Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis Bhutan | Snowman trek
Algemeen

Dit is de ultieme trektocht in Bhutan en zeker ook ťťn van de mooiste van de wereld. 27 dagen lang is het soms afzien maar meestal genieten van de prachtige bergwereld, besneeuwde toppen en groene dalen, meren en gletsjers, afgelegen dorpjes met vriendelijke mensen, heldere rivieren en vochtige oerwouden.

De tocht begint in Paro waar je aankomt met het vliegtuig uit Delhi. Om goed te kunnen acclimatiseren doen we het de eerste dagen rustig aan. Tijdens de voorjaarsreis kun je in Paro nog even deelnemen aan het kloosterfestival. Dat rustig aan doen is trouwens voor de hele tocht wel een goed idee. Je bent zo lang op grote hoogte dat je je krachten goed moet verdelen. Op 20 dagen ben je boven de 4000 meter, je steekt 12 passen over, de meeste hoger dan de Mt. Blanc. Het eerste stuk wordt door wel meer mensen gedaan en ook onze tocht Chomolhari en Lingshi Laya volgen dezelfde route. Hier maak je al kennis met de grootsheid van de Himalaya afgewisseld met kleine dorpjes waar mensen leven met de natuur zoals men dat altijd al heeft gedaan. Dan volgt de doorsteek naar de afgelegen valleien van Lunana het centrale deel van deze trek. De Karakachu La is de “bottleneck”. Het zal altijd spannend zijn of deze pas begaanbaar is voor de paarden die onze lasten vervoeren. Op sommige plaatsen is het pad smal en de afgronden steil. Dat is ook de reden waarom de tocht alleen ondernomen kan worden in de randen van de moesson wanneer er vrij grote zekerheid is dat er weinig tot geen sneeuw ligt. Het spel van blauwe luchten, witte wolken en soms regen maken de tocht des te mooier en soms zelfs mysterieus. Even verder kijk je op 2 groenblauwe gletsjermeertjes die omgeven worden door de ijswanden van de 7000 meter hoge Tsenda Kang. Na 18 dagen lopen kom je in Thanza, een verzameling van kleine dorpjes. Op het laatste deel van de tocht zijn de paden voor de paarden wat moeilijker begaanbaar en in moeilijker omstandigheden moeten we ze inwisselen voor yaks. De hoogste kampeerplaats (5535 meter) heet Tsorim en je zet je tent op aan een gletsjermeer dat soms gedeeltelijk bevroren is. Er achter uit de diepte oprijzende witte kammen. We maken ook nog een uitstapje naar een mooi uitzichtspunt dicht bij de hoogste berg van Bhutan de Gangkar Punsum. Dan dalen we langzaam maar zeker weer af naar groene en bosrijke streken om uit te komen in de grote open valleien van Bumthang. Hier maken we tijdens de najaarstocht nog een kloosterfestival mee. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord