Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Bhutan | Lingshi-Laya
Zwaarte en risico's

Categorie 4

Hoewel deze reis vrij kort is binnen het HT programma en het aantal wandeldagen beperkt (14), mag je deze in conditioneel opzicht niet onderschatten. In vrij korte tijd stijg je naar hoogtes van rond en boven de 4000 meter en er zijn 3 pasovergangen van tussen de 4000 en 5000 meter hoog. Verder is het reizen op zich tamelijk intensief met 2 vluchten met tamelijk lange wachttijd en je krijgt ontzettend veel indrukken te verwerken.

Zekerheden in Bhutan

Hoewel door de hoge dagprijs de verwachtingen hoog zijn gespannen en wellicht de suggestie wordt gewekt dat er niets fout kan gaan in Bhutan, willen wij  toch ook hetvolgende onder jullie aandacht brengen, om de realiteit niet uit het oog te verliezen. Natuurlijk zijn de hotels, de aandacht en verzorging fantastisch en bovengemiddeld naar Himalaya maatstaven maar er zijn ook een aantal aandachtspunten, aangezien je toch in een ontwikkelingsland bent ergens midden in de Himalaya. 

1) de kloosterfestivals: Dromche’s en Tsechu’s.Ongeveer 1 jaar van te voren wordt er door de ABTO (Association of Bhutanese Tour Operators) een lijst opgesteld van data van kloosterfestivals. Deze data worden gegarandeerd voorzover het festivals betreft die door de overheid worden georganiseerd. Voorbeelden daarvan zijn de festivals in Paro en Thimpu. Festivals in verder afgelegen plaatsen worden georganiseerd oor lokale authoriteiten. De data van deze festivals zijn nog wel eens onderhevig aan veranderingen zodat je in een enkel geval voor de onaangename verrassing komt te staan dat een festival ineens niet plaatsvindt. In dat geval zal de lokale touroperator de tourist compenseren door het aanbieden van een dans- en muziekvoorstelling die speciaal voor die groep wordt georganiseerd. 

2) DRUK AIR, de Bhutanese luchtvaartmaatschappij, die de vluchten verzorgd naar en van Paro, Bhutan, heeft soms door slechte weersomstandigheden en de moeilijke aanvliegroute nog wel eens vertraging. Mocht een deelnemer daardoor een dag in Bhutan missen, dan wordt deze dag door de Bhutanese authoriteiten terugbetaald. Wij, als HT houden in de programma’s ook rekening met mogelijke vertragingen, zodat in ieder geval de trekking niet in gevaar hoeft te komen. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord