Taktsang klooster. Dit hoog tegen de steile rotsen aangeplakte klooster staat beter bekend als het “Tigers Nest”. Het is ongeveer 4½ uur heen en weer. Er zijn verschillende tempels. Een monnik wijst je de plaats waar de mytische tijger lag uit te kijken over de vallei. Op de rug van deze tijger zou Shabdrung, die Bhutan verenigde, hier naar toe gevlogen zijn. 
Na de lunch brengen we een bezoek aan het interessante museum dat is gehuisvest in de voormalige ronde verdedigingstoren boven de Dzong van Paro. Als er tijd over is nemen we ook een kijkje in de machtige Dzong (kloosterfort).

Dag 4 Paro start trek naar Jele Dzong
De trektocht die we in Bhutan maken is een klassieke: we lopen over eeuwenoude paden die het stadje Paro met de hoofdstad Thimpu verbinden. Het is een afwisselende tocht door een schitterend landschap met zicht op besneeuwde Himalaya toppen en langs een dzong en een klooster. Omdat we door de eerste trek van de reis al goed aan de hoogte gewend zijn en het aantal wandeluren niet zo hoog is, hoeven we geen rust-of akklimatisatiedag in te lassen. 
We beginnen onze vijfdaagse trek bij de Ta Dzong waar we gisteren het museum bezochten. De eerste keer dat alles moet worden opgeladen kost het even tijd om dat goed te organiseren. Het is beter als we geen haast hebben. 
We klimmen vandaag vrijwel constant en stijgen zo’n 1050 meter. De route begint in bewoond gebied langs boerderijen met fruitboomgaarden. De mensen zijn buiten bezig met hun dagelijkse beslommeringen van werken op het land of de verzorging van de beesten. Hogerop lopen we afwisselend door gemengde bossen en naaldwouden tot bovenop een pas. Links omhoog zie je de imposante maar van binnen sfeervolle dzong. Afhankelijk van het tijdstip van de dag bezoeken we dit klooster meteen vandaag of morgenvroeg. De kampeerplaats is vanaf de pas een paar minuten naar beneden op een mooie vlakke plaats tussen de bomen. Het kan hier soms flink waaien en fris zijn. Soms kan je ’s avonds in je tent de muziekinstrumenten horen waarop de monniken in de dzong spelen. Er is hier overigens te weinig water om je te wassen.

Dag 5 Jele Dzong naar Tsokham
Vandaag lopen we zo’n drie uur en we klimmen met ups en downs zo’n 500 meter. Meestal voert het pad langs de bergflanken, soms over de kam waarbij je dan steeds zicht hebt op de Chomolhari en de vallei van Paro in het westen en de vallei van Gida en de bergkam vóór Thimpu in het oosten. Je loopt soms door bos, dan weer over open stukken. Tshokam is een grote yakweide waar in het seizoen een familie bivakkeert die er yakboter en yakkaas maakt.

Dag 6 Tsokham naar Jimilang Tsho
We klimmen vandaag verder omhoog en volgen deels de kam naar het noorden. Soms zijn de rododendrons wat groter dan weer is het struikgewas. Over kleine pasjes bereiken we het hoogste punt op ongeveer 4185 meter. Vlakbij gebruiken we de lunch met een prachtig zicht op de 7200 meter hoge Chomolhari en het Jimilang Tsho, een bergmeer waar we zullen kamperen. Ook hier houdt een familie zich bezig met het hoeden van de yaks.

Dag 7 Jimilang Tsho naar Labanna
Een mooie dag met nogal wat ups en downs. Na het verlaten van de kampplaats bij het meer klimmen we vrij snel langs behoorlijk steile paden omhoog. De lager gelegen bossen gaan over in graslanden met hier en daar laag struikgewas. De diverse pasjes liggen rond de 4200 meter hoogte en veelal vinden we tussen de passen in een groter of kleiner meertje We kamperen op een plek die Labanna heet. Als je een klein stukje omhoog loopt dan he je een fenomenaal uitzicht op het hele oostelijke deel van de Bhutanese Himalaya, van Masagang tot voor bij de Gangkar Punsum met bijvoorbeeld ook de bergen van Lunana, van de snowmantrek.

Dag 8 Simkotra Tsho naar Thimpu
`s Ochtends lopen we net als gisteren op en neer over een aantal kleine pasjes boven de 4000 meter. Steeds weer dat prachtige uitzicht. Vlak voor de laatste pas kun je 100 meter hoger klimmen naar uitkijkpunt waar een aantal gebedsvlaggen zijn opgesteld. Dit is een “luchtbegraafplaats” waar mensen met name overleden kinderen aan de gieren laten. Hier en daar zie je een stukje beddengoed of een stuk van de kleren van de kinderen, wat deze tocht gevoelsmatig beladen maakt. Het is voor de Bhutanezen een bijzonder heilige plek en we verwachten van de deelnemers dat ze hier met respekt zich gedragen, (bijvoorbeeld door stil te zijn of in ieder geval niet luidruchtig). Na deze bijzondere ervaring dalen we steil, al klimmend en elkaar helpend af naar het hoofdpad. Op de laatste pas kijken we over de kam heen in het dal van Thimpu. Je kunt de stad bijna 2000 meter lager zien liggen. Wie zin heeft kan het Phajodingklooster, dat halverwege de afdaling ligt, bezoeken. Bij de weg aangekomen op ongeveer 2800 meter staat vervoer klaar om je naar het hotel in Thimpu te brengen. De rest van de dag is vrij te besteden en je zou bijvoorbeeld wat kunnen gaan souvenirswinkels kunnen bezoeken.

Dag 9 Thimpu verblijf
Thimpu is de hoofdstad van Bhutan. Het is een mooi en overzichtelijk stadje met ongeveer 40.000 inwoners. Wie zin heeft kan mee om verschillende interessante locaties in de stad te bezoeken met een gids die uitleg kan geven over geschiedenis en cultuur. Wie er lekker op zich zelf op uit wil (winkelen, op souvenirjacht of langs de markt) kan dat natuurlijk ook doen. Het is een mooie dag om te relaxen en je voor te bereiden op de terugreis.

Dag 10 Thimpu naar Trongsa, 7-8 uur rijden
Het is ongeveer 2½ uur rijden van Thimpu over de Dochu La naar Wangdi Phodrang. Op de pas stappen we even uit. Er is een heiligdommetje en er staan 108 stupa’s terwijl het uitzicht op de Gangkar Punsum geweldig is. De afdaling naar Wangdi is lang en kronkelig. Wangdi is op ongeveer 1300 meter het laagste punt in deze weg en dus beginnen we daarna weer aan een lange stijging naar de volgende pas: de Pele La. Hier en daar passeren we een klein dorp waar de mensen soms enorme phallussen naast de deuren hebben geschilderd. Dit heeft geen sexuele maar een religieuze betekenis. Na de Pele La rijden we een ander soort landschap binnen. We dalen niet zover meer af en het klimaat is hier kouder; dat kun je zien aan de vegetatie die meer aan Noord Europa doet denken, dit zijn de Black Mountains. We passeren Nikka Chu, waar de Snowmantrek eindigt en we stoppen voor de lunch in Chendebji waar een grote Nepalese Stupa staat met een prachtige Manimuur erbij. Dan is het nog ongeveer 2 uur voordat we in Trongsa zijn, net op tijd om de machtige dzong hier te bekijken. Vanuit dit machtscentrum is Bhutan in de 17e eeuw verenigd. Tot op de dag van vandaag wordt een toekomstig koning eerst goeverneur van Trongsa om te leren hoe je de verschillende bevolkinggroepen kunt laten samenwerken. In vroeger tijden leidde de enige weg van Oost naar West in Bhutan dwars door deze dzong. Men moest tol betalen om erdoor te mogen. Het is een enorm kloosterfort met diverse binnenplaatsen, tempels en regeringsgebouwen. We overnachten in een eenvoudig hotel, zo mogelijk in het kleine dorp.

Dag 11 Trongsa naar Bumthang
Van Trongsa naar Jakar is niet zo ver meer rijden. In ruim 3 uur steken we nog 2 pasjes over door bossen en, meer in de valleien, boerenland. In de middag kunnen we relaxt het kleine stadje rondstruinen dat er toch weer heel anders uitziet dan we gewend waren. De huizen zijn kleiner en lager en bestaan voor het grootste deel uit houten.
In het najaar wordt er in het Jambay Lakhang een festival gehouden. Vanavond is de openingsceremonie met een rituele vuurreiniging, waar je ook aan kunt meedoen! Het is een wilde bedoening. Eerst is er op het tempelplein een mooi ritueel. Wanneer dat is afgelopen drommen horden mensen naar een dichtbij gelegen veld. Iedereen moet door een smalle poort en het is duwen en trekken om er doorheen te komen. Op het open veld is er een grote boog gemaakt van dennentakken opgericht en die wordt in de brand gestoken. Om je te reinigen moet je nu door het vuur en onder de poort door lopen. Dat is best spannend, want er kunnen brandende takken op je vallen, dus het is in hoofdzaak iets voor de jongere waaghalzen. Dag 12 en 13 Bumthang festival
We zijn nu 2 dagen in het stadje Jakar. We zullen zeker een aantal dagdelen bij het festival aanwezig zijn maar we hebben ook de mogelijkheid op andere plaatsen in de vallei mooie dingen te bekijken. Er zijn vele grotere en kleinere kloosters en tempels die een bezoek waard zijn. In overleg ter plaatse kunnen we het beste een programma maken zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de deelnemers. Zo aan het einde van de reis zijn dit heerlijk dagen om op een rustig tempo allerlei cultuur in je op te nemen. In een nabijgelegen dorp, Prakar, is er een ander en kleiner festival gaande en ook daar kunnen we een kijkje nemen.

Dag 14 Bumthang naar Punakha
Een lange dag terug rijden brengen je langs Trongsa en Chendebji naar Punakha waar we overnachten in een wat vergane glorie paleishotel.

Dag 15 Punakha naar Thimpu
Punakha is de winterhoofdstad van Bhutan. Het ligt ruim 1000 meter lager dan Thimpu en de wintermaanden zijn hier veel aangenamer om te verblijven. De regering zetelt dan in een van de mooiste Dzongs van Bhutan. Op een schiereiland tussen de Mo Chu en de Po Chu (2 rivieren) staat dat massieve witte gebouw. Je loopt er over een mooie houten brug naar toe, beklimt de steile trappen naar het eerste voorportaal waar de reusachtige wachters van de 4 windstreken je verwelkomen. Daarna treed je de Dzong binnen. Grote gebouwen en binnenpleinen met overal mooie muurschilderingen en houtsnijwerk zullen best grote indruk op je maken. We nemen de hele voormiddag om dit goed in ons op te nemen. Daarna rijden we in de middag terug naar de hoofdstad Thimpu. Intrek in een comfortabel hotel.

Dag 16 Thimpu naar Delhi
’s Morgens bij tijds op. De bus staat klaar om je in ongeveer 1 uur naar het vliegveld in Paro te rijden. Na het opstijgen glijden de Himalayareuzen van Bhutan en Oost Nepal weer aan je voorbij en na een eventuele tussenlanding met een oponthoud van ongeveer 1 uur in Kathmandu vlieg je verder naar Delhi. Je laat nu de Himalaya achter je en de trektocht in Bhutan wordt weer een droom waar je nog vaak aan zal terugdenken. In Delhi is het dan nog lang wachten voordat je kunt instappen op je vlucht naar Amsterdam.

Dag 17 Delhi naar Amsterdam
Net na middernacht stijg je op en 7-8 uur later land je op Schiphol, waar het dan net dag begint te worden.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord