Home Diashows Reisboekenshop Contact> Mijn HT
Vragen? Bel ons op 0522 241146

Deze pagina afdrukken Wandelreis ArmeniŽ
Algemeen

Weinig landen in de wereld hebben een geschiedenis en cultuur, die zo oud en complex is als ArmeniŽ. De hoofdstad Jerevan vierde in 2018 zijn 2800-jarige jubileum en is daarmee ouder dan Rome. In het jaar 301 na Chr. nam het toenmalige koninkrijk als eerste ter wereld het Christendom aan als staatsreligie. De vele middeleeuwse kloosters, forten, grotwoningen en dorpjes liggen verspreid over het land en vaak op Ďdramatischí mooie plekken. Landschappelijke hoogtepunten zijn verder kliffen met prachtig gepolijste basaltkolommen, een steile kleurrijke kloof, die overkluisd wordt door een natuurlijke brug met onderdoorgang met stalactieten en stalagmieten, de beklimming van een subtop van Mount Aragats, de hoogste berg van ArmeniŽ, enz. Heel karakteristiek ook zijn de chatsjkars: rijk gedecoreerde staande gedenkstenen met een kruisafbeelding die we op veel plekken tegenkomen.

Vrijwel dagelijks maken we wandelingen met een cultureel hoogtepunt aan het begin en/of einde van de tocht of onderweg. Landschappelijk wordt het land gedomineerd door de Kleinere Kaukasus. De beboste bergen zijn hier weliswaar aanzienlijk lager dan in de Hoge Kaukasus, maar vele pieken reiken tot boven de 3000 m en één berg tot boven de 4000 m. Diverse snelstromende rivieren hebben diepe kloven uitgesleten wat een zeer gevarieerd landschap oplevert. Armenië is qua oppervlak kleiner dan Nederland. Een wandelreis van tien dagen kan – ondanks de regelmatig slechte staat van de wegen – zodoende een mooie dwarsdoorsnede bieden van de rijke natuur en cultuur van het land. Tijdens de reis wordt overnacht in een goed hotel (Jerevan) tot eenvoudige maar vaak sfeervolle guesthouses elders in het land.

Reisschema en wandelprogramma

Dag uren stijgen/dalenin meters
1 Vlucht Amsterdam – Jerevan en transfer naar hotel    
2 Stadswandeling en Garni tempel plus Geghard klooster  2 + 4 300 / 250
3 Jerevan - Khor Virap - Yeghegis - Smbataberd - Sisian  4 - 4,5 400 / 400
4 Sisian – wandeling naar prominent kloostercomplex - Tatev  5 - 6 280 / 200
5 Tatev – kleurrijke kloof met Devil’s Bridge - Halidzor – Goris  3 - 3,5 0 / 600
6 Goris – grotten - ’Stonehenge’ - karavanserai - Sevan  4 - 4,5 380 / 340
7 Sevan – wandeling Nature Reserve - Goshavank - Dilijan  6 - 7 510 / 1400
8 Dilijan – kathedralen Echmiadzin en Zvartnots - Jerevan  --  --
9 Jerevan – klim subtop Mount Aragats - Amberd - Jerevan  6 - 7  700 / 700
10 Vlucht Jerevan - Amsterdam  

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | Ten Have 13 | 7983 KD Wapse | tel. 0522-241146 | email: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord