Home Diashows Reisboekenshop Contact>
Vragen? Bel ons op 0522 241146
DAGEN LOPEN ZWAARTE
11 8 2
VERTREK TERUG REISSOM
01 juni 11 juni € 1195,- **
28 juli 07 augustus € 1195,- **
31 augustus 10 september € 1195,- **
13 oktober 23 oktober € 1195,- **
** exclusief ticket Boek deze reis of neem een optie »

Snel naar:


Reisboekenshop
boeken & kaarten:

Bekijk en bestel
- reisgidsen,
- kaarten en
- andere artikelen van Armenie »

Vergelijkbare reizen:


Tell a friend

Vertel door »

Deze pagina afdrukken Wandelreis ArmeniŽ
Land informatie

Landschap en ligging

Armenië ligt op het kruispunt tussen Europa en Azië, in het zuiden van de Trans Kaukasus. Het land beslaat 29.743 vierkante kilometer (ongeveer de grootte van België). Het bergachtig terrein rond de Ararat-vallei is het hart van de Armeense natie sinds bijbelse tijden. Oude geografen spreken over de Armeense hooglanden als het "eiland van de bergen" of de "Rooftop van Klein-Azië." In feite is de gemiddelde hoogte van het land ongeveer 1800 meter boven de zeespiegel. Armenië grenst niet meer aan zee en heeft ook geen bevaarbare waterwegen meer. Dit in tegenstelling tot het historisch Armenië, dat op zijn hoogtepunt onder koning Tigran de Grote, van de Kaspische Zee uitstrekte tot de Middellandse Zee en tien keer zo groot was dan het huidige Armenië.

Armenië grenst in het noorden aan Georgië in het noorden, in het weste en zuiden aan Turkije, in het oosten en zuidweste aan Azerbeidzjan en in het zuiden aan Iran. Armenië is een bergachtig land met een zeer ruige landschap van vulkanische oorsprong. Het hoogste punt is de top van Aragats (4090 meter), het laagste punt ligt in de kloof van Debed (390 m boven de zeespiegel).

Meer dan 200 rivieren en beken doorkruisen Armenië, met steile watervallen, stroomversnellingen en snelle stroming. Armenië heeft 5 prachtige canyons. Daarnaast zijn er meer dan 200 therapeutische minerale bronnen, in verschillende samenstelling en temperatuur.
Lake Sevan is veruit het grootste meer in Armenië, goed voor 5% van de oppervlakte van het land. Lake Sevan ligt op een hoogte van 2000 meter boven de zeespiegel in het centrale deel van Armenië. In de oudheid heette het Geghama Zee. Een van de grootste zoetwaterbergmeren in de wereld. Lake Sevan biedt bezoekers een scala aan recreatiemogelijkheden en een schitterende uitzichten. Het is rijk aan archeologische en historische monumenten, sommigen zeggen dat de kom van het meer is ontstaan uit de krater van een uitgedoofde vulkaan.

Klimaat

Armenie kent een land klimaat met hete, droge zomers en koude winters. Er zijn grote regionale verschillen in klimaat, veroorzaakt door de landschappelijke structuur. De gemiddelde temperatuur in januari is -6,8 ° C, met uitersten van -30 ° C in juli +20.8 ° C, met uitersten van +43 ° C.

Religie

De religie in Armenië is het christendom. Dit werd in het jaar 301 de staatsgodsdienst. De religie is zeer diepe en stevige geworteld in de samenleving. Het merendeel van de Armeniërs behoort tot de Armeense Apostolische Kerk. Het hoofd van de Armeense Apostolische Kerk is de Catholicos van alle Armeniërs. De zetel van de Catholicos is gevestigd in Echmiatsin.

Milieu

Aandacht voor het milieu is bij HT een gegeven. Het beleid van HT Wandelreizen kent daarom een aantal richtlijnen:
- Op trektocht wordt voor zoveel mogelijk op gas gekookt. In 2004 hebben we grotendeels de overstap gemaakt van petroleum en hout op gas; een klein kampvuur wordt soms gemaakt. Hiervoor wordt echter geen hout gekapt (‘zwerfhout’)
- We laten geen afval achter; een speciale verantwoordelijke wordt hiervoor aangesteld.

De deelnemers worden met klem verzocht het volgende in acht te nemen:
- Op trektocht de vegetatie ongemoeid te laten.
- Alle afval te verzamelen en mee te nemen/geven tot het eind van de tocht
- Je behoefte te doen op veilige afstand van bronnen en rivieren.
- Liever geen pennen, ballonnen e.d. uit te delen.
- Batterijen mee terug te nemen naar Nederland. Aangezien er in Kirgizië geen voorzieningen zijn voor de verwerking van batterijen.

Batterijen
In veel derde wereldlanden functioneert het afval ophaal- en verwerkingssysteem niet of nauwelijks; zeker niet naar onze maatstaven van duurzaamheid. Het weggooien van giftige batterijen is een groot probleem voor de drinkwatervoorziening. Daarom willen we graag hier een steentje bijdragen aan het voorkomen van veel ellende op lange termijn.

Lege batterijen? Lever ze in en win!
Win reischeques met lege batterijen!
Heb je 10 lege batterijen? Dan maak je kans op een van de vele reischeques.

Wat moet je doen?
Doe 10 lege batterijen in een zakje. Schrijf je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer op een briefje en stop dat erbij. Deponeer het zakje vervolgens in de inzamelton bij een van de duizenden inleverpunten.

Waar kun je de lege batterijen inleveren`
Supermarkten, winkels (kijk op legebatterijen.nl welke supermarkten en winkels meedoen aan de actie), gemeentedepot / milieustraat of chemokar.

Actievoorwaarden 
Kijk voor meer informatie over de actie op legebatterijen.nl. Organisator: Stichting Batterijen, Postbus 719, 2700 AS Zoetermeer.

Souvenirs van bedreigde dieren en planten
Het Wereld Natuur Fonds voert campagne over souvenirs van wilde dieren en planten. In de campagne roept het Wereld Natuur Fonds op dit soort souvenirs niet te kopen en de natuur op vakantiebestemmingen te laten zoals die is, zodat we over 10 jaar nog steeds kunnen genieten van die prachtige en onmisbare natuur. Wat veel mensen ook niet weten is dat zij een fikse boete riskeren bij de douane. Want souvenirs van beschermde dieren en planten mogen helemaal niet, of alleen met de juiste vergunningen worden ingevoerd.

Er is een top 10 van bedreigde dieren en planten waarvan veel souvenirs in beslag worden genomen door de douane. Meegebracht door toeristen die vaak niet wisten dat het helemaal niet of alleen met speciale vergunningen mag.

Top 10 van dier- en plantensoorten die vaak de dupe worden van de handel in souvenirs:

* Koralen
* Grote Schelpen
* Olifanten
* (Zee) schildpadden
* Grote Katten
* Slangen en hagedissen
* Krokodillen
* Papegaaien
* Vlinders
* Orchideeën en cactussen

Natuurlijk kun je ook souvenirs tegenkomen van dieren of planten die hierboven niet zijn genoemd. Als ze zijn gemaakt van wilde dieren of planten, wordt er aangeraden om bij twijfel niet te kopen. Het gaat immers om meer dan regels en boetes. De prachtige natuur op vakantiebestemmingen blijft behouden door te kijken, en niet te kopen.

Welke bedreigde planten en dieren leven er in Azië? En wat zijn de meest voorkomende souvenirs van deze soorten die je op je reis kunt tegenkomen? Kijk voor meer informatie op de website van het WNF

Bookmark and Share
WANDELVAKANTIES, TREKTOCHTEN EN EXPEDITIES
HT Wandelreizen | tel. 0522-241146 | e-mail: info@htwandelreizen.nl

Website door Zaphyrion SitemapPrivacyverklaring
htwandelreizen.nl maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruiksvriendelijker.Akkoord