Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
36 27 4
VERTREK TERUG REISSOM
01 oktober 05 november € 6325,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Bhutan »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis Bhutan | Snowman trek
Zwaarte en risico's

Bhutan | Snowman trek: Zwaarte categorie 5

Deze reis schalen we in bij categorie 5. Gedurende deze 26 dagen trek kom je 20 dagen lang niet of nauwelijks onder de 4000 meter. Je steekt 11 passen over waarbij de hoogste op 5350 meter ligt. De paden zijn niet altijd even gemakkelijk en qua klimaat kun je er vanuit gaan dat het soms slecht weer zal zijn; dat is nu eenmaal inherent aan dit deel van de Himalaya. Neem je alle ongemakken voor lief dan is dit de meest spectaculaire reis in Bhutan.

Onzekerheden in Bhutan

Hoewel door de hoge dagprijs de verwachtingen hoog zijn gespannen en wellicht de suggestie wordt gewekt dat er niets fout kan gaan in Bhutan, willen wij toch ook het volgende onder jullie aandacht brengen, om de realiteit niet uit het oog te verliezen. Natuurlijk zijn de hotels, de aandacht en verzorging fantastisch en bovengemiddeld naar Himalaya maatstaven maar er zijn ook een aantal aandachtspunten, aangezien je toch ook in een ontwikkelingsland bent ergens midden in de Himalaya. 

1) DRUK AIR, de Bhutanese luchtvaartmaatschappij, die de vluchten verzorgd naar en van Paro, Bhutan, heeft soms door slechte weersomstandigheden en de moeilijke aanvliegroute soms vertraging. Mocht een deelnemer daardoor een dag in Bhutan missen, dan wordt deze dag door de Bhutanese authoriteiten terugbetaald. Wij, als HT houden in de programma’s ook rekening met mogelijke vertragingen, zodat in ieder geval de trekking niet in gevaar hoeft te komen. 

2) paarden, yaks 
In Bhutan wordt de bagage steeds gedragen door paarden of yaks. Op de Snowman trek kan het nodig zijn dat er wordt gewisseld van lastdieren. Dat komt door terrein omstandigheden maar ook doordat in sommige valleien door de lokale bewoners moeilijk wordt gedaan als paarden- of yakdrijvers uit andere valleien door hun gebied willen trekken. In een enkel geval kan dat aanleiding geven tot enige vertraging en/of het volgen van een andere route dan van te voren aangegeven. HT, de lokale touroperator en de lokale horse/yakcontractor zullen er alles aan doen om de reis zo veel mogelijk volgens planning te laten verlopen en als dat niet kan om een zo goed mogelijk alternatief aan te bieden. Andere redenen waardoor een trek soms anders verloopt dan verwacht zijn weersomstandigheden, sneeuwomstandigheden, aardverschuivingen en het al dan niet weggeslagen zijn van een brug op het moment dat wij daar aankomen. 

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord