Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Wandelvakantie Centraal-AziŽ

Centraal Azië is het immens grote gebied ten zuiden van Siberië en ten westen van China. In het westen loopt het gebied door tot aan de Oeral, de Kaspische en Zwarte Zee en tot aan de Bosporus bij Istanboel. Er lopen diverse bergketens door het gebied zoals het Sayanisch gebergte in Zuid Siberië of de Khangai Nuruu in Mongolië of de Altai op de grens met Rusland, China en Mongolië. De hoogtes variëren tussen de 3000 meter tot boven de 7000 meter.

Tussen de bergketens liggen uitgestrekte heuvelige graslanden, steppen en woestijnen waar het nomaden bestaan nog de normaalste zaak van de wereld is. Ook in deze gebieden hebben we schitterende tochten uitgezet. Onder eindeloos blauwe luchten gaan we op stap met paarden- of kamelenmannen, terwijl we hier en daar een berg beklimmen, vulkanen bewonderen of rendiermensen ontmoeten.

Onze wandelreizen Centraal-AziŽ

sorteer op

Wandelreis

Weinig landen in de wereld hebben een geschiedenis en cultuur, die zo oud en complex is als ArmeniŽ. De hoofdstad Jerevan vierde in 2018 zijn 2800-jarige jubileum en is daarmee ouder dan Rome. In het jaar 301 na Chr. nam het toenmalige koninkrijk als eerste ter wereld het Christendom aan als staatsreligie. De vele middeleeuwse kloosters, forten, grotwoningen en dorpjes liggen verspreid over het land en vaak op Ďdramatischí mooie plekken. Landschappelijke hoogtepunten zijn verder kliffen met prachtig gepolijste basaltkolommen, oeroude rotstekeningen op de flanken van twee bergen, de beklimming van een subtop van Mount Aragats, de hoogste berg van ArmeniŽ, enz. Heel karakteristiek ook zijn de chatsjkars: rijk gedecoreerde staande gedenkstenen met een kruisafbeelding die we op veel plekken tegenkomen.
11-daagse reis 8 dagen lopen reissom vanaf € 1150 2 zwaarte 
Elbroes | 5642 meter

Expeditie Elbroes | 5642 meter

Op expeditie naar de hoogste berg van het Europese continent! Dat is niet de Mont Blanc (4810 m), zoals velen denken, maar de Elbroes in het Kaukasusgebergte in het uiterste zuiden van Rusland. Het hoogste punt van de karakteristieke dubbeltop van deze oude vulkaan ligt op 5642 m, dus ruim 800 m hoger dan de hoogste berg van de Alpen. Toch is het technisch gezien geen moeilijke berg om te beklimmen. De klassieke route naar de top loopt over een lange, glooiende ijskap, die nergens steiler is dan 35 graden. Wel is het essentieel om voorafgaand aan de klim goed te acclimatiseren aan de hoogte. Dat doen we in de vorm van een enerverende rugzaktrekking rond de vulkaan, die 15 km ten noorden van de eigenlijke Kaukasusketen ligt. Reisschema en wandelprogramma
15-daagse reis 11 dagen lopen reissom vanaf € 2575 4 zwaarte 

Wandelreis

GeorgiŽ heeft prachtig bergland tegen de zuidelijke flanken van de Kaukasus en is voor wandelaars een nog onbekende parel. Tijdens de 17-daagse reis door de oude en afgelegen provincie Svaneti trekken we door lege dalen met piepkleine dorpjes en over bergpassen vanwaar we mooie uitzichten hebben op de ongenaakbare dubbelpiek Ushba. Het gebied kent een geschiedenis van plunderende legers. Dit leidde in de Middeleeuwen tot de bouw van verdedigingstorens en gefortificeerde huizen. Veelvuldig zullen we deze bijzondere gebouwen hier tegenkomen. De nog traditioneel levende bevolking is hier nu heel gastvrij en we kunnen in elk dorp rekenen op een warm onthaal. Tijdens de Georgische maaltijden wordt er veelvuldig getoast!
17-daagse reis 9 dagen lopen reissom vanaf € 1695 3 zwaarte 
Turkmenistan | het hart van de Zijde Route

Wandelreis Turkmenistan | het hart van de Zijde Route

In maart 2018 hebben we een oriŽntatie bezoek gebracht aan Turkmenistan. Het was een bijzondere en in verschillende opzichten ongelooflijke kennismaking met dit vrij onbekende en nogal gesloten land. Het was ťťn van de Sovjetstaten en het is nog steeds erg verbonden met Rusland. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen en aan het idee van wandelvakanties moet men nog erg wennen. Werk aan de winkel voor HT!! De eerste echte reis is uitgevoerd in oktober 2019 o.l.v. Jan Midde. De deelnemers waren allemaal enthousiast en verrast.
15-daagse reis 10 dagen lopen reissom vanaf € 2375 2 zwaarte 
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord