Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis ArmeniŽ
Algemeen

ArmeniŽ, een klein landje achter de hoge bergen van de Kaukasus, is als wandelbestemming nog grotendeels onbekend. Je vindt er een grote verscheidenheid aan natuur en landschappen: vochtige, groene loofbossen in de noordelijke valleien, droge plateauīs en diepe rotskloven in het zuiden, eeuwige sneeuw en alpenweiden in het centrale hoogland. Bovendien zijn overal de sporen te zien van de lange en bewogen geschiedenis van dit oudste christelijke land ter wereld. Al dit moois verkennen we op een tiental wandeldagen, waarbij we soms in hotels slapen, soms bij de mensen thuis en soms ook kamperen. De reis vindt zijn bekroning in de beklimming van de 4000-er Aragats.

Het maken van trektochten staat in de kinderschoenen en deze reis is een eerste aanzet om een wandelreis op te zetten. Elke dag wordt er gelopen maar de wandelingen staan op zich. We proberen elke dag een doel te geven zoals een bijzonder klooster, een meer of een pas, waar je dan naar toe loopt. De mensen zijn trots op hun land en de al heel oude beschaving. Het Armeens kent bijvoorbeeld een eigen alfabet. De natuur is bijzonder gevarieerd. Het mooiste van Armenië zijn de mensen die heel vriendelijk zijn en gastvrij. Die gemoedelijkheid komt goed tot zijn recht wanneer we eten en overnachten in familiehuizen. Men houdt van gezelligheid en dans en er is altijd wel een reden voor een feestje.

Na het instorten van het grote Sovjet-rijk was het ook in het net zelfstandig geworden Armenië een tijdje onrustig. Met name de strijd met Azerbeidjan om de enclaves Nagorno en Karabach kostten aan veel mensen het leven. De problemen zijn nog steeds niet opgelost maar liggen in de “ijskast”. Ook de relatie met Turkije is niet erg vriendelijk hoewel de laatste tijd wel toenaderingspogingen worden gedaan, overigens met nog weinig succes.

Armenië ligt ten zuiden van de grote Kaukasus en is een bergachtig land met toppen tot rond de 4000 meter. Vanuit Yerevan, de hoofdstad, is de Ararat, die in Turkije ligt, ook te zien. De Armenen vinden dat die berg van oorsprong bij Armenië hoort en niet bij Turkije.

Reisschema

Dag Programma Wandelen (uur) Stijgen/dalen (meter)
1 Amsterdam - Yerevan    
2 Yerevan    
3 Yerevan - Qasakh Canyon – Ohanavank Klooster – Yerevan 1 +100 / -120
4 via Azat rivier canyon en Garni naar Yeghegnadzor 3 +130 / -120
5 Yeghegnadzor - Spitakavor - Shatin - Goris 3 +450 / -450
6 Goris – Vorotan – Tatev 3 +550 / -150
7 Tatev - Harjis – Sisian 5 +550 / -600
8 Sisian - Karahunge - Mt . Ukhtasar - Jermuk 4 +350 / -600
9 Jermuk canyon - Kechut - Gndevaz - Hermon 3,5 +270 / -350
10 Hermon - Artabuynk - Smbataberd - Tsakhats Kar - Hermon 5 +400 / -390
11 Hermon – Mt. Armaghan – Yerevan via Lake Sevan 5 +400 / -390
12 wandeling bij Mt Aragats, de hoogste berg in Armenië 5 +700 / -700
13 Yerevan – Amsterdam    

Bekijk hier de uitgebreide dag tot dag beschrijving.

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord