Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Centraal-AziŽ

Centraal Azië is het immens grote gebied ten zuiden van Siberië en ten westen van China. In het westen loopt het gebied door tot aan de Oeral, de Kaspische en Zwarte Zee en tot aan de Bosporus bij Istanboel. Er lopen diverse bergketens door het gebied zoals het Sayanisch gebergte in Zuid Siberië of de Khangai Nuruu in Mongolië of de Altai op de grens met Rusland, China en Mongolië. De hoogtes variëren tussen de 3000 meter tot boven de 7000 meter.

Tussen de bergketens liggen uitgestrekte heuvelige graslanden, steppen en woestijnen waar het nomaden bestaan nog de normaalste zaak van de wereld is. Ook in deze gebieden hebben we schitterende tochten uitgezet. Onder eindeloos blauwe luchten gaan we op stap met paarden- of kamelenmannen, terwijl we hier en daar een berg beklimmen, vulkanen bewonderen of rendiermensen ontmoeten.

Onze wandelreizen Centraal-AziŽ

sorteer op

Wandelreis

GeorgiŽ heeft prachtig bergland tegen de zuidelijke flanken van de Kaukasus en is voor wandelaars een nog onbekende parel. Tijdens de 17-daagse reis door de oude en afgelegen provincie Svaneti trekken we door lege dalen met piepkleine dorpjes en over bergpassen vanwaar we mooie uitzichten hebben op de ongenaakbare dubbelpiek Ushba. Het gebied kent een geschiedenis van plunderende legers. Dit leidde in de Middeleeuwen tot de bouw van verdedigingstorens en gefortificeerde huizen. Veelvuldig zullen we deze bijzondere gebouwen hier tegenkomen. De nog traditioneel levende bevolking is hier nu heel gastvrij en we kunnen in elk dorp rekenen op een warm onthaal. Tijdens de Georgische maaltijden wordt er veelvuldig getoast!
17-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 1885 3 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord